Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Devils" izslēdz "Rangers" un iekļūst Stenlija kausa finālā

"Devils" izslēdz "Rangers" un iekļūst Stenlija kausa finālā
Adams Henriks un "Devils" svin uzvaru un iekļūšanu finālā
Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz sestdienu noskaidrojās otra Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuva Ņūdžersijas "Devils", kas mājās ar rezultātu 3:2 papildlaikā pieveica Ņujorkas "Rangers", sērijā svinot panākumu ar 4:2. Finālā "velniem" pretī stāsies Losandželosas "Kings".

Abu principiālo sāncenšu sestā spēle šī gada Stenlija kausa turnīra pusfinālā atnāca ar vēsturisku pieskaņu. Tieši šajā pašā dienā pirms 18 gadiem "Rangers" pusfināla sērijas sestajā mačā uzveica "Devils" un vēlāk izcīnīja Stenlija kausu. Toreiz "Devils" vārtus sargāja 22 gadus vecais Martins Brodērs, kurš to darīja arī aizvadītajā naktī 40 gadu vecumā.

"Devils" izniekoja jau pirmajā trešdaļā iegūtu vadību ar divu vārtu pārsvaru (2:0), taču nevēlējās atgriezties Ņujorkā, lai aizvadītu sērijas septīto spēli. Uz Raiena Kārtera un Iļjas Kovaļčuka precīzajiem raidījumiem pirmajā trešdaļā "Rangers" atbildēja ar Ruslana Fedotenko un Raiena Kalahana vārtu guvumiem otrajā spēles nogrieznī, panākot līdzsvaru (2:2). Ņujorkai piederēja pārsvars metienos pa vārtiem, taču "Devils" bija komanda, kas aizgāja no laukuma paceltām galvām.

Tas nenotika pēdējā trešdaļā, tajā vārtu guvumi izpalika. Tas notika papildlaika otrajā minūtē, kad "Devils" uzbrukumā reizes trīs "Rangers" vārtu priekšā tika izdarīti metieni, kas nebija sekmīgi, bet Adams Henriks bija īstajā laikā un vietā, beidzot raidot ripu Henrika Lundkvista vārtos.

Kanādiešu uzbrucējs ar poļu un portugāļu izcelsmi Henriks aizvada pirmo pilno sezonu NHL, pretendē uz Kaldera trofeju kā labākais pirmgadnieks un jau otro reizi šī gada "play-off" turnīrā atnes "Devils" uzvaru sērijā. Iepriekš tas notika pirmās kārtas septītajā spēlē pret "Coyotes".

Līdz ar to "Devils" mačā svinēja uzvaru ar 3:2, sērijā ar 4:2 un pirmo reizi kopš 2003. gada spēlēs finālā. Šajā izslēgšanas turnīrā "Devils" izcīnījuši uzvaras četrās no piecām spēlēm, kas noslēgušās papildlaikā. Savukārt sešos mēģinājumos pēcsezonā pieveikt "Rangers" Stenlija kausa izcīņas vēsturē šis ir tikai otrais "Devils" panākums.

Finālā jau gaida Losandželosas "Kings". Interesanti, ka 2003. gadā "Devils" izdevās finālā uzveikt komandu no Kalifornijas, toreiz tā bija Anaheimas "Ducks". Vai "Kings" turpinās Kalifornijas lāstu pret "velniem"? Atbildes jāsāk meklēt trešdien, kad paredzēta pirmā finālsērijas spēle.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: hokejs1un2
, 2012-05-26 09:17, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Ja Brodērs 40 g v pacels kausu, tad tas ir tāds kauns jaunajiem brašajiem
stulbāk jau nevarēji pateikt!
, 2012-05-26 09:21, pirms 12 gadiem
Teikums: Iepriekš tas notika pirmās kārtas septītajā spēlē pret "Coyotes". iespārda, jo tādu pāri kaut kā neatceros!
, 2012-05-26 09:23, pirms 12 gadiem
Vai nu es kaut ko nesaprotu, vai arī tas nav iespējams, ka vārtu guvējs Henriks ''..un jau otro reizi šī gada "play-off" turnīrā atnes "Devils" uzvaru sērijā. Iepriekš tas notika pirmās kārtas septītajā spēlē pret "Coyotes.."
Devils tak neaizvadīja pirmo kārtu ar Coyotes?
, 2012-05-26 09:37, pirms 12 gadiem
guntis86 rakstīja: Vai nu es kaut ko nesaprotu, vai arī tas nav iespējams, ka vārtu guvējs Henriks ''..un jau otro reizi šī gada "play-off" turnīrā atnes "Devils" uzvaru sērijā. Iepriekš tas notika pirmās kārtas septītajā spēlē pret "Coyotes.."
Devils tak neaizvadīja pirmo kārtu ar Coyotes?
coyotes, panthers - kāda starpība, kaut kāds plēsēj mūdzis vien ir...

