Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Semeņistaja debitēs Vimbldonas kvalifikācijā un spēlēs pret beļģieti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Semeņistaja debitēs Vimbldonas kvalifikācijā un spēlēs pret beļģieti
Darja Semeņistaja. Foto: Michał Chwieduk / sliga.org

Šodien notika kvalifikācijas izloze Vimbldonas zālāja turnīrā. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja debitēs uz zālāja un kvalifikācijas pirmajā kārtā cīnīsies pret beļģieti Marī Benuā. Šī spēle notiks 27. maijā pēc plkst. 17.00 septītajā laukumā.

Izlozē noskaidrojās, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā 20 gadīgā Darja Semeņistaja (WTA 208.) spēlēs pret 28 gadīgo beļģieti Marī Benuā (WTA 224.), kura savulaik bija pasaules 190. rakete. Ja izdosies pārvarēt pirmo kārtu, tad nākamā pretiniece būs brazīliete Laura Pigosi (WTA 134.) vai Vera Zvonarjova (WTA 788.).

Semeņistaja līdz šim nav spēlējusi uz zālāja, savukārt minētajai beļģietei ir 0-2 bilance uz šī seguma. Vienīgais savstarpējais mačs notika 2022. gada oktobrī Katalonijā - ITF tūres W100 turnīra pirmajā kārtā Latvijas tenisiste piekāpās ar 1:6 un 1:6.

Vimbldonas kvalifikācija sākās jau šodien, bet pamatturnīram starts tiks dots 3. jūlijā. Semeņistajai jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas, lai iekļūtu pamatsacensībās.

Benuā piecas reizes startējusi "Grand Slam" kvalifikācijā, taču nav tikusi tālāk par otro kārtu. Kā jau ziņots, 23. maijā Darja Semeņistaja debitēja "Grand Slam" kvalifikācijā un pirmajā kārtā zaudēja austrālietei Olīvijai Gadecki - 0:6, 2:6.

Par kvalifikācijas pirmo kārtu Vimbldonā pienākas 12 750 britu mārciņu naudas balva (apmēram 14 847 eiro), savukārt Semeņistajas karjeras rekords ir 16 000 eiro par "French Open" kvalifikācijas pirmo kārtu.

Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko startēs vienspēļu pamatturnīrā, kā arī dubultspēlēs kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku.

Izmantotie resursi:
Sieviešu kvalifikācija - wimbledon.com

     [+] [-]

, 2023-06-26 20:02, pirms 10 mēnešiem
Jācenšas gūt vismaz par vienu punktu vairāk nekā iepriekšējā Grand Slam kvalifikācijā un mačā pret beļģieti. Tātad - vismaz trīs.