Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Fāzelam nepatīk Lukašenko rīcība, taču viņam jāaizstāv PČ dalībvalsts"

Jānis Celmiņš

Lipmans: "Fāzelam nepatīk Lukašenko rīcība, taču viņam jāaizstāv PČ dalībvalsts"
Kirovs Lipmans ierodas uz pasākumu "Latvijas Gada balva sportā 2019". Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Pēdējās dienās ēnu uz pasaules hokeja čempionātu Rīgā atkal met notikumi Baltkrievijā. Jau tā ievērojami politizētais turnīrs pēc 23. maija notikumiem Baltkrievijā ieguva vēl vienu nesimpātisku publicitātes vilni.

23. maijā Baltkrievijas varasiestādes ar gaisa spēku iznīcinātāju veica aviokompānijas "Ryanair" civilā reisa FR 4978 piespiedu nosēdināšanu Minskas lidostā, lai aizturētu Baltkrievijas neatkarīgo žurnālistu un opozīcijas aktīvistu Romānu Protaseviču. Dienu vēlāk pēc Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa iniciatīvas netālu no viesnīcas ''Latvija'', kur dzīvo visas 2021. gada pasaules čempionāta komandas, Baltkrievijas karogs tika nomainīts pret opozicionāru izmantoto. Sašutumu par šo notikumu pauda Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs, bet Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels adresētā vēstulē Rīgas domei lūdza noņemt IIHF karogus. Rīgas domes priekšsēdētājs šo priekšlikumu akceptēja, tos noņemot.

Fāzels… Baltkrievija… Krievija…

Kāpēc IIHF prezidents vienmēr tik ļoti iestājas par Baltkrievijas interesēm, vaicājam bijušajam Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam, kurš Fāzelu ļoti ilgu laiku dēvē par savu ļoti labu draugu. “Jā, mums attiecības vienmēr bijušas labas, nekad to neesmu slēpis,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com vēlreiz apstiprina Lipmans. “Manuprāt, tas viss saistīts ar Krievijas atbalstu Baltkrievijai. Fāzelam vēsturiski bijušas labas attiecības ar Vladimiru Putinu, kas iezīmējas joprojām. Vai karogu nomaiņa Rīgā bija pareizs lēmums? Domāju, ka nē. Baltkrievijas karogs joprojām ir šīs valsts simbols, tāpēc kaut ko mainīt nebija pareizi. Mums šāda veida revolūcijas nav nepieciešamas, es neatbalstu Luksašenko režīmu, un to noteikti neatbalsta arī Fāzels, taču Rīgas pilsētas vadībai noteikti nebija jāreaģē šādi,” norāda bijušais LHF prezidents.

Nekādu privātu biznesu Baltkrievijā Fāzelam nav, nekādas intereses atbalstīt Lukašenko režīmu – arī nē. “Skaidrs, ka Krievija hokejā iegulda lielu naudu, bet Putinam ir labas attiecības ar Lukašenko. Tajā pašā laikā Fāzels nenobijās un čempionāts Baltkrievijā šobrīd nenotiek. Ja viņš pa īstam vēlētos atbalstīt Baltkrievijas pusi, būtu darījis visu, lai turnīrs notiktu gan Latvijā, gan Baltkrievijā, taču tā nenotika. Karogu jautājumā es tikai varu atbalstīt Fāzelu, viņš visu izdarīja pareizi. Viņa kā IIHF prezidenta priekšā visām dalībkomandām jābūt vienādām,” pārliecināti pauž Lipmans.

Tiek runāts, ka Fāzels vairs nevēlas turpināt darbu IIHF prezidenta amatā un jau saņēmis piedāvājumu uz vadošu amatu Kontinentālajā Hokeja līgā. Neko sīkāk Lipmans komentēt nevēlas, taču tādas runas ir dzirdējis.

Vaicāts, kā kopumā noorganizēts pasaules čempionāts Rīgā, Lipmans ir īss: “Sportiski gribētos, lai turnīrs ir spilgtāks, taču organizatoriskā ziņā viss ir līmenī. Šis ir viens no vājākajiem pēdējo gadu pasaules čempionātiem.”

Jau šovakar plkst. 20:15 Baltkrievijas izlase aizvadīs ceturto spēli pasaules čempionātā pret Lielbritāniju. Ar četriem punktiem A grupā tā pagaidām ieņem piekto vietu.

  +4 [+] [-]

, 2021-05-26 17:08, pirms 3 gadiem
Kā tad, nepatīk, ja nepatiktu, tad nubocotos.

