Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" ar lielu cīņas sparu revanšējas "Russkie Vityazi"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" ar lielu cīņas sparu revanšējas "Russkie Vityazi"
Kārlis Ozoliņš
Foto: dinamoriga.eu

Otro spēli Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) pret Podoļskas "Russkie Vityazi" komandu aizvadījuši HK "Rīga" hokejisti. Ziemassvētku dienā rīdzinieki parādīja lielu cīņas sparu un uzvarēja ar 4:2, revanšējoties par zaudējumu dienu iepriekš.

Otrdien aizvadīto spēli labi iesāka laukuma saimnieki, bet tad ātri zaudēja trīs vārtus, vairs nespējot pietuvoties rezultātā un piekāpjoties "Russkie Vityazi" ar rezultātu 3:6, piezīmējot, ka visus vārtus viesu komandā guva pirmo divu maiņu spēlētāji.

Rīdzinieki bija gatavi revanšēties, pierādot to no spēles pirmās minūtes. Ātri arī izdevās tikt pie vairākuma, kad muļķīgi pretinieka zonā noteikumus pārkāpa Ņikita Šackijs. Vairākuma izspēli mājinieki sāka labi, pie vārtu gūšanas iespējas tiekot Jānim Jakam. Pēc ripas izmešanas no zonas "Rīga" hokejistiem bija problēmas ar nostāšanos izspēlei, kas neļāva atklāt rezultātu. Spēle ar katru minūti kļuva arvien asāka. Tā rezultātā "Rīga" tika pie vairākuma, spēlējot četru hokejistu sastāvā pret trīs pretiniekiem. Tiesa, arī šoreiz vārtus gūt neizdevās. Arī pirmā perioda otrajā pusē ik pa laikam uzjundīja asumi. Bīstamāk turpināja uzbrukt mājinieki, kas varēja likt domāt, ka "Russkie Vityazi" spēlētāji ar dažādām provokācijām centās mainīt mača gaitu. Viesi pietiekami sekmīgi darbojās aizsardzībā un arī veiksme perioda izskaņā bija viņu pusē. Iļja Kļauzovs ievadīja savas komandas uzbrukumu un pēc īsa brīža no vārtu priekšas raidīja tajos ripu, izvirzot "Russkie Vityazi" vadībā - 1:0.

Otro periodu komandas sāka ar aktīvu cīņu abos laukuma galos. Pēc piecām spēlētām minūtēm "Rīgai" izdevās panākt izlīdzinājumu. Pirmais pie atvairītās Rodrigo Ābola mestās ripas bija Deivids Sarkanis, kurš bez lielām problēmām raidīja to tīklā. Uzreiz pēc tam rīdziniekiem bija vēl pāris labas iespējas gūt vārtus, bet pārliecinoši vārtos darbojās Samonovs. Mājinieki nedomāja apstāties, spēlējot ārkārtīgi aktīvi. Samonovam vairāks reizes bija jāglābj sava komanda no vārtu zaudējuma, kamēr "Russkie Vityazi" hokejistiem bija lielas grūtības atvirzīt spēli no saviem vārtiem. Situācija uz īsu brīdi mainījās, kad periodā vēl bija jāspēlē sešas ar pusi minūtes, jo uz noraidīto soliņa sēdās Kirils Galoha, kurš pārcentās, izdarot spēka paņēmienu. Viesi daudz saspēlējās, bet metienu pa Riharda Cimermaņa vārtiem nebija daudz. Pēc mazākuma izturēšanas rīdzinieki devās uzbrukumā. Pārāk pārliecināts par saviem spēkiem nedaudz vairāk kā trīs minūtes līdz trešdaļas beigām bija Krišs Lipsbergs, kurš rupji kļūdījās aiz savas komandas vārtiem, kas beidzās ar Valērija Bočkarjova vārtu guvumu - 2:1. Uzreiz pēc tam noraidījumu izpelnījās Oskars Batņa. Tas gan rīdziniekiem nāca pat par labu. Vispirms ātrajā pretuzbrukumā Artūrs Kuzmenkovs trāpīja pa vārtu pārliktni, bet brīdi vēlāk vēl vienā prettriecienā ripa tomēr atrada ceļu vārtos, izceļoties Kārlim Ozoliņam. Arī mazākums tika izturēts, periodam noslēdzoties ar rezultātu 2:2.