ehh, nu žēl, ka Rendžeri nepavilka septīto spēli, bet nu neko, kā ir tā ir bet nu fināls interesants - astotais sīds pret sesto. diez vai velni domāja, ka tiekot finālā viņi varētu dabūt home ice advantage.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Austrumu tanks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 09:51, pirms 12 gadiem
Zinot kā Rangers izrīkojās ar Ozoliņu, šī ziņa tikai priecē. Pēc lasītā var saprast, ka Rangers ir viss trulākais bagātnieku klubs ar visidiotiskākajiem NY faniem priekšgalā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 10:11, pirms 12 gadiem
Nu šādu finālu šogad es domāju neviens neprognozēja, un finālsērija nešaubos aizies līdz 7 spēlēm, jo komandas abas cīnas līdz galam, un jau ir sasniegušas vairāk nekā cerēja sezonas sākumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 10:28, pirms 12 gadiem
Ja Austrumos man bija aizdomas par to ka Kings varētu tikt tālu playoffos, tad Devils es tiešām nedevu lielas cerības. Tagad būšu par New Jersey finālā, lai gan arī Kings simpatizē - izņemot Dastinu Braunu, tas ir tāds mazs nelietis un provokators kuram vajadzētu salauzt degunu un pāris ribas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 10:29, pirms 12 gadiem
Domāju, ka Devils paņems finālā Karaļus ar pieredzi!
, 2012-05-26 10:30, pirms 12 gadiem
Atceros , cik priecīgs biju, kad sen sen tiku pie oriģināla Kings hokeja krekla ! Es par Kings ,jo LA vēl ne reizi nav izcīnījuši , to viņiem arī novēlu ! Būs interesanti pavērot vai šie ņems priekšā velnus kā visus pārējos un vai nesalūzīs , ja pēkšņi paši nonāks iedzinējos ar 0:2..?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 10:49, pirms 12 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ja Austrumos man bija aizdomas par to ka Kings varētu tikt tālu playoffos, tad Devils es tiešām nedevu lielas cerības. Tagad būšu par New Jersey finālā, lai gan arī Kings simpatizē - izņemot Dastinu Braunu, tas ir tāds mazs nelietis un provokators kuram vajadzētu salauzt degunu un pāris ribas.
Viņš nav nekāds provoktors, bet gan īsts NHL vecis, kuri ir gandrīz izzuduši,kā arī ļoti labs kapteinis. Tieši viņš un Kviks ir iemesls, kāpēc komanda tikusi tik tālu.
ASV ir apskatnieki,kas viņu ir nosaukuši par visu izslēgšanas spēļu labāko spēlētāju, cik uz ātro lasot sapratu, tad tas bija, iespējams, neskaitot vārtsargus.
, 2012-05-26 11:01, pirms 12 gadiem
Vislabākais bija "RANGERS SUCKS" sauklis kādas minūtes garumā pēc papildlaikā gūtajiem vārtiem. Es taču jau play-off sākumā teicu, ka Devils ies līdz kausam, tas jau bija diezgan skaidrs, jo neviena cita komanda īsti neprot spēlēt.

Ticu, un paredzu, ka pēc sešām spēlēm, tas ir 10. jūnijā mēs dzirdēsim "KINGS SUCKS" saukli. Pieminiet manus vārdus. Par ceturto!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 11:42, pirms 12 gadiem
Kovi jau playaoff līderis punktu ziņā Interesnati būs pavērot finālu, tā kā daudz kas ir atkarīgs kā nospēlēs vārtsargi, vārtsargiem liela loma.
, 2012-05-26 11:43, pirms 12 gadiem
Raimonds Medveckis rakstīja: Viņš nav nekāds provoktors, bet gan īsts NHL vecis, kuri ir gandrīz izzuduši,kā arī ļoti labs kapteinis. Tieši viņš un Kviks ir iemesls, kāpēc komanda tikusi tik tālu.
ASV ir apskatnieki,kas viņu ir nosaukuši par visu izslēgšanas spēļu labāko spēlētāju, cik uz ātro lasot sapratu, tad tas bija, iespējams, neskaitot vārtsargus.
Viņš tomēr ir provokātors, bija pāris noraidījumi, kur viņš simulēja. Tas viss pieder pie lietas, bet Iginlas, Douna īstu veču klasē viņš neiederas.

