Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" puslaikā izlieto nesasmeļ un zaudē Beļģijā

"Ventspils" puslaikā izlieto nesasmeļ un zaudē Beļģijā
Kārlis Muižnieks
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Eiropas kausa otrā posma priekšpēdējā spēle viesos pie "Antwerp Giants" pirmajā puslaikā iedzīvojās 18 punktu deficītā, tomēr mača beigās sarūpēja sev iespēju pat izraut uzvaru, tomēr veiksme bija mājinieku pusē - zaudējums 78:80 un cīņā par izslēgšanas spēlēm vēl turpinās.

Beļģu komanda iepriekšējā mačā nosvinēja 150. mača jubileju Eiropas kausos, turklāt dāvinot sev uzvaru, bet cīņa ar ventspilniekiem 100. Eiropā bija galvenajam trenerim Roelam Mūram. BK “Ventspils” uzdevums šajā spēlē, protams, bija sabojāt šo jubileju mājinieki un nosvinēt pašiem mazu savējo – 10. uzvaru šajā Eirokausu sezonā.

Rezultāts atklāts tikai atklāts vien otrās minūtes beigās, kad vienu sodu metienu realizēja Žans Marks Mvema. Ventspilniekiem mača sākumā bija grūtības ne tikai ar uzbrukumu, bet arī sava groza savākšanu, tāpēc laukuma saimnieki regulāri tika pie atkārtotām iespējām. Komandas uzbrukumu ar trīspunktu gājienu atmodināja Dameirs Pitss, tad trīs punktus iemeta Kristaps Janičenoks, un ventspilnieki jau bija vadībā 6:5. Diemžēl vēl pēc brīža Kārlim Mužniekam bija jāsauc vīri uz minūtes pārtraukumu. Mājinieki īsā laikā bija panākuši 11:6, tiesa pēc pārtraukuma viņi attālinājās arī līdz 18:6.

Te gan “Ventspils” uzbrukums pamodās un līdz pirmajam pārtraukumam situāciju nedaudz uzlaboja. Varēja uzlabot vēl vairāk, taču pēc labas aizsardzības tādi paši uzbrukumu nesekoja. Ceturtdaļas pēdējās sekundē no pustālās distances trāpīja Artis Ate, samazinot komandas mīnusus līdz deviņiem punktiem – 12:21. Jau pēc divām otrās ceturtdaļas minūtēm mājinieki bija sakrājušu piezīmju normu, taču rezultāta starpība turpināja augt.

Ceturtdaļas vidū jau 18:35, turklāt kādā epizodē ar ļoti agresīvu gājienu uz groza apakšu zemē tika notriekts Artjoms Butjankovs, kurš pēc tam laukumu pameta tikai ar komandas biedru palīdzību. Puslaika beigās sekoja vēl viena dziļa bedre. Pēc Māra Gulbja tālmetiena komandas šķīra desmit punkti, bet atlikušajā laikā mājinieki tika līdz +18. Vispirms divi trīspunktu gājieni, bet puslaika beigās ventspilniekiem sasteigts pēdējais uzbrukums un viesu grozā līdz ar sirēnu lido arī tālmetiens – 46:28, jau -1 arī divu spēļu summa. Puslaikā pieļautas 11 kļūdas, izdarītas tikai divas rezultatīvas piespēles un grozs zaudēts par deviņām bumbām. Pārtraukumā bija ko padomāt...

Maču “Ventspils” atsāka ar krietni agresīvāku aizsardzību, nekautrējoties divatā iet virsū spēlētājam, kuram ir bumba. Pēc diviem Janičenoka tālmetieniem un Smita kļūdas minūtes pārtraukumu jau pieprasīja jubilārs Mūrs. Līdz ceturtdaļas vidum ventspilnieki bija tikuši vairs tikai četru punktu attālumā (44:48, ceturtdaļā 16:2), tiesa pakaļdzīšanās laikā tika zaudēts Peiners (5 piezīmes), bet Janičenoks izpelnījās tehnisko piezīmi. Šeļakova un Pitsa sarūpētais ātrais uzbrukums ļāva pietuvoties jau tikai trīs punktu attālumā, bet pavisam drīz “Giants” jau bija komfortablāki plusi – 59:52. Ceturtdaļas pēdējos piecus punktus gan guva viesi. Vispirms Ates uzbrukumā izcīnīto bumbu trīs punktos pārvērta Janičenoks, bet pēdējā sekundē no trīssekunžu zonas precīzs bija Gulbis, panākot 57:59.

