Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džordžs pēc diviem zaudējumiem ''Mavericks'': ''Satraukuma nav''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Džordžs pēc diviem zaudējumiem ''Mavericks'': ''Satraukuma nav''
Pols Džordžs. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Losandželosas ''Clippers'' spēlētājs Pols Džordžs pēc zaudējuma otrajā Rietumu konferences pirmās kārtas izslēgšanas spēlē pret Dalasas ''Mavericks'' ar 121:127 atzina, ka vienībā satraukuma nav un ka ir jāuzlabo spēle abos laukuma galos.

Naktī uz trešdienu otro uzvaru ar 127:121 Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences pirmās kārtas sērijā pret Losandželosas ''Clippers'' svinēja Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks''. Porziņģis 32 minūšu laikā izcēlās ar 20 punktiem. Sērijas trešā spēle paredzēta Dalasā naktī uz sestdienu.

Par spīti diviem zaudējumiem savā laukumā, ''Clippers'' basketbolisti un galvenais treneris panikā nekrīt. ''Uztraukuma nav. Tās ir sacensības. Mums ir jāuzlabo savs sniegums. Ja to nedarīsim, tad sezona būs cauri. Mums jāspēlē sava spēle un jādara tas visu 48 minūšu laikā. Jāuzlabo sniegums aizsardzībā. Luka savus metienus saņems, taču pārējie ''Mavericks'' spēlētāji ir jāierobežo,'' pēc otrā zaudējuma pauda Pols Džordžs, kurš ar 28 punktiem bija savas komandas otrs rezultatīvākais basketbolists.

Līdzīgu viedokli pauda galvenais treneris Tairons Lū, akcentējot ''Mavericks'' lielisko metienu precizitāti: ''Neesmu uztraucies. Mums jāuzvar četras spēles. Nākamās ir pretinieku laukumā un mums nevajadzētu būt spiedienam metienu realizēšanā. Jāmēģina iziet laukumā un uzvarēt vienu spēli, pēc tam nākamo. Jāskatās, vai Dalasa arī savā laukumā turpinās mest ar tikpat labu precizitāti. Ir viegli to darīt izbraukumā bez jebkāda spiediena. Redzēsim, kā viņiem veiksies trešajā mačā.'' Dalasa tālmetienus izpildīja ar 52.9% precizitāti (18/34), bet divpunktu metienus ar 58.5 % precizitāti (48/82).

''Nav jāizdara nekas maģisks. Jāiet un jāspēlē basketbols, aizsardzībā jāaptur viņi. Aizsardzība ir galvenais šobrīd. Viņi metuši ar pārāk labu precizitāti pirmajās spēlēs un mums vienam otram jāpalīdz. Ielaižam pārāk daudz caurgājienus, triecienus grozā no augšas, vieglus punktus. Šis ir ''play-off'' basketbols, mums ir jāatrod atbildes,'' pēc otrā zaudējuma pauda viens no līderiem Kavai Lenards.

Pirms gada pēc četrām spēlēm sērijā bija neizšķirts 2-2, taču tad ''Clippers'' prata uzvarēt atlikušajās divās spēlēs un iekļūt otrajā kārtā. ''Mavericks'' noslēdzošos trīs mačus spēlēja bez traumētā Kristapa Porziņģa.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...