  +6 [+] [-]

, 2021-05-26 17:09, pirms 3 gadiem
Kirov Lipman number van

  +1 [+] [-]

, 2021-05-26 17:15, pirms 3 gadiem
Kur nu kira bez komentāra ....

     [+] [-]

, 2021-05-26 17:25, pirms 3 gadiem
Labā ziņa, šitie nekad galvā neizkāpušie no PSRS drīz atsties kātus, laiks nestāv uz vietas.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-26 17:27, pirms 3 gadiem
Kirovs nesamelos, fāzels te pirms dažām dienām tiesāja putlera nakts līgas spēli, kurā piespēlis snaiperim deva arī fetisovs, kurš arī vakar cepās par karogiem- tāds vienādu interešu un uzskatu pulciņš

  +3 [+] [-]

, 2021-05-26 17:28, pirms 3 gadiem
Fazelam jāatceras tas ka tiklīdz pametis prezidenta amatu, ne Lukašenko, ne Putļeram viņš vairs nebūs vajadzīgs, būtu aizstāvējis Eiropas hokeja intereses un aizgājis pensijā ar labu reputāciju, bet tagad viņš nebūs nevienam vairs vajadzīgs, varbūt ar Kiru 1x gada sazvanisies

  +3 [+] [-]

, 2021-05-26 17:42, pirms 3 gadiem
bukarts750 rakstīja: Fazelam jāatceras tas ka tiklīdz pametis prezidenta amatu, ne Lukašenko, ne Putļeram viņš vairs nebūs vajadzīgs, būtu aizstāvējis Eiropas hokeja intereses un aizgājis pensijā ar labu reputāciju, bet tagad viņš nebūs nevienam vairs vajadzīgs, varbūt ar Kiru 1x gada sazvanisies
Nauda nesmird. Arī Šrēders bija visai cienījams Vācijas kanclers, taču Putina nauda savu izdarīja. par čempionātu Baltkrievijā Kira atkal melo - ne jau Fāzels nenobijās runāt pretīm Putinam, bet vienkārši šāds čempionāts nenotiktu, jo visas rietumu izlases vienkārši neatbrauktu

  +6 [+] [-]

, 2021-05-26 17:45, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Nauda nesmird. Arī Šrēders bija visai cienījams Vācijas kanclers, taču Putina nauda savu izdarīja. par čempionātu Baltkrievijā Kira atkal melo - ne jau Fāzels nenobijās runāt pretīm Putinam, bet vienkārši šāds čempionāts nenotiktu, jo visas rietumu izlases vienkārši neatbrauktu
Kādas vēl tev izlases. Visur tikai nauda. Škoda un Nivea(?) pateica, ka nebūs sponsori, ja notiks Baltkrievijā. Baķka aizliedza tagad tos produktus izplatīt Baltkrievijā.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-26 17:48, pirms 3 gadiem
Tajā pašā laikā Fāzels nenobijās un čempionāts Baltkrievijā šobrīd nenotiek.
-----------------
Kā tas kira var muldē. Nevis nenobijās, bet tieši otrādi - aiz bailēm, ka nebūs neviena sponsora, pēdējā brīdī pieņēma lēmumu spēlēt tikai Latvijā Šitie abi tikai vienu saprot - kurš maksā vairāk, tā "stabuli" sūk.. "stabulē"

  +3 [+] [-]

, 2021-05-26 17:55, pirms 3 gadiem
Šitais krēslā sēdēja 30 gadus, tā pat ka Lukašenko. Skopojās, knapinājās, ubagoja un lasīja visādus Berezņevus. Tas bija drūms laiks Latvijas hokejā. Daudzi šeit teica ka viņš neeesot aizstājam, bet atnāca citi un mierīgi aizstāja.

     [+] [-]

, 2021-05-26 18:37, pirms 3 gadiem
kartejais korkis,vecs un nolietojies

     [+] [-]

, 2021-05-26 18:51, pirms 3 gadiem
Luka MVP rakstīja: Šitais krēslā sēdēja 30 gadus, tā pat ka Lukašenko. Skopojās, knapinājās, ubagoja un lasīja visādus Berezņevus. Tas bija drūms laiks Latvijas hokejā. Daudzi šeit teica ka viņš neeesot aizstājam, bet atnāca citi un mierīgi aizstāja.
Viņš ir aizstāts?
Man šķiet, ka joprojām gaisā virmo troļļa atraugas, pēc kurām arī vadās pārējie - "Cūkmens &co."

Var jau būt ka es maldos, un Latvijas kohejā visi mēsli jau ir izmēzti pa kūtspakaļu..

