Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers uzvar trīs setos, Džokovičs grauj

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers uzvar trīs setos, Džokovičs grauj
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Dubaijas "ATP World Tour 500" ceturtdaļfinālus, kas notiks jau rīt, sasnieguši teju visu favorīti, izņemot jau 1. kārtā izkritušo Huanu Martinu Del Potro. Cīņu par piekto titulu turpina pagājušā gada uzvarētājs Novaks Džokovičs, bet par sesto – Rodžers Federers, kuram vajadzēja trīs setus, lai tiktu galā ar Radeku Štepāneku.

Pieckārtējais čempions Rodžers Federers pirms šodienas čehu veterānam Radekam Štepānekam bija zaudējis tikai divreiz (12-2), abos gadījumos viņam piekāpjoties uz māla notikušajos mačos. Pēdējais no tiem bija 2008. gadā Romā, kur Radeks bija pārāks divos taibreikos. Federers kopš tā laika bija uzvarējis 17 setus pēc kārtas pret Štepāneku.

Federers šodienas mačā visos trīs setos zaudēja savu pirmo serves geimu. Visos trīs setos viņam izdevās atspēlēties. Ja 1. setā Federers to paveica jau nākamajā geimā un vēlāk guva graujošu uzvaru ar 6:2, tad 2. setā Federers izglābās tikai desmitajā geimā, kurā čehs servēja par uzvaru setā. Ticis līdz taibreikam, Federers to nospēlēja slikti un cieta pelnītu zaudējumu ar 6:7(4). Štepānekam izdevās pārtraukt 18 pēc kārtas zaudētu setu sēriju pret bijušo pasaules pirmo numuru.

Štepāneks 3. seta ievadā kortā demonstrēja savus slavenos trikus un ar kritienā izdarītu sitienu, bumbiņai lidojot pāri pie tīkla izskrējušajam Federeram, ieguva breikbumbu, kuru realizēja. Radekam trešajā geimā bija iespēja iegūt 3:0 pārsvaru, taču Federers, pateicoties pretinieka kļūdām, atspēlējās, panākot 1:2. Tas arī bija gandrīz viss – Štepāneks iespaidīgi sabruka, 3. setā no 2:0 zaudējot piecus geimus pēc kārtas. Pēc tam "izcēlās" Federers, nespējot ar pirmo piegājienu izservēt maču. Rodžers servi pamanījās zaudēt no 40:15 pārsvarau. Uzvaru gan šveicietis neizlaida – 6:2, 6:7(4), 6:3.

Federers un četras reizes Dubaijā uzvarējušais Novaks Džokovičs šogad var tikties jau pusfinālā. Abiem tātad vēl jāuzvar pa vienam mačam – Federeram pret Lukašu Rosolu, bet Džokovičam pret Mihailu Južniju.

Trijotne Federers, Džokovičs un Južnijs ir tenisisti ar visiespaidīgāko statistiku turnīra vēsturē – Federeram pieci tituli un 39-5 bilance, Džokovičam četri kroņi un 30-3 bilance. Savukārt Južnijs Dubaijā spēlē 13. gadu pēc kārtas, iekrājot 21-12 bilanci. Krievijas tenisists divreiz zaudējis finālā – 2007. gadā Federeram un 2010. gadā Džokovičam. Miša Serbijas pirmajam numuram piekāpās tikai trīs setos ar 5:7, 7:5, 3:6. Rīt abiem jātiekas ceturtdaļfinālā.

Potencāli visinteresantākais ceturtdaļfināls solās būt starp pagājušā gada finālistu Tomāšu Berdihu un Žo-Vilfrīdu Tsongu. Pagājušajā nedēļā Marseļas finālā spēlējušais francūzis šodien dabūja vēlamu brīvdienu, jo no 2. kārtas mača atteicās Nikolajs Davidenko.

Tikai karjeras otro ATP ceturtdaļfinālu sasniedzis Tunisijas labākais tenisists Maleks Džaziri, kurš šodien 2. kārtā ar 6:3, 7:5 uzveica vēl vienu "wild card" ieguvēju indieša Somdeva Devarmana personā. Džaziri 2012. gada oktobrī Kremļa kausā kļuva par pirmo Tunisijas tenisistu, kuram izdevies tikt līdz ATP pusfinālam. Toreiz mačā par tikšanu finālā viņš zaudēja Andreasam Sepi. Lai atkārtotu Maskavā iespēto, viņam būs jātiek galā ar Filipu Kolšraiberu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". ATP "World Tour 500" turnīrs uz "hard" seguma

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Roberto Bautista Agut6:1 6:3
(3) Tomas Berdych – Sergiy Stakhovsky6:2 6:1
(4) Roger Federer – Radek Stepanek6:2 6:7(4) 6:3
(5) Jo-Wilfried Tsonga – Nikolay DavydenkoUzvara bez cīņas
(6) Mikhail Youzhny – James Ward6:1 7:6(3)
(7) Philipp Kohlschreiber – Andreas Seppi6:3 6:3
Lukas Rosol – (8) Dmitry Tursunov6:4 7:6(4)
Malek Jaziri – Somdev Devvarman6:3 7:5

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (6) Mikhail Youzhny
(3) Tomas Berdych – (5) Jo-Wilfried Tsonga
(4) Roger Federer – Lukas Rosol
(7) Philipp Kohlschreiber – Malek Jaziri