Septiņas minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas beigām pagalam muļķīgu piekto piezīmi nopelnīja Andrejs Šeļakovs, turklāt viena piezīme līdz normai jau bija arī Gražulim un Pitsam. Pavisam nelaikā nāca Mvemas tālmetiens, pēc ventspilnieku neveiksmīga uzbrukuma mājinieki noorganizēja vēl divus punktus, pēc ilgāka pārtraukuma atjaunot astoņu punktu pārsvaru – 69:61. Un tūlīt sekoja vēl viens muļķīgs gājiens – Smits caurgājienā atbruņoja Janičenoku, kurš nokrita, bet pēc tam arī paklupināja savu pāridarītāju. Šķietami tīšām. Nesportiska piezīme. Pieredzējušajam basketbolistam tā bija jau otrā šajā mačā, tāpēc viņam spēle bija beigusies (21 punkts).

Lai gan šķita, ka drīzumā jau aktuālāks par uzvaras izcīnīšanu būs jautājums par pārsvara nosargāšanu divu spēļu summā, kas varētu būt svarīgs, ja nu ar “Giants” nāktos dalīt vietu grupā, tomēr intriga mačā vēl atgriezās. Ventiņi pārdzīvoja tikai īsu vājuma brīdi un turpināja pakaļdzīšanos. Pēc Pitsa (2) un Mičela tālmetieniem komandas šķīra četri punkti, bet, kad savu tālo no sāna ieskrūvēja arī Gulbis tablo rādīja vairs tikai -3 (76:78). Ventspilniekiem pēdējām uzbrukuma atlika 12 sekundes, kurās vajadzēja nodzēst divu punktu deficītu vai izraut uzvaru (zinot, ka komandai palīdzēt nevarēja 4 spēlētāja, pirmajai izvēlei vajadzēja būt tālmetienam). Galu galā no tālās izšāva Pitss, bumba atlēca spēlētāju burzmā, kur to savāca Gulbis, taču viņam nācās steigties, kas tomēr neļāva trāpīt – 78:80.

Grupas otrā spēle starp "CEZ Nymburk" un "Lukoil Academic" risināsies trešdien, un šis mačs ir svarīgs abām komandām, jo uzvarētājs saglabās izredzēs uz izslēgšanas mačiem, kamēr zaudētājam tādu vairs nebūs.

FIBA Eiropas kauss, Last32, 26. janvāris

Giants – Ventspils 80:78 (23:14, 23:14, 13:29, 21:21)
Giants: Valdovs 20 (14ab), Vons 11, Smits 9, Makinijs 9, Mvema 9, Lengfords 8, Maršans 6, Skots 5 (12ab), Šopēns 3, Kanda-Kanjinda
Ventspils: Janičenoks 21, Pits 18, Gulbis 11, Peiners 9, Gražulis 7 (6ab), Ate 7, Mičels 3, Butjankovs 1, Lomažs 1, Vigins (9ab), Šeļakovs

FIBA Eiropas kauss. P grupa

VKomandaU-ZPunkti
1.Antwerp Giants4 – 1406:390
2.Ventspils3 – 2388:386
3.CEZ Nymburk1 – 3298:293
4.Lukoil Academic1 – 3281:304

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 22:58, pirms 8 gadiem
Tās beigas
, 2016-01-26 22:59, pirms 8 gadiem
Neliekuljoshu un teikshu, ka jau peec 1.puslaikaa pat neticeeju, ka BKV spees atgriezties reaalaa ciinjaa par uzvaru shai machaa, par to -malachi

BKV sastavaa sho speeli izgaaza gandriiz viss garais gals (iznemot Gulbi) - 4. un 5. numuru poziicijas 5 speeleetaaji kopaa guva tikai 19 punktus.

Zheel, ka Michels nav gatavs speeleet daudzas minuutes, jo joprojaam uzskatu, ka Pitss nav tik labs speletajs, lai buutu BKV pamatsastaava saspelnieks. Jaa, punktus vins daudz sameta, tachu ar situaciju radisanu partneriem iet beediigi, manupraat.

Cerams, ka veelaak SC buus info par Butjankova traumas nopietniibu, cerams, ka nebuus nekas nopietns.

Tas nav nopietni, ka BKV pat speeles protokolaa gandriiz visu sezonu nespeej aizpildiit visas 12 vietas, regulaari atstaajot 1 tukshu.