  -2 [+] [-]

, 2021-05-26 19:30, pirms 3 gadiem
Lielos vilcienos Lipmanam taisnība. No Lukašenko režīma tas, protams, bija neapšaubäms valstiskais terorisms, pret kuru jācīnās diplomāriskām metodēm. Nevis ar uz ballīti ieradušos iereibušu vidusskolnieku gājieniem, ar kādiem man par pārsteigumu izcēlās divi it kā cienījami mūsu valsts pilsoņi un amatpersonas reizē. Visbeidzot, Baltkrievijas hokeja izlasei PČ Rīgā nekādā veidā nav jāatbild par savas valsts režīma sastrādātajiem starptautisko tiesību rupjiem pārkāpumiem. Nejaucam sportu ar politiku, lai kā Latvijā to kādam gribētos!

     [+] [-]

, 2021-05-26 19:54, pirms 3 gadiem
Nuu,Kirow. Karogu nomainīja pēc lidenes nolaupīšans,ja atceries. Nez,kā pats būtu juties,ja atrastos šajā lidenē,kura pēkšņi maina kursu,atstājot pasažierus neziņā par notiekošo un visdažādāko domu varā !
Ja jau pēc tiem lukaša meliem tiešām "tur būtu bumba ",tad kāpēc piezemējoties arestēja 2 cilvēkus? bumbu,protams,neatrada un lidene ar nokavēšanos bez problemām aizlidoja pie braļukasiem.
tas,ka mēs te Rīgā izietu ielās un pabļaustītos,neko nedotu. RD precīzi trapīja pa lukaša vārīgo vietu,tas tak ir redzams pēc viņu reakcijas. To mums vajag,nevis tukšu muldēšanu pret bespreģelu,kurā ne tās labākās sajūtas guva visi lidenes pasažieri!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-26 22:07, pirms 3 gadiem
Fāzelam advokāts uzradies, un tavu brīnumu, Lipmans. Vēl viens bučošanās partneris.

     [+] [-]

, 2021-05-26 22:09, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: .... Nejaucam sportu ar politiku, lai kā Latvijā to kādam gribētos!
nu tu runā kā austrumu gudrie.Šitā dziesma sen jau nav topā.

     [+] [-]

, 2021-05-27 00:02, pirms 3 gadiem
norcha 172 rakstīja: nu tu runā kā austrumu gudrie.Šitā dziesma sen jau nav topā.
Es zinu, ka nav topā. Taču ir lietas, kuras nepiedienas darīt ne ārlietu ministram, ne galvaspilsētas mēram. Vismaz civilizētā valstī noteikti nē.

     [+] [-]

, 2021-05-27 00:20, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Es zinu, ka nav topā. Taču ir lietas, kuras nepiedienas darīt ne ārlietu ministram, ne galvaspilsētas mēram. Vismaz civilizētā valstī noteikti nē.
Tā vismaz nav dziļas nožēlas izteikšana par terorisma aktu, bet reāls ''sitiens''. Režīmi jau neko citu nesaprot, viņiem nospļauties par civilizētām metodēm un mīkstajiem demokrātiem.

     [+] [-]

, 2021-05-27 03:21, pirms 3 gadiem
Fazels ir totalitāro režīmu atbalstītājs... Viņa lielākie draugi ir Lukašenko un
Putins....un ar to viss teikts... to nevar viņš noslēpt

     [+] [-]

, 2021-05-27 10:13, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Lielos vilcienos Lipmanam taisnība. No Lukašenko režīma tas, protams, bija neapšaubäms valstiskais terorisms, pret kuru jācīnās diplomāriskām metodēm. Nevis ar uz ballīti ieradušos iereibušu vidusskolnieku gājieniem, ar kādiem man par pārsteigumu izcēlās divi it kā cienījami mūsu valsts pilsoņi un amatpersonas reizē. Visbeidzot, Baltkrievijas hokeja izlasei PČ Rīgā nekādā veidā nav jāatbild par savas valsts režīma sastrādātajiem starptautisko tiesību rupjiem pārkāpumiem. Nejaucam sportu ar politiku, lai kā Latvijā to kādam gribētos!
Nopietni?! Un jaukt 170 cilvēku dzīvības un veselības apdraudējumu ar savām politiskajām vajadzībām ir normāli?! Tas nav rupjš pārkāpums?! Tie blr hokejisti vēl spēlē šajā turnīrā, dara to ar savu ģērboni uz vēdera, ja uzvarēs kādā no atlikušajām spēlēm - tiks atskaņota viņu himna...un tas, šajā situācijā, ir tieši tik daudz, lai varētu pateikt, ka sports ar politiku netiek jaukts! Bet Rīgas noformējumā tam Lukašenko karogam nav vieta!