Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempiones "Avalanche" dominējošais aizsargs Makārs saņem diskvalifikāciju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čempiones "Avalanche" dominējošais aizsargs Makārs saņem diskvalifikāciju
Keils Makārs. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionei Kolorado "Avalanche" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijas pret Sietlas "Kraken" piektajā spēlē (2-2) diskvalifikācijas dēļ nedrīkstēs palīdzēt labākais aizsargs Keils Makārs.

Sērijas ceturtajā spēlē Sietlas "Kraken" savā laukumā izsēja 2:0 pārsvaru, taču uzvarēja pagarinājumā ar 3:2. Pirmā perioda vidū mājinieku rezultatīvākais spēlētājs Džereds Makans mazākumā izskrēja viens pret Kolorado "Avalanche" vārtiem. Viņa metienu atvairīja Aleksandrs Georgijevs, un ripa jau bija ielidojusi laukuma aizsargtīklā, kad Keils Makārs izpildīja spēka paņēmienu.

Makans vairākas minūtes palika guļam uz ledus, un "Kraken" galvenais treneris Deivs Hekstols paziņojis, ka kreisās malas uzbrucējs, kurš regulārajā sezonā 79 spēlēs guva 70 punktus, izlaidīs sērijas piekto spēli un, visticamāk, būs ārpus ierindas vēl ilgāk.

Piekto spēli izlaidīs arī Makārs, kurš pirmo reizi karjerā ticis diskvalificēts. Sākotnēji viņam par novēloto spēka paņēmienu tika piespriestas piecas minūtes, bet tiesneši spēles laikā pēc atkārtojuma lēmumu mainīja un iedeva tikai divas soda minūtes.

Makārs, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Stenlija kausa MVP, četrās spēlēs pret "Kraken" izcēlies ar trīs punktiem (1+2), vidēji laukumā pavadot 25:15 minūtes, kas ir vadošais rādītājs starp "Avalanche" hokejistiem.

Aizsargs ir otrais spēlētājs, kurš šīs sezonas izslēgšanas spēlēs saņēmis diskvalifikāciju. Ar trīs spēlēm tika sodīts Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Maikls Bantings.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/colorado-ava...

  -1 [+] [-]

, 2023-04-26 10:28, pirms gada
tīrs hits

     [+] [-]

, 2023-04-26 13:27, pirms gada
svilpe nebija, Makārs uztaisīj spēka paņēmienu, tas, ka otrs čalis redzot, ka ripa atstāj laukumu jau bij atslābis (kā dēļ visticamāk arī tas savainojums viņam) bai tad ir Makāra problēma?