Man jau apnicis gaidiit papildinajumu centra poziicijaa. Uzskatu, ka pat domaajot par LBL finaaliem, tas buutu ljoti nepiecieshams.
, 2016-01-26 23:00, pirms 8 gadiem
Šeļakovs ir dalbajobs vai kas ar viņu?? Ja negrib spēlēt lai irt Rimi par apsargu rukāt, tādus sodus sit losis!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:01, pirms 8 gadiem
Hitmans rakstīja: Tās beigas
Skatos metienu 12 sekunžu laikā tā arī neizdarīja ja ?
, 2016-01-26 23:02, pirms 8 gadiem
Diemžēl, šīs spēles „zvaigznes” gribēja būt tiesneši . It sevišķi tas ar to pusmēnestiņu uz galvas. Par spēli- īslaicīgs prieks, bet prieks par Žani, Kristaps man atgādināja, kas ir komandas līderis (baigi piekasos, man vienmēr šķiet, ka kaut kas viņa spēlē nav labi un viņš var labāk, ja reiz ir godāts par- kapteini, līderi...). Leģionāri, goda vārds, vai tādi ir vajadzīgi (FG, EFF, +/- bez viņu ieguldījuma, izņemot spēles beigas- 3pt, FT)(?). Es, BKV vietā, noskatītos spēli atkārtoti un tad domātu, kā reaģēt uz tiesnešu vienmēr „pareizinepareizajiem” lēmumiem, proti, piezīmju dalīšanu konkrētiem spēlētājiem un to kādas piezīmes dotas, kā arī spēles beigas. Lai cik saraustīta un neskatāma spēle, bet bija interesanti. Par translāciju, laikam, jau labāk tāda nekā nekāda, tomēēēēr, ir jau 2016.gads...
, 2016-01-26 23:02, pirms 8 gadiem
Hitmans rakstīja: Tās beigas
Kāpēc beigās netika izspēlēts uz Janicenoku?
Slēpts komentārs: W W E
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:03, pirms 8 gadiem
Kurzemes Petjka rakstīja: Tas bija basketbols? Eiropas nabagu kauss attaisno savu nosaukumu visā tā krāšņumā!
Tad jau tu spēli skatījies malacīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:03, pirms 8 gadiem
fkscd rakstīja: Kāpēc beigās netika izspēlēts uz Janicenoku?
Krisiiti jau uz gerbtuvem aizsutiija neskatijies labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:05, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: Krisiiti jau uz gerbtuvem aizsutiija neskatijies labi.
Kaut kā īsti nevarēja saprast
Viena bija par spērienu, bet otra par ko?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:05, pirms 8 gadiem
Šausmīgi žēl, ka beigās nepaveicās.
Protams, varam diskutēt, ka vajadzēja tā vai tā darīt, iespējams ka Pits varēja savādāk, laiku nepagriezīsi atpakaļ.
BET!!!! WTF notiek ar abiem garajiem?
Nepārstāšu kritizēt gan wiginsu gand Šeļakovu kamēr viņi atradīsiet BKV komandā.
abi guva apaļu 0 punktus VISĀ SPĒLĒ!!! kā tas ir iespējams?
Komanda parādīja raksturu, un ar šādu sastāvu beigās minimāi zaudēt...
Respect.
Ceru, ka nekas vēl nav zaudēts un BKV tiks tālāk.
, 2016-01-26 23:05, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Tak bērns, nomierinies....
Tu taču pats zini kā tas ir. Pēc zaudējuma tu esi uzvilkts un ļoti ātri aizsvilsties. Grūti emocijas noturēt sevī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:07, pirms 8 gadiem
Paldies BKV ka nepadevās un cīnijās līdz galam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:08, pirms 8 gadiem
Tik loti zēl ka beigas neiekrita tie divi metieni, nedaudz pietruuka lidz uzvarai
, 2016-01-26 23:08, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: ejiet citur troļļot, jūsu dēļ, mani te lamā
Tu tomēr esi adekvāts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:10, pirms 8 gadiem
Paldies Zebrām par spēli! It īpaši mēnestiņam!
, 2016-01-26 23:10, pirms 8 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: BKV ar steigu vajadzētu runār ar Žalgiri par Vecvagara piesaisti, savādāk tur būs zaudējumi un galvas ripos.
Kādēļ vajag Vecvagaru ? Mums ir Mičels, tikai viņam jau trauma pašlaik ir, nav vēl gatavs spēlēt uz visiem 100%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-26 23:10, pirms 8 gadiem
vef fani pilniigi dalbajoki,kāds klubs tādi fani,kr4 miskatnieki
, 2016-01-26 23:10, pirms 8 gadiem
W W E rakstīja: Mani kā VEF fanu,priecē katrs BKV zāģis
Kur tādi lohi rodas kā WWE , Kurzemes Petkja un pārejie vef rīga keponi?? Tas jau vairs nav smieklīgi,bet gan bēdīgi ka starp mums dzīvo tādi idioti.... šausmas..
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.