Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" uzvar pēcspēles metienos, Daugaviņš savu bullīti nerealizē

Rolands Eliņš

"Senators" uzvar pēcspēles metienos, Daugaviņš savu bullīti  nerealizē
Kaspars Daugaviņš (sarkanajā formā) cīņā ar "Canadiens"
Foto:AFP/Scanpix

Šonakt NHL tika aizvadītas piecas spēles, vienā no tām Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas „Senators” pēcspēles metienos pārspējusi Monreālas „Canadiens” (2:1). Daugaviņš laukumā atradās gandrīz 14 minūtes un savu pēcspēles metienu nerealizēja. Tikmēr Čikāgā savu NHL rekordu labojošo sēriju turpina „Blackhawks” vienība, kura šonakt ar 3:2 pieveica „Oilers”.

Otavas „Senators” šonakt savās mājās spēkojās ar Austrumu konferences līderiem Monreālas „Canadiens”. „Canadiens” spēli uzsāka aktīvāk, daudz laika pavadot pretinieku zonā, taču visus 12 Monreālas hokejistu metienus pirmajā periodā atvairīja vārtsargs Bens Bišops, kurš šobrīd aizvieto „Senators” savainoto pamatvārtsargu Kregu Andersonu.

Otrā periodā septītajā minūtē rezultātu atklāja „Senators” - Kriss Nīls ar tālu piespēli zonā ievirzīja debitantu Deivu Dzižinski, kurš ar spēcīgu metienu guva otros vārtus savā sešas spēles ilgajā NHL karjerā. Tobrīd tas bija tikai septītais „Senators” šajā mačā izdarītais metiens. Zaudētie vārti lika „Canadiens” vēl aktīvāk apdraudēt Bišopa vārtus, kurš gan vairākas reizes glāba komandu, taču tikai četras sekundes pirms perioda beigām vairākumā pēc uzvaras iemetienā vārtus guva Monreālas komandas aizsargs Andrejs Markovs (1:1).

Rezultāts nemainījās arī ne trešajā periodā, ne papildlaikā, lai arī „Senators” bija lieliska iespēja pāris sekundes pirms papildlaika beigām izraut uzvaru, taču Pītera Rīgina metiens trāpīja pa vārtu stabiņu. Kaspars Daugaviņš laukumā bija pavadījis 13:44 minūtes, izdarījis vienu metienu pa vārtiem, kā arī vienu pretinieku metienu bloķējis un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu.

Spēles uzvarētāja noskaidrošana turpinājās pēcspēles metienos, kurus ar precīzu metienu atklāja Jākobs Silfverbergs, izvirzot vadībā „Senators”. Jau nākamajā metienu kārtā „Canadiens” gan rezultātu izlīdzināja. Kā ceturtais no „Senators” hokejistiem pēcspēles metienu izpildīt devās Kaspars Daugaviņš, taču nesekmīgi. Tiesa, savu komandas biedru neveiksmes piesedza Pīters Rīgins, kura precīzais pēcspēles metiens nodrošināja Otavas vienības uzvaru (2:1), kura „Senators” bija jau piektā pēc kārtas.

Par mača galveno varoni gan kļuva „Senators” vārtsargs Bens Bišops, kurš atvairīja 44 no 45 pretinieku metieniem un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni. Viņa sniegumu atzinīgi un ar smaidu vērtē "Senators" galvenais treneris Pols Maklīns: "Bišops nosit karali, šahs un mats! ("Bishop" angliski nozīmē "laidnis". Aut. piez.) Šī bija viņa spēle un viņa uzvara." Šis panākums Bišopa un Daugaviņa komandai palīdzējis pakāpties uz jau ceturto vietu Austrumu konferencē.

Īsumā citās spēlēs

Savukārt Rietumu konferencē turpina dominēt Čikāgas „Blackhawks”, kuri šosezon joprojām vēl nav izjutuši pamatlaikā piedzīvota zaudējuma smagumu. Šodien ar rezultātu 3:2 „Blakchawks” hokejisti papildlaikā pārspēja Edmontonas „Oilers”, uzvaras vārtus gūstot Marianam Hosam. „Blackhawks” guvuši punktus visās 19 šīs sezonas spēlēs.

