Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ziemassvētku spēles klāt: Ērvings atgriežas Bostonā, Dončiča un Džeimsa duelis Losandželosā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ziemassvētku spēles klāt: Ērvings atgriežas Bostonā, Dončiča un Džeimsa duelis Losandželosā
Kurš kuru: šonakt Džeimss pret Dončiču. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šovakar un naktī uz sestdienu tiks aizvadītas piecas Ziemassvētku spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Pusnaktī Bostonā Rodiona Kuruca Bruklinas ''Nets'' dosies cīņā pret ''Celtics''. Bijušais ķeltu basketbolists Kairijs Ērvings atgriezīsies, lai cīnītos citas komandas sastāvā. Tikmēr Dalasas ''Mavericks'' bez Kristapa Porziņģa par pirmo uzvaru cīnīsies pret esošo čempioni Losandželosas ''Lakers''.

Šovakar un naktī uz sestdienu tiks aizvadītas piecas Ziemassvētku spēles Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kas ir viens no gaidītākajiem notikumiem visas regulārās sezonas ietvarā. Divi no mačiem norisināsies ar Latvijas basketbolistu pārstāvēto komandu dalību.

Pusnaktī Bostonā ''Celtic'' uzņems savu bijušo spēlētāju Kairiju Ērvingu un Bruklinas ''Nets'', kuras sastāvā spēlē arī latvietis Rodions Kurucs. Abas komandas savās pirmajās spēlēs izcīnījušas uzvaras - ''Nets'' pārliecinoši ar 125:99 pieveica Goldensteitas ''Warriors'', kamēr ''Celtics'' dramatiskā mačā, pateicoties Teituma precīzajam trīspunktniekam galotnē, ar 122:121 pārspēja Milvoki ''Bucks''. Bruklinas duets Ērvings un Durents pirmajā mačā izcēlās ar 48 punktiem, realizējot 17 no 32 metieniem. Šī būs pirmā Ziemassvētku spēle ''Nets'' kopš 2013. gada, kad savā laukumā ar Kevinu Gārnetu un Polu Pīrsu sastāvā tika piedzīvots zaudējums pret Čikāgas ''Bulls'' ar 78:95. ''Viņš spēlē un izskatās pēc Durenta, ko pazīstam, bet negribētu aizrauties ar pārsteidzošiem secinājumiem. Kevinam jāaizvada vēl pāris mači, jāieiet ritmā un viss būs labi,'' viena no līgas labākā spēlētāja pirmās cīņas sniegumu vērtēja ''Nets'' galvenais treneris Stīvs Nešs. ''Celtics'' Ziemassvētku dienā spēlēs jau 34. reizi un ceturto pēc kārtas. Solīdu sniegumu atklāšanas mačā demonstrēja komandas jaunieguvumi - Džefs Tīgs guva 19 punktus, bet Tristans Tompsons izcēlās ar 12 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām zem groziem. Iepriekšējā sezonā abas komandas izcīnīja pa divām uzvarām četrās savstarpējās cīņās.

Plkst. 3:00 pēc Latvijas laika Kristapa Porziņģa Dalasas ''Mavericks'' viesosies Losandželosā pie esošajiem titula īpašniekiem ''Lakers''. Abas komandas pirmajās spēlēs piedzīvoja neveiksmes - ''Lakers'' pret ''Clippers'' ar 109:116, kamēr ''Mavs'' ar 102:106 zaudēja Fīniksas ''Suns''. Pēc zaudējuma neapmierināts ar savu spēli bija Dalasas līderis Luka Dončičs, paužot, ka viņam jāizvēlas labāka metienu selekcija. Tikmēr ''Lakers'' rindās pēdējās minūtes potītes savainojuma dēļ no rezervistu soliņa noraudzījās Lebrons Džeimss, kurš gan būšot ierindā uz maču pret Dončiču. ''Tā ir ļoti laba komanda un Luka ir īpaši talantīgs basketbolists. Esam gatavi izaicinājumam un spēlēt Ziemassvētku dienā. Pret ''Clippers'' pirmajā ceturtdaļā nespēlējām, kā vēlējāmies, kamēr pretinieki iznāca motivēti mūs sakaut. Spējām izturēt sākuma spiedienu, atgriezties spēlē un radīt intrigu,'' tuvojošos spēli komentēja Džeimss. ''Mavericks'' galvenais treneris Riks Kārlails atzīst, ka vienības basketbolistiem jāaizvada laba spēle aizsardzībā, kā arī augstā līmenī jādarbojas uzbrukumā. Arī šo spēli izlaidīs Kristaps Porziņģis, kurš joprojām atgūstas pēc meniska operācijas.

Plkst. 5:30 pēc Latvijas laika intriģējošs solās būt duelis starp Losandželosas ''Clippers'' un Denveras ''Nuggets''. Tieši ''Nuggets'' iepriekšējās sezonas izslēgšanas cīņās izslēdza ''Clippers'' no tālākas cīņas par titulu, atspēlējoties sērijā no 1-3. Pēc neveiksmīgās sezonas ''Clippers'' nomainīja treneri, ieceļot Taironu Lū, kā arī piesaistot kā brīvo aģentu Seržu Ibaku. Abas komandas izcīnīja panākumus pirmajā cīņā, individuāli lielisku sniegumu aizvadot Nikola Jokičam no ''Nuggets''. Denveras galvenais treneris Maiks Malouns uzskata, ka pagājušās sezonas atspēlēšanas ir jāaizmirst: ''Tā sezona ir cauri. Tā ir cita komanda. Jā, kodols mums ir arī šogad, taču vēl ir daudz darāmā. Lai cik patīkami bija uzvarēt savā divīzijā un iekļūt Rietumu konferences finālā, kuru tas vairs interesē?''