Kings ir favorīti, tomēr jāņem vērā, ka ar Devils līmeņa pretinieku nav spēlējuši. Canucks nebija viena no Dvīņiem, kā arī Luongo iegāza.

Sentluisai un Fīniksai bija lieliski vārtsargi, bet uzbrukuma arsenāls vājāks. Devils ir pārāki šajā jomā.

Finālā būšu par Devils, lai Brodērs beidz karjeru ar vēl vienu gredzenu.
, 2012-05-26 11:53, pirms 12 gadiem
Par Devils un Brodēra ceturto Stenliju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-26 12:44, pirms 12 gadiem
Par Devils !
, 2012-05-26 12:50, pirms 12 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Kings ir favorīti, tomēr jāņem vērā, ka ar Devils līmeņa pretinieku nav spēlējuši. Canucks nebija viena no Dvīņiem, kā arī Luongo iegāza.
Luongo jau nu būtu pēdējais, kuru vainot Vankūveras zaudējumā. pirmajā spēlē viņš vispār bija vienīgais, kas no komandas spēlēja, pārējā komanda vairāk nodrabojās ar deguna urbināšanu nevis hokeja spēlēšanu. arī otrajā spēlē, lai arī stati nav baigi labie, ne jau viņš bija pie vainas, ka komanda zaudēja. bet, es jau sen esmu ievērojusi, ka daudziem ir tāda tendence visas Vankūveras neveiksmes nogrūst uz Luongo pleciem, viņam laikam tāda personība, ka nagi vien niez to darīt
, 2012-05-26 13:04, pirms 12 gadiem
neputns rakstīja: es jau sen esmu ievērojusi, ka daudziem ir tāda tendence visas Vankūveras neveiksmes nogrūst uz Luongo pleciem, viņam laikam tāda personība, ka nagi vien niez to darīt
Taisnība. Kings vienkārši bija spēcīgāki, un viena no dvīnēm arī nespēlēja.

Bet tas arī ir fakts ka Šneiders bija labāks tajās spēlēs ko viņam atļāva sākt.
, 2012-05-26 13:06, pirms 12 gadiem
neputns rakstīja: Luongo jau nu būtu pēdējais, kuru vainot Vankūveras zaudējumā. pirmajā spēlē viņš vispār bija vienīgais, kas no komandas spēlēja, pārējā komanda vairāk nodrabojās ar deguna urbināšanu nevis hokeja spēlēšanu. arī otrajā spēlē, lai arī stati nav baigi labie, ne jau viņš bija pie vainas, ka komanda zaudēja. bet, es jau sen esmu ievērojusi, ka daudziem ir tāda tendence visas Vankūveras neveiksmes nogrūst uz Luongo pleciem, viņam laikam tāda personība, ka nagi vien niez to darīt
Tad laikam Luongo labā spēlē PO un viņa izslavētā psiholoģiskā noturība ir iemesls, kādēļ Canucks vēlas viņu aizmainīt un nākotni saista ar Šnaideru.

Tas viss pat neskatoties uz Luongo "mūža" līgumu.
, 2012-05-26 13:20, pirms 12 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Tad laikam Luongo labā spēlē PO un viņa izslavētā psiholoģiskā noturība ir iemesls, kādēļ Canucks vēlas viņu aizmainīt un nākotni saista ar Šnaideru.

Tas viss pat neskatoties uz Luongo "mūža" līgumu.
bet kāds jau viņiem prom būs jāmiana - ilgstoši divus pirmos nummurus komandā noturēt nevarēsi. arī es pati izvēlētos Šnaideru pār Luongo, bet ne jau par to es runāju. cilvēkiem vienkārši ir nepārvarama vēlme vienmēr un visur vainot viņu, bieži viņš to ir pelnījis, bet tik pat beiži arī nav, un šī ir viena no tām reizēm, kad ne jau "Luongo labā spēlē PO un viņa izslavētā psiholoģiskā noturība ir iemesls", kapēc Vankūvera tik smagi zaudēja LA.
Kolorādo "Avalanche" hokejistu prieks un Tailers Segīns (Nr. 91). Foto: Jerome Miron/USA Today Sports/Scanpix

Kolorādo uzbrukumam otrā elpa un izvairīšanās no izstāšanās

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla sērijā pēc divām tukšajām spēlēm atvēries Kolorādo "Avalanche" uzbrukums, 2022. gada turnīra uzvarētājai šorīt Dalasā izrādoties pārākai (5:3) pār "Stars".
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.