Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pāridarītāja "Pinar Karsiyaka" iekļūst Izaicinājuma kausa finālā

Agris Suveizda

"Ventspils" pāridarītāja "Pinar Karsiyaka" iekļūst Izaicinājuma kausa finālā
"Pinar Karsiyaka" saspēles vadītājs Bobijs Diksons
Foto: FIBA Europe

Šovakar Turcijas pilsētā Izmirā sākās FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas "Final 4". Pirmajā pusfinālā Krievijas "Krasnye Krylia" apspēlēja Francijas "Gravelines" (81:78), savukārt vēlāk "Ventspils" pāridarītāja "Pinar Karsiyaka" savā laukumā bija pārāka pār "Oldenburg" (66:62).

Gan "Krasnye Krylia", gan "Gravelines" abos grupu turnīros savā kvartetā ieņēma pirmās vietas. Krievijas klubs nezaudēja ne spēlē, bet Francijas vienība līdz izslēgšanas spēlēm aizkļuva ar bilanci 4-2 un 5-1. Ceturtdaļfinālā "Krasnye Krylia" divās spēlēs tika galā ar Vācijas "Telekom Baskets", bet "Gravelinas" tikpat mačos apspēlēja Somijas "Joensuun Kataja", kas otrajā grupu turnīrā bija vienā grupā ar "Ventspili".

Samaras basketbolisti jau pirmajā ceturtdaļā ieguva desmit punktu pārsvaru un ilgu laiku diktēja notikumus laukumā. Francūžiem gan izdevās sadeldēt deficītu un vairākkārt pietuvoties līdz minimumam. Spēles 33.minūtē "Gravelines" atjaunoja neizšķirtu (62:62), bet vēl pusotru minūti līdz pamatlaika beigām "Krasnye Krylia" bija tikai divu punktu pārsvars - 74:72. Tomēr "Gravelines" īsti nespēja apdraudēt pretinieku vadību un beigās zaudēja ar 78:81. Uzvarētājiem ar 28 punktiem rezultatīvākais bija Omars Tomass.

Pirmajās vietās grupā bija arī pārējās pusfinālistes. "Oldenburg" no 12 grupu turnīra spēlēm zaudēja tikai vienā, bet pēc tam trīs mačos pieveica Južnijas "Khimik". Savukārt "Final 4" saimniece "Pinar Karsiyaka" pirmajā posmā izcīnīja piecas uzvaras, bet "Top 16" fāzē pirmo vietu ieņēma ar četriem panākumiem. "Ventspils" šajā grupā ar divām uzvarām palika pēdējā.

Kurzemnieki "Pinar Karsiyaka" zaudēja abās spēlēs - 81:86 mājās un 75:84 viesos. Ceturtdaļfinālā turki trīs spēlēs apspēlēja "Paris-Levallois". Pusfināls starp "Pinar Karsiyaka" un "Oldenburg" ritēja līdzvērtīgā cīņā, nelielu pārsvaru iegūstot te vienai, te otrai komandai. Tuvojoties pamatlaika beigām, iniciatīvu gan ieguva mājinieki, kas piecas minūtes līdz beigām bija vadībā ar 56:51. "Pinar Karsiyaka" prata nosargāt pārsvaru un uzvarēt ar 66:62. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 18 punktiem bija Roberts Diksons. Fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.

SpēleRez
Gravelines (Francija) - Krasnye Krylia (Krievija)78:81
Pinar Karsiyaka (Turcija) - Oldenburg (Vācija)66:62

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

  +3 [+] [-]

, 2013-04-26 22:49, pirms 11 gadiem
Varēja būt fināls...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-26 22:57, pirms 11 gadiem
ja soreiz tiesam vareja panemt titulu, bet nu bija paris neizteiksmigas speles somija un rumanija kas pielika kaju prieksha.
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-27 00:30, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Gravelinas finālā? Vov, viņi tak nekas īpašs nebija vef šitos pat sagrāva.
Kad šogad VEF to darīja? Šosezon Gravelines ir FRA čempja līderi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 09:27, pirms 11 gadiem
Pēteris Neimanis, VB rakstīja: Kad šogad VEF to darīja? Šosezon Gravelines ir FRA čempja līderi.
Latvijas čempioniem gandrīz nekad nav bijusi problēma apspēlēt Francijas čempionus. Kā Valmieras mačs vakar? Sirsniņa trīcēja puslaikā?