Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''Rally Estonia'' un Igaunijas Autosporta savienība pie kopsaucēja nenonāk, ''Rally Estonia'' tiek atcelts

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''Rally Estonia'' un Igaunijas Autosporta savienība pie kopsaucēja nenonāk, ''Rally Estonia'' tiek atcelts
Ots Tanaks ''Rally Estonia''
Foto: Edgars Leonovs

Kā šodien noskaidrojās preses konferencē, tad ''Rally Estonia'', kas sākotnēji tika plānots arī kā piektais Latvijas rallija čempionāta posms, tiek atcelts.

Pēdējās dienās starp Igaunijas Autosporta savienību (EAL) un ''Rally Estonia'' bija plašas domstarpības, kur EAL pieprasīja 100 000 eiro maksu par starptautisko autosacensību rīkošanu.

Neskatoties uz to, ka no rīta Oļegs Gross, kurš ir Igaunijas Autosporta savienības biedrs un ilggadējs dažādu autosporta sacensību atbalstītājs, paziņoja, ka viņš gatavs samaksāt 100 000 eiro no saviem līdzekļiem, preses konferencē tika paziņots, ka rallijs šogad tiek atcelts. Lai arī starp EAL un Rally Estonia organizatoriem pēdējās dienās esot bijušas vairākas tikšanās, vienošanās netika panākta.

''Rally Estonia'' rīkotājs Urmo Āva atklāja, ka, lai arī šogad rallijs nenotiks, viņi strādās pie tā,lai šis rallijs notiktu turpmāk. ''Man ir tik žēl, bet mums nav variantu,'' saka Urmo Āva.

Atgādināsim, ka sezonas pirmie divi Latvijas rallija čempionāta posmi (Rally Sarma un Rally Alūksne) tika atcelti. Kā ziņo Latvijas automobiļu federācija, tad Latvijas Rallija čempionāta 2020. gada ieskaiti “Rally Estonia 2020” atcelšana neietekmē, lai arī šobrīd ir atcelti trīs no septiņiem posmiem. LAF sporta kodeksa 2.17. punkts nosaka, ka čempionātam jāsastāv no ne mazāk kā četriem sacensību posmiem.

Par Latvijas rallija čempionāta norisi lems tuvākajā Latvijas Automobiļu federācijas rallija komisijas padomes sēdē.

Iepriekš EAL ziņoja, ka ''''Rally Estonia'' organizatori ir apsūdzējuši EAL konkurences likuma pārkāpšanā, vienlaikus ignorējot faktu, ka viņi (''Rally Estonia'') lielā mērā organizē savu ralliju ar valsts atbalstu, kas ir lielākais konkurences kropļojums tirgū. Piemēram, mēs (Igaunijas Autosporta savienība) saņēmām 90 tūkstošus eiro (2020. gadā šī summa vēl samazināsies), kas paredzēta attīstībai astoņām autosportu zonām, tiesnešu apmācībai, infrastruktūras attīstībai un citām likumā noteiktām darbībām. Tikmēr Rally Estonia organizators pasākuma organizēšanai no valsts kā tiešo dotāciju saņēma 980 000 eiro. Šobrīd nav zināms, ka kāds cits motosporta organizētājs Igaunijā saņemtu valsts finansiālu atbalstu, pie tam vēl tik lielu,'' savu sašutumu pauda EAL.

Tikmēr savu atbalstu ''Rally Estonia'' pauda Igaunijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Sīms Sukles, atzīstot, ka EAL aktivitātes esot nožēlojamas. ''''Rally Estonia'' ir lielākais motosporta pasākums Igaunijā, kas mūsu valstij dod daudz," intervijā Postimees teica Sukles. ''Urmo Āva un viņa komanda gadiem ilgi nodarbojas ar ''Rally Estonia'' organizēšanu un mēģina panākt, lai tas turpinātu attīstīties. Tikmēr EAL vēlas gūt labumu, neveicinot pašu attīstību. Es pilnībā piekrītu Tarmo Silvera domām, ka EAL nodarbojas ar izspiešanu un ka šī situācija ir nožēlojama.''

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed
LAF – Latvijas automobiļu federācija

     [+] [-]

, 2020-02-27 01:41, pirms 4 gadiem
Brāļi igauņi arī nespēj ietekmi un piķi sadalīt... Un lai vēl kāds pasaka, ka šādas un citādas nejaucības notiek tikai Latvijā!