Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"Flyers" uzvar Čikāgu un zaudē divus spēlētājus

"Flyers" uzvar Čikāgu un zaudē divus spēlētājus
Veins Simondss guva vārtus pret Čikāgu, taču spēli nepabeidza traumas dēļ
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt aizvadītas trīs spēles, kurās uzvaru guva Edmontonas "Oilers", Dalasas "Stars" un Filadelfijas "Flyers" vienības.

"Oilers" šonakt jau spēles pirmajās desmit minūtēs prata gūt trīs vārtus pret Kolorado "Avalanche", taču savu pārsvaru neprata noturēt. 25. sezonas vārtus guva Džeroms Iginla, viņam piebalsoja arī Alekss Tangejs un Raiens O`Reilijs, un "Avalanche" 45. minūtē panāca 3:3. Spēles izskaņā lieliski nospēlēja Kolorado aizsargs Niks Holdens, kurš piesedza pakritušo vārtsargu un pats stājās vārtos, atvairot pretinieku metienu.Tas gan neglāba no zaudējuma, jo 51. minūtē uzvaras vārtus Edmontonai guva Dereks Rojs.

Edmontonas "Oilers" ir viena no trim komandām, kura cīnās par nepalikšanu NHL pēdējā vietā (vai gluži otrādi - palikšanu?). Vēl uz to pretendē Arizonas "Coyotes" un Teda Nolana trenētā Bufalo "Sabres", kura no konkurentiem atpaliek attiecīgi piecus un astoņus punktus.

Čikāgas "Blackhawks" Filadelfijā cieta sakāvi ar 1:4, taču īpaši priecīgs vakars nav arī "Flyers" nometnē, jo spēlē gūto savainojumu dēļ regulārā sezona noslēgusies diviem tās hokejistiem - šonakt 50. sezonas punktu guvušajam Veinam Simondsam (28+22) un aizsargam Endrjū Makdonaldam.

"Flyers" šī bija tikai otrā uzvara pēdējās desmit spēlēs un tā atpaliek no "wild card" pozīcijas par deviņiem punktiem, turklāt to ieņemošā "Senators" aizvadījusi par trim spēlēm mazāk. Simondsa iztrūkums sastāvā noteikti nepadara Filadelfijas uzdevumu vieglāku.

Savukārt Dalasas "Stars" padarījusi nedaudz vieglāku Ronalda Ķēniņa un "Canucks" uzdevumu, jo ar 4:3 pieveica tās tuvāko sekotāju "Flames". Uzvaras bullīti realizēja Tailers Seigins, un "Flames" no Vankūveras otrās vietas Klusā okeāna divīzijā atpaliek par trim punktiem, turklāt aizvadījusi par spēli vairāk.

Kloda Žirū vārti pret "Blackhawks"

"Avalanche" aizsargs Holdens pārņem vārtsarga funkcijas

NHL spēļu rezultāti, 26. marts

KomandasRez.
Flyers-Blackhawks4:1
Oilers-Avalanche4:3
Flames-Stars3:4 PM

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


Foto: Andy Devlin/NHL
1

No Floridas uz Edmontonu: vislielākā distance starp Stenlija kausa finālistēm

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika sāksies Stenlija kausa finālsērija starp Floridas "Panthers" un Edmontonas "Oilers" komandām. Spēlēm pārceļoties no Floridas uz Edmontonu, komandām būs jāmēro vairāk nekā 4000 kilometru liels attālums, un tas ir lielākais, kas bijis Stenlija kausa finālā.
Gerijs Betmens un Raiens Smits. Foto: AP/Scanpix
4

NHL dodas uz Jūtu: depozītu sezonas abonementam veikuši 34 tūkstoši

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" no nākamās sezonas spēlēs Jūtā. Pārcelšanās raisījusi lielu interesi – klubs pavēstījis, ka iemaksu 100 dolāru apjomā par iespēju tikt pie sezonas abonementa veikuši 34 tūkstoši cilvēku.
Džo Pavelskis un Konors Makdeivids. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Stenlija kausa labākais snaiperis starp aktīvajiem spēlētājiem Pavelskis beigs karjeru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" uzbrucējs Džo Pavelskis pēc izstāšanās no Stenlija kausa pavēstījis, ka vēl negrib oficiāli paziņot par karjeras beigām, taču jau iepriekš bija pieņēmis lēmumu, ka šī būs viņa pēdējā sezona.