Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Gulbenes Buku" galvenā trenera grožus pārņem Raimonds Gabrāns

Emils Ozerinskis

"Gulbenes Buku" galvenā trenera grožus pārņem Raimonds Gabrāns
Ilggadējais "Gulbenes Buku" saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns kļuvis par komandas treneri. Foto: basket.lv

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas komandas "Gulbenes Buki" galvenā trenera amatā stājies bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns, kuram trenera postenī asistēs cits ilggadējas buks Pāvels Veselovs.

"Gulbenes Buku" valdes priekšsēdētājas Gatis Rikveilis reģionālajam laikrakstam "Dzirkstele" atklāja, ka par komandas galveno treneri kļuvis ilggadējais "Gulbenes Buku" saspēles vadītājs Raimonds Gabrāns, kuram šī būs debija šajā amatā, Gabrānam trenera darbā pievienosies cits ne mazāk pazīstams buks Pāvels Veselovs. Jaunais treneru korpuss nomaina Artūru Bruniņu, kurš "Gulbenes Buku" galvenā trenera amatā strārādāja kopš 2013. gada. Bruniņa vadībā gulbenieši kļuva par 2018. gada LBL 2. divīzijas bronzas medaļnieci, bet 2019. gadā "Buki" izcīnīja turnīra čempiontitulu.

Rikveilis atklāja, ka komanda jau mēnesi gatavojās jaunajai sezonai: "Šobrīd trenējas tikai jaunie gulbenieši, kurus mēs uzskatām par perspektīviem nākotnes spēlētājiem. Tie ir 13 talantīgi jaunieši. Visticamāk, daļa no viņiem jau šosezon, bet daļa nākamsezon startēs mūsu komandas pamatsastāvā. Tie varētu būt kādi seši septiņi puiši, kuri uzrādīs labākos rezultātus vasaras treniņu laikā, kas nebūt nav viegls."

Arī Gabrāns ieskicēja darbu ar jaunajiem gulbeniešiem: "Šādā vecumā gan grūti vēl pateikt, vai no perspektīva jaunieša iznāks labs spēlētājs. To nevar pateikt vienā dienā, pat kārtīgi trenējoties, to var nosaukt par lēnu procesu. Ir gan darbaspējas, gan attieksme, bet tas tik ātri nenotiek. Puiši trenējas ar atdevi. Daudzi piedalās arī mūsu vasaras līgas spēlēs, un tas ir pozitīvs moments, jo spēles ilgu laiku nav bijušas, tāpēc tagad tas ir ļoti svarīgi. Būs atbilstošs darbs, būs arī rezultāts. Visu mūžu esmu pieradis spēlēt tikai par uzvaru gan mājas spēlēs, gan izbraukumos un to gaidu arī no saviem spēlētājiem. Es, protams, nezinu, kā izvērsīsies sezona, bet ir jācīnās par medaļām."

Iepriekšējās sezonās "Gulbenes Buku" pamatspēkus bieži vien veidoja spēlētāji, kuri ikdienā dzīvo Rīgā, tādēļ komandas treniņi notika divās daļās, jaunajiem spēlētājiem un Gulbenē dzīvojošajiem basketbolistiem uz vietas buku mājvietā, bet pārējā komanda savācās kopā treniņos Rīgā. Šosezon ir lemts par komandas pilnīgu atgriešanos Gulbenē arī treniņprocesā. Tādēļ nākamsezon komandā nebūs iepriekšējo gadu komandas vadošo spēlētāju Sanda Bēta, Jāņa Dilevkas un Roberta Medņa.

No pieredzes bagātākiem basketbolistiem ierindā būs gulbenietis Ingars Aizpurs, kurš gan šobrīd atrodas dienestā ASV, bet turpina gatavoties sezonai, aizvadot individuālus treniņus. Tāpat Rikveilis izteica cerību par trīs Valmieras basketbolistu palīdzību "Bukiem" jaunajā sezonā, tāpat neizslēdzot iespējamību ieraudzīt komandas rindās kādu leģionāru.

Komandas vadītājs laikrakstam atklāja, ka "Gulbenes Buku" budžets jau kādu brīdi esot apstiprināts. Arī gulbeniešiem problēmas radījusi Covid-19 situācija, kas piespieda izbeigt līdz tam iestrādātās sadarbības ar sponsoriem, uzsākot pārrunas par jauniem sadarbības modeļiem.

"Gulbenes Buki" ir viena no leģendārākajām Latvijas basketbola komandām. Deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo sākumā "Gulbenes Buki" bija starp valsts vadošajām komandām, trīs reizes izcīnot Latvijas čempionāta bronzas medaļas. 2007. gadā pēkšņi mūžībā aizgāja Gulbenes basketbola dzīves vadītājs Egils Čakars. Turpmākajos gados kolorītajai komandai klājās smagi, bet aizvadītās desmitgades vidū komanda atkal sāka uzplaukt, kļūstot par vienu no labākajām vienībām Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā, kas pērn ieguva nosaukumu Nacionālā basketbola līga. Līdzjutēju un funkcionāru prātos ik pa laikam turpina uzvirmot idejas par nepieciešamību "Gulbenes Bukiem" atgriezties Latvijas basketbola augstākajā līmenī.

Izmantotie resursi:
https://dzirkstele.lv/sports/gulben...

     [+] [-]

, 2021-07-26 12:57, pirms 3 gadiem
Kur tad Zībarts palika?

     [+] [-]

, 2021-07-26 18:45, pirms 3 gadiem
mes spelesim savu speli,nu speli spelesim,bl.,laba spele sakas no ,ja spelesim musu speli,bl.,utt.utt.