Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" bez Daugaviņa pēcspēles metienos pieveic Brodēra "Devils"

Rolands Eliņš

"Senators" bez Daugaviņa pēcspēles metienos pieveic Brodēra "Devils"
Martins Brodērs kapitulē Daniela Alfredsona priekšā
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt uzvaru izcīnījusi Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas „Senators”, kura pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Ņūdžersijas „Devils”, kuras vārtus sargāja panākumiem bagātais Martins Brodērs. Savukārt zaudējumus piedzīvojušas līgas līderes „Blackhawks” un „Ducks”, kuras ielaidušas piecus vārtus attiecīgi pret „Kings” un „Sharks”.

Lai arī šajā spēlē vieta Otavas hokeja komandas sastāvā neatradās latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš palika rezervē, „Senators” savā mājas spēlē izvirzījās vadībā jau pēc nospēlētām 132 sekundēm, kad aizsargs Kriss Filipss meta ripu cauri spēlētāju drūzmai, un tā atrada ceļu Brodēra sargātajos vārtos. Perioda vidū mājiniekiem bija lieliska iespēja rezultātu dubultot, kad pēc Kaila Turisa metiena ripa veselas divas reizes pamanījās atsisties pret vārtu stabiņu, taču vārtu līniju tomēr nešķērsoja.

Šāda spēles gaita mudināja „Devils” treneri pieprasīt pusminūtes pārtraukumu, lai savāktu komandu, kas šoreiz arī izdevās, jo otrajā periodā „Devils” piederēja jau izteikts pārsvars, turklāt perioda sākumā tikai vārtu stabiņš liedza Andrejam Loktionovam gūt vārtus. Tiesa, to izdarīt viņam izdevās nedaudz vēlāk, kad Stīvs Bernjē, izcīnījis atlēkušo ripu pats pēc sava metiena, nogādāja to zonas otrajā pusē, kur Loktionovam atlika ripu tikai pārmest pāri jau uz ledus guļošajam „Senators” vārtsargam Bišopam. „Senators” 17 sekundes pirms perioda beigām vadību atguva (pirmais pie Brodēra atsistās ripas bija Grīnings), turklāt savainojumus bija guvuši divi „Devils” spēlētāji – Salvadors un Džionta, kuri laukumā vairs neatgriezās.

Taču trešā perioda sestajā minūtē „Devils” rezultātu izlīdzināja (2:2), turklāt to izdarīja čehu aizsargs Mareks Zidļickis, kurš iegāja pretinieku aizsardzības zonā, prasmīgi pieturēja ripu, aizslidoja vārtu priekšā, kamēr „Senators” pēc nomaiņas vēl tikai centās sadalīt pretspēlētājus, un guva vārtus. Un nu jau „Senators” bija tie, kam jāsatraucas par mača iznākumu, jo „Devils” bija pilnībā pārņēmusi iniciatīvu un turpināja bīstami uzbrukt arī papildlaikā. Spēlē kopā metienu attiecība 34:14 "Devils" labā (neskaitot pirmo periodu 26:8), taču lieliski „Senators” vārtos darbojās Bens Bišops, un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos.

Komandas kapteinis Daniels Alfredsons, kurš šosezon bijis nesekmīgs visos savos sešos pēcspēles metienu mēģinājumos, šonakt beidzot pārspēja pretinieku vārtsargu, bet nedaudz vēlāk punktu pielika jaunais zviedrs Mika Zibanejads, kuram tas bija pirmais realizētais pēcspēles metiens NHL karjerā.

Līdz ar to „Senators” svinēja uzvaru ar 3:2 un guvusi vismaz punktu astoņās no pēdējām deviņām spēlēm. Par mača pirmo zvaigzni tika atzīts vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja 32 „Devils” metienus. Interesanti, ka šī bija jau 14. spēle pēc kārtas, kurā „Devils” izdarījuši vairāk metienu nekā viņu pretinieki.

Īsumā citās spēlēs

Savu sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Minesotas „Wild”, kura iemetusi septiņus vārtus Kari Lehtonena sargātajos „Stars” vārtos (7:4). Šajā spēlē „Wild” sastāvā vismaz divus rezultativitātes punktus guva veseli astoņi hokejisti.

Anaheimas „Ducks” pēc lieliskā snieguma mājas arēnā sezonas pirmajā pusē nule kā piedzīvojusi jau trešo zaudējumu, šoreiz piekāpjoties Sanhosē „Sharks” ar 3:5. Zaudējums gan arī citai Rietumu konferences līderei Čikāgas „Blackhawks”, kura ar 4:5 piekāpās Losandželosas „Kings” priekšā. „Kings” sastāvā uzvaras vārtus Dastins Brauns guva tikai pusotru minūti pirms pamatlaika beigām.

Savukārt Bostonas „Bruins” atspēlējusies no divu vārtu deficīta pret „Maple Leafs” un pēcspēles metienos izcīnījusi uzvaru ar 3:2, kas viņiem punktu ziņā ļauj panākt Ziemeļaustrumu divīzijas līderi Monreālas „Canadiens”.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Maple Leafs- Bruins2:3 PM
Devils-Senators2:3 PM
Kings-Blackhawks5:4
Oilers-Predators2:3
Wild-Stars7:4
Red Wings-Coyotes3:2
Sharks-Ducks5:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-26 07:51, pirms 11 gadiem
predators

  -1 [+] [-]

, 2013-03-26 08:34, pirms 11 gadiem
Rīgas Dinamo

  +2 [+] [-]

, 2013-03-26 08:45, pirms 11 gadiem
Daugaviņa Senators pret Brodēra Devils
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-26 09:00, pirms 11 gadiem
Daugaviņa Deputāti pret Brodēra Velniem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-26 09:14, pirms 11 gadiem
"Lai arī šajā spēlē vieta Otavas hokeja komandas sastāvā neatradās latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš palika rezervē, „Senators” savā mājas spēlē izvirzījās vadībā jau pēc nospēlētām 132 sekundēm"....
Parasti tas ir iespējams tikai tad, kad Daugaviņš ir laukumā !!!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-26 09:18, pirms 11 gadiem
Trenerim par daugaviņa nelaišanu laukumā čista gribētos iebīdīt.
Tik auklē reginu, kassianu, kondru, kuri spēlē di**ā pēdējās spēlēs.
Bet treneris tikai marinē daugaviņu un obrienu.

     [+] [-]

, 2013-03-26 09:29, pirms 11 gadiem
Breakpoint rakstīja: "Lai arī šajā spēlē vieta Otavas hokeja komandas sastāvā neatradās latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kurš palika rezervē, „Senators” savā mājas spēlē izvirzījās vadībā jau pēc nospēlētām 132 sekundēm"....
Parasti tas ir iespējams tikai tad, kad Daugaviņš ir laukumā !!!
nu ja
par spīti tam, ka viņš nebija...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-26 11:08, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Trenerim par daugaviņa nelaišanu laukumā čista gribētos iebīdīt.
(..)
LOL!!!
puišelis tā safanojies, ka vairs nefiltrē realitāti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-26 17:04, pirms 11 gadiem
Alfijs labu buliiti ielika