Bet Dalasas „Stars” četri gūtie vārti otrā perioda pirmajās desmit minūtēs, kas ļāva izvirzīties vadībā 4:2, izrādījās nepietiekams arguments, lai pārspētu Nešvilas „Predators”, kuru rindās lielisku spēli aizvadīja 22 gadus vecais šveicietis Romans Jossi. Jossi guva komandas otros vārtus, gan uzvaras vārtus papildlaikā (5:4), kā arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles un ieguva spēles pirmās zvaigznes titulu. Tikmēr Losandželosā savu sešu spēļu uzvaru sēriju pārtraukusi Anaheimas "Ducks", kura šodien ar 2:5 piekāpās "Kings" hokejistiem, kuru rindās ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Anže Kopitars

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Maple Leafs-Flyers4:2
Canadiens-Senators1:2 OT
Stars-Predators4:5 OT
Oilers-Blackhawks2:2 OT
Ducks-Kings2:5

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 08:05, pirms 11 gadiem
Vienreiz jau paveicās Divreiz pēc kārtas reti kad veicās

  +7 [+] [-]

, 2013-02-26 08:18, pirms 11 gadiem
Video: NHL VideoCenter

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 08:23, pirms 11 gadiem
Nu Ottavas bīskaps šonakt vairākus diezgan nereālus izvilka.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 08:35, pirms 11 gadiem
Nu, jā - visu jau izdarīja labi Kaspars, tikai neizdevās ripiņu pacelt virs kājsarga.

     [+] [-]

, 2013-02-26 08:54, pirms 11 gadiem
Šveicieši nevāji ieskrējušies. Vakar Brunneram bija 2+2 (soli pa solim spējis kļūt par vienu no Wings līderiem), bet tagad 2+2 ievācis aizsargs Jossi. Ja vēl pieskaita vienu no Canadians rezultatīvākajiem aizsargiem Diasu, vēl arī Sbisu, Veberu un jaunos uzbrucējus Berči un Niderraiteru (abi balansē starp NHL un AHL), sanāk iespaidīga pārstāvniecība. Ā un vēl jau arī Hillers, protams, un Štraits.

     [+] [-]

, 2013-02-26 09:32, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Šveicieši nevāji ieskrējušies. Vakar Brunneram bija 2+2 (soli pa solim spējis kļūt par vienu no Wings līderiem), bet tagad 2+2 ievācis aizsargs Jossi. Ja vēl pieskaita vienu no Canadians rezultatīvākajiem aizsargiem Diasu, vēl arī Sbisu, Veberu un jaunos uzbrucējus Berči un Niderraiteru (abi balansē starp NHL un AHL), sanāk iespaidīga pārstāvniecība. Ā un vēl jau arī Hillers, protams, un Štraits.
Vēbers pēdējās spēlēs sēž malā.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 09:37, pirms 11 gadiem
berimors rakstīja: Nu, jā - visu jau izdarīja labi Kaspars, tikai neizdevās ripiņu pacelt virs kājsarga.
Jā labi nomānija,nebutu vartssargam nuja uz ledus butu gols ....!!!!!!!

     [+] [-]

, 2013-02-26 09:57, pirms 11 gadiem
agrism rakstīja: Video: http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=34&id=207528&cmpid=embed-share-video
Agri spēli skatijies ???Kā daugava nospēleja ????

  +1 [+] [-]

, 2013-02-26 10:00, pirms 11 gadiem
Prieks ka treneris uzticas

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 10:55, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka šī gada draftā no kanādiešiem visaugstāk varētu tikt nevis Makinons, bet viņa komandas biedrs Druins. Februārī viņš ir pamatīgus apgriezienus uzņēmis un tagad viņam ir 93 punkti 42 spēlēs. Viņš ir rezultatīvākais QMJHL spēlētājs, turklāt tuvākie sekotāji ir aizvadījuši aptuveni 20 mačus vairāk.+ļoti sakarīgs sniegums U20 čempionātā, kurā viņš bija starp retajiem nepilngadīgajiem iekš Kandās rosteriem.

     [+] [-]

, 2013-02-26 13:03, pirms 11 gadiem
Klopē, kā gribi, Hosa ir atpakaļ un gūst uzvaras vārtus.
P.S. Rezultātu tabulā kļūdiņa.

     [+] [-]

, 2013-02-26 16:24, pirms 11 gadiem
Šoreiz nesanāca. Pašam spēle bija vakarā. Foršu "kastīti" man uztaisīja: Kastiite - YouTube
žirga88 rakstīja: Agri spēli skatijies ???Kā daugava nospēleja ????