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 24. decembra spēles

LaiksSpēle
19:00Maiami ''Heat'' - Ņūorleānas ''Pelicans''
21:30Milvoki ''Bucks'' - Goldensteitas ''Warriors''
00:00Bostonas ''Celtics'' - Bruklinas ''Nets''
3:00Losandželosas ''Lakers'' - Dalasas ''Mavericks''
5:30Denveras ''Nuggets'' - Losandželosas ''Clippers''

     [+] [-]

, 2020-12-25 15:32, pirms 3 gadiem
LAL vs DAL, viena no šīm komandām sezonu sāks ar 0/2. Spēlēt pakaļdzīšanos no paša sezonas sākuma negrib neviens. Lai arī tikai otrā spēle, bet zaudētājs var sākt izjust spiedienu, kas var patraucēt jau vēlāk.

     [+] [-]

, 2020-12-25 15:33, pirms 3 gadiem
Un priecīgus svētkus visiem!

  -1 [+] [-]

, 2020-12-25 15:42, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: LAL vs DAL, viena no šīm komandām sezonu sāks ar 0/2. Spēlēt pakaļdzīšanos no paša sezonas sākuma negrib neviens. Lai arī tikai otrā spēle, bet zaudētājs var sākt izjust spiedienu, kas var patraucēt jau vēlāk.
Grūti jau tā teikt spēlēt no pakaļdzīšanās..Šogad tomēr tas jaunais īpatnējais spēļu kalendārs..Ja principā neseko līdzi kalendāram būs grūti spriest vai piemēram 10-10 ir labs,vai slikts rezultāts

  -1 [+] [-]

, 2020-12-25 16:25, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Grūti jau tā teikt spēlēt no pakaļdzīšanās..Šogad tomēr tas jaunais īpatnējais spēļu kalendārs..Ja principā neseko līdzi kalendāram būs grūti spriest vai piemēram 10-10 ir labs,vai slikts rezultāts
Protams, bet ja tāda komanda kā DAL pēc 10 spēlēm būs 3/7 tad tur neviens pat neskatīsies uz to, ka viņiem ir viens no grūtākajiem kalendāriem sākumā. Un tāda situācijā nokļūstot var sākties problēmas gan komandas iekšienē, gan vispār spēlētāju galvās.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-25 17:13, pirms 3 gadiem
Nets un Celtics spēle būs jāskatās, Mavs nav jēga skatīties, kamēr KP tur. One man shit show vien tur ir bez viņa

  -1 [+] [-]

, 2020-12-25 17:14, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Protams, bet ja tāda komanda kā DAL pēc 10 spēlēm būs 3/7 tad tur neviens pat neskatīsies uz to, ka viņiem ir viens no grūtākajiem kalendāriem sākumā. Un tāda situācijā nokļūstot var sākties problēmas gan komandas iekšienē, gan vispār spēlētāju galvās.
Nedomāju,ka spēlētājiem vai komandai būtu kaut kādas iekšējās problēmas.Drīzāk mēdiji varētu sākt kaut kādas mahinācijas taisīt utt un tādā veidā viņus kaut kā iespaidot.Sāktu nokaitināt ar kaut kādiem stulbiem jautājumiem utt.

     [+] [-]

, 2020-12-25 17:16, pirms 3 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Nets un Celtics spēle būs jāskatās, Mavs nav jēga skatīties, kamēr KP tur. One man shit show vien tur ir bez viņa
Spēle jau nebija slikta Mavs pirmā..Brutāli vnk abas komandas nevarēja iemest.Bija acīm redzams progress aizsardzībā ar Ričardsona piesaistīšanu.

     [+] [-]

, 2020-12-25 17:48, pirms 3 gadiem
Kur šogad netā var redzēt? Pagājušās sezonas saits, skatos, ka vairs nestrādā!

     [+] [-]

, 2020-12-25 18:27, pirms 3 gadiem
nba4live.xyz

ši saite vairs neiet , pedejos gadus skatijos tikai šite , super kvalitāte bija.

varbūt kads ir ko jaunu atradis ? Paldies jau iepriekš.

     [+] [-]

, 2020-12-25 18:47, pirms 3 gadiem
Iepriekšējo sezonu skatījos nba4free.xyz, vai tagad saite strādā hz.

     [+] [-]

, 2020-12-25 19:07, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2020-12-25 19:38, pirms 3 gadiem
Man vienīgajam Pelicans formas atgādina Rusnjas izlasi?

     [+] [-]

, 2020-12-25 19:55, pirms 3 gadiem
budamank rakstīja: Man vienīgajam Pelicans formas atgādina Rusnjas izlasi?
Tā ir rusnjas izlases forma

  -1 [+] [-]

, 2020-12-25 19:59, pirms 3 gadiem
Ceru ka karalis parādīs Dončika vietu!

     [+] [-]

, 2020-12-25 20:46, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Ceru ka karalis parādīs Dončika vietu!
melna princese pret ponchiku kursh kuru