Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Leģendārais NCAA treneris Pitino apstiprina "Panathinaikos" pārņemšanu

Ints Megnis
Ints Megnis

Leģendārais NCAA treneris Pitino apstiprina "Panathinaikos" pārņemšanu
Riks Pitino. Foto: Reuters/Scanpix

Viens no leģendārākajiem NCAA treneriem Riks Pitino Ziemassvētku vakarā oficiāli apstiprinājis, ka pievienosies Grieķijas basketbola grandam “Panathinaikos”.

Jau pagājušajā nedēļā ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis norādīja, ka Basketbola slavas zālē iekļautais Pitino devis principiālu piekrišanu “Panathinaikos” piedāvājumam. Pitino ar vienību būšot līdz sezonas beigām, tomēr viņa virsmērķis ir atgriezties NBA.

"Vēlu visiem priecīgus Ziemassvētkus. Vēlos pateikties ["Panathinaikos" īpašniekam] Dimitrim Jannakopulam par unikālo iespēju trenēt tradīcijām bagāto "Panathinaikos"," savā tvitera kontā Ziemassvētkos ierakstīja Pitino, kurš divreiz kļuvis par NCAA čempionu un piecas reizes aizveda savu komandu līdz finālčetriniekam, kļūstot par vienu no NCAA basketbola leģendām. Viņa bilance NCAA mačos ir 647-392.

66 gadus vecais Pitino ir izmēģinājis savus spēkus arī NBA kā Bostonas “Celtics” un Ņujorkas “Knicks” galvenais treneris, kas gan bija krietnu laiku atpakaļ. Pitino joprojām tiek uzskatīts par vienu no labākajiem treneriem mūsdienu basketbolā, taču viņa reputācija Ziemeļamerikā šobrīd nav viennozīmīga Luivillas universitātes skandāla dēļ. Pagājušajā gadā Pitino tika atlaists no universitātes FIB izmeklēšanas dēļ, kurā atklājās, ka universitātes pārstāvji ar slēptiem maksājumiem rekrutējuši spēlētājus, kas ASV ir stingri aizliegts. Izmeklēšanā iegūtie pierādījumi gan liecināja, ka Pitino nav bijis informēts par šādu pārkāpumu esamību.

“Panathinaikos” vienība Eirolīgas sezonu sākusi ar bilanci 6-8, kas šobrīd dod 11. vietu. Pitino pievienošanās vēl intriģējošāku darīs Grieķijas Superlīgu, kurā “Panathinaikos” galvenā konkurente ir Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā “Olympiacos”.

“Panathinaikos” divarpus sezonas vadīja Čavi Paskāls, tomēr pagājušajā nedēļā neveiksmīgo rezultātu dēļ viņš tika atlaists.

     [+] [-]

, 2018-12-25 11:59, pirms 5 gadiem
Nu paskatīsies kā čalim sanāks. Panatinaikos spēle lēnu un pretīgu basketu. Ne paši spēlē ne citiem ļauj. Moš jeņķim kas labs prātā ienāks

     [+] [-]

, 2018-12-25 12:20, pirms 5 gadiem
Būs interesants eksperiments. Pārmaiņas tur vajadzēja. Galīgi nevelk.