Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko/Kičenoka iesoļo Īstbornas ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko/Kičenoka iesoļo Īstbornas ceturtdaļfinālā
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Reuters/Scanpix

Lielbritānijas dienvidu pilsētā Īstbornā sācies "WTA 500" zālāja turnīrs. Pirmajā kārtā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šodien pārspēja Japānas-Indonēzijas duetu Miju Kato un Aldilu Sutdžiadi (6:3, 6:4), iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Kā jau ziņots, Birmingemas "WTA 250" finālā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko svētdien pieveica čehieti Barboru Krejčīkovu - 7:6(8), 6:4.

Šodienas mača otrais geims noslēdzās ar Kičenokas triumfu pie tīkla (2:0), iegūstot breika pārsvaru. Pirmajā setā mūsējās nedeva pretiniecēm breika iespēju un uzvarēja ar 6:3. Seta punkti - 28:19.

→ → Otrā seta starta geima izšķirošajā epizodē japāniete izpildīja neatvairāmu sitienu, salaužot Ostapenko servi. Kato geimā favorītes sāka ar trijiem panākumiem pēc kārtas, bet beigās Sutdžiadi sita pāri laukumam. Kičenoka pārliecinoši aizservēja līdz 2:0, arī Ostapenko bija savu uzdevumu augstumos un finišēja ar eisu - 3:3. Kato geima pēdējās divās izspēlēs japāniete un indonēziete netika galā ar Ostapenko raidījumiem, līdz ar to mūsējās nopelnīja breika pārsvaru - 4:3. Sutdžiadi geimā Kičenoka triumfēja pie tīkla (uzreiz divas mačbumbas), bet tad Ostapenko divreiz izsita autā (5:4). Spēles pēdējā nogrieznī Latvijas tenisiste aizservēja līdz 40-0 un pieļāva divas dubultkļūdas, savukārt indonēziete izpildīja neatvairāmu sitienu un izšķirošajā epizodē iesita tīklā. Otrais sets noslēdzās ar 6:4. Mača breikbumbas: 3/7 pret 1/2.

Atgādinām, ka 2022. gada Īstbornas dubultspēļu turnīrā Ostapenko/Kičenoka sasniedza finālu.

27. jūnijā pēc plkst. 14.30 Īstbornas vienspēļu pirmajā kārtā Aļona Ostapenko (WTA 17.) cīnīsies pret čehieti Petru Kvitovu (WTA 9.). Pērn viņas spēkojās šī turnīra finālā, bet svētdien triumfēja attiecīgi Birmingemā un Berlīnē.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com