Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

SKA pēdējā trešdaļā sabombardē Magņitku

Andrejs Siliņš

SKA pēdējā trešdaļā sabombardē Magņitku
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks
Foto: Sputnik / Scanpix

Pirmdien pie 39. uzvaras sezonā tika Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) līdervienība Sanktpēterburgas SKA, kas, gūstot visus vārtus pēdējā trešdaļā, ar rezultātu 4:0 viesos apspēlēja pagājušās sezonas pretinieci Gagarina kausa finālā Magņitogorskas "Metallurg".

"Metallurg" bija izcīnījusi sešas uzvaras pēdējās septiņās spēlēs. Šodien Magņitogorska pēc divām izbraukumu spēlēm atgriezās mājās, kur jāaizvada nākamie četri mača pēc kārtas. Pirmajā no tām pretī stājās līgas pārliecinošā līdere SKA, kas bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru pēdējos trijos mačos.

7500 līdzjutēju piepildītajā "Metallurg" arēnā viesi no Sanktpēterburgas visa mača garumā piederēja pārsvars, tomēr ripu vārtos dabūt nesanāca ilgi. Beidzot tas notika pēdējās trešdaļas sākumā, turklāt uzreiz divus ļoti īsā laika sprīdī. Piektajā trešdaļas minūtē Sergejs Širokovs guva savus 15. vārtus sezonā, izvirzot SKA vadībā. Pagāja vien 22 sekundes, un atkal aiz mājinieku vārtiem iemirdzējās sarkanais signāls - cits savulaik "Canucks" draftētais uzbrucējs Iļja Kablukovs iemeta savu otro ripu sezonā un panāca 2:0.

Pusminūti vēlāk Jans Kovāržs saņēma 2+10 noraidījumu. Šo vairākumu izmantot nesanāca, taču pēc Krisa Lī noraidījuma gan SKA nekavējās sodīt pretiniekus. Sergejs Plotņikovs guva savus 12. vārtus sezonā, panākot jau 3:0 Sanktpēterburgas labā. Šajā vārtu guvumā ar piespēlēm izcēlās divi rezultatīvākie KHL spēlētāji - Iļja Kovaļčuks nopelnīja savu 53. punktu, kamēr Ņikitam Gusevam 50. punkts.

Arī ar to vēl SKA nebija gana, un divarpus minūtes pirms spēles beigām gados jaunais aizsargs Vladislavs Gavrikovs guva savus trešos vārtus sezonā, pieliekot punktu "Metallurg" mocībām - 4:0. Tā bija SKA 39. uzvara sezonā, un ar 114 punktiem Sanktpēterburgas vienība ir pārliecinoša līgas līdere.

Otro uzvaru pēdējās trīs spēlēs izcīnīja Arta Ābola un Viktora Ignatjeva trenētā Toljati "Lada", kas bez Kristapa Sotnieka mājās ar 3:1 apspēlēja Jaroslavļas "Lokomotiv". "Lada" ar 42 punktiem 45 spēlēs ieņem priekšpēdējo 14. pozīciju Austrumu konferencē.

Vēl vienā mačā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā "Dynamo" Maskavas derbijā pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpās līgas vicelīderei CSKA. "Dynamo" tas bija otrais zaudējums pēc kārtas un trešais pēdējās četrās spēlēs.

KHL regulārā sezona, 25. decembris

SpēleRezultāts
Sibir - Neftekhimik6:2
Avangard - Ak Bars5:3
Barys - Salavat Yulaev0:2
Yugra - Sochi2:0
Metallurg Mg - SKA0:4
Traktor - Dinamo Min2:0
Lada - Lokomotiv3:1
Dynamo Msk - CSKA2:3 PM
Slēpts komentārs: m.ruu

  +3 [+] [-]

, 2017-12-25 19:24, pirms 6 gadiem
m.ruu rakstīja: Kā griežas ausīs tas pretīgais " magņitka " .
nogriez aisis
Slēpts komentārs: erikxxl

     [+] [-]

, 2017-12-25 20:33, pirms 6 gadiem
m.ruu rakstīja: Kā griežas ausīs tas pretīgais " magņitka " .
Labāk Liepājas metalurgs?

  +2 [+] [-]

, 2017-12-25 20:37, pirms 6 gadiem
m.ruu rakstīja: Kā griežas ausīs tas pretīgais " magņitka " .
Saisinajums no Magnitogorskas Metalurg. Nu normali tacu. Man tiesi "magnitka" liekas simpatiskak un pienemamak.

  -4 [+] [-]

, 2017-12-25 20:45, pirms 6 gadiem
Tāpěc ka tas nāk no "pretīgās" Krievijas

  +2 [+] [-]

, 2017-12-25 22:50, pirms 6 gadiem
Ļeņingradas bomži