Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

ATP otrais numurs Marejs nespēlēs "US Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

ATP otrais numurs Marejs nespēlēs "US Open"
Endijs Marejs treniņa laikā
Foto: AFP/Scanpix

2012. gada "US Open" čempions Endijs Marejs divas dienas pirms sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīra sākuma paziņoja par nespēlēšanu Ņujorkā, jo arvien nav atlabis no vasarā gūtā gurna savainojuma.

Marejs nav spēlējis kopš Vimbldonas, kur ceturtdaļfinālā zaudēja Semam Kverijam. Skotam jau pirms turnīra bija veselības problēmas gurna savainojuma veidā, svarīgās sacensības nespējot nospēlēt ar vēlamo atdevi. Marejam pirmoreiz šis savainojums šogad par sevi lika manīt "French Open" pusfinālā pret Stenu Vavrinku.

Lielbritānijas tenisa līderis kopš Vimbldonas tā arī nav spējis atgriezties kortā, lai spēlētu. Abu "Masters 1000" turnīru (Monreāla un Sinsinati) izlaišana viņam lika zaudēt ranga 1. vietu, kur tagad atrodas Rafaels Nadals.

Marejs bija ieradies Ņujorkā ar apņemšanos mēģināt spēlēt, tomēr sestdien – divas dienas pirms starta – paziņoja, ka tomēr nespēlēs. Marejs 2012. gadā tieši "US Open" izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu. Viņa kontā ir vēl arī divas Vimbldonas trofejas (2013, 2016).

Mareja nespēlēšana nozīmē to, ka "US Open" palicis ar tikai diviem ranga pirmā piecinieka tenisistiem – Nadalu un Rodžeru Federeru, turklāt abi vakar tika ielozēti vienā pusē un var tikties pusfinālā. Zīmīgi, ka abu ceļi "US Open" turnīros vēl nav krustojušies. Pirms Mareja par nespēlēšanu paziņoja arī pagājušā gada čempions Vavrinka, Novaks Džokovičs, Kei Nišikori un Milošs Raoničs. Trijiem no viņiem (izņemot Raoniču) sezona jau beigusies.

Izmantotie resursi:
Murray pulls out of 2017 US Open | News |...
How Murray's withdrawal affects the US Open...

     [+] [-]

, 2017-08-28 20:28, pirms 7 gadiem
Nez kad kaut kas tāds ir bijis kad tik daudzi vadošie savainoti un nepiedalās?