Izšķirošā trešdaļa iesākās ne tik lielā tempā, kā tas bija otrajā spēles nogrieznī. Pēc spēlētas minūtes bīstamu uzbrukumu izvērsa rīdzinieki, bet kārtējo reizi glāba Samonovs. Nākošajās minūtēs iniciatīvu prata iegūt "Russkie Vityazi" vienība, bet īstajā brīdī "Rīga" hokejisti veica ātro pretuzbrukumu, gūstot vārtus. Linards Mazurs-Mago ar Rūdolfu Maslovski izrāvās uz pretinieku vārtiem, ripu tajos raidot Maslovskim, kurš pirmo reizi šajā spēlē izvirzīja savu komandu vadībā. Mājinieku prieki varēja būt īsi, jo Bočkarjovs īsi pēc tam šķietami raidīja ripu vārtos. Video atkārtojumā nevarēja redzēt, vai ripa šķērsojusi vārtu līniju, jo to ar roku izstūma ārā "Rīga" hokejists. Līdz ar to tiesnesis vārtu guvumu nefiksēja. Perioda otro pusi ar vairākumu varēja sākt mājinieki, bet neko bīstamu izveidot nespēja. Neilgi pēc tam laukuma saimnieki spēja reabilitēties. Vārtu priekšā labi pacīnījās Mazurs-Mago, pēc kā ripa parocīgi atleca pie Artūra Kuzmenkova, kurš savu komandu nepievīla - 4:2. Atlikušajās četrās minūtēs rīdzinieki pārliecinoši izturēja skaitlisko mazākumu un tika arī pie vairākuma. Vienā no epizodēm Bočkarjovs nospēlēja rupji pret Kārli Ozoliņu, par ko saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Pēdējā minūtē rezultāts gan vairs nemainījās, rīdziniekiem tiekot pie pelnītas uzvaras ar rezultātu 4:2.

MHL, 25. decembris

HK "Rīga" - "Russkie Vityazi" 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Vārti: 18:29 Kļauzovs (Hohlovs) 0:1, 35:06 Sarkanis (Ābols) 1:1, 36:51 Bočkarjovs (Osipovs) 1:2, 38:22 Ozoliņš (Kuzmenkovs, Siksna) 2:2, 45:09 Maslovskis (Mazurs-Mago) 3:2, 55:17 Kuzmenkovs (Mazurs-Mago, Maslovskis) 4:2
Vārtsargi: Rihards Cimermanis - Aleksandrs Samonovs

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 15:40, pirms 10 gadiem
tie komentētāji ir 2 lielākie idioti, kādus esmu dzirdējis!

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 15:41, pirms 10 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: tie komentētāji ir 2 lielākie idioti, kādus esmu dzirdējis!
Rīmenis vēl lielāks idiots, tieši hokeja komentēšanā

  -2 [+] [-]

, 2013-12-25 15:42, pirms 10 gadiem
beigās bija jaspēlē 5:3 nevis 5:4, itkā sīkums, bet tai pat laikā tas nav nopietni!

  +4 [+] [-]

, 2013-12-25 15:50, pirms 10 gadiem
fronālais rakstīja: Rīmenis vēl lielāks idiots, tieši hokeja komentēšanā
Rīmenis ir normāls komentētājs ar lielu pieredzi.
Tu,šmuli,esi mēģinājis pats ko tādu darīt? Besī šitie knēveļi,kas paši neko neprot.tikai murgot un kritizēt!
Priecīgus Ziemassvētkus visiem hokeja līdzjutējiem!

  -3 [+] [-]

, 2013-12-25 15:56, pirms 10 gadiem
jureks45 rakstīja: Rīmenis ir normāls komentētājs ar lielu pieredzi.
Tu,šmuli,esi mēģinājis pats ko tādu darīt? Besī šitie knēveļi,kas paši neko neprot.tikai murgot un kritizēt!
Priecīgus Ziemassvētkus visiem hokeja līdzjutējiem!
ar lielu pieredzi? Tikai jauniešu hokeju komentē nevienu pieaugušo klubu/izlašu spēli nav komentējis

  +9 [+] [-]

, 2013-12-25 16:30, pirms 10 gadiem
fronālais rakstīja: ar lielu pieredzi? Tikai jauniešu hokeju komentē nevienu pieaugušo klubu/izlašu spēli nav komentējis
Cik ta tev gadu? Rīmenis kopā ar Andersonu kādreiz komentēja LV izlases spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-12-25 16:36, pirms 10 gadiem
Ervīns Rommels rakstīja: kĀpēc mums jāspēlē ziemīšos?
Tāpēc, ka ir cilvēki, kuri politisku iemeslu dēļ panākuši, ka hokeja komandas no Latvijas piedalās Krievijas čempionātos

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 17:22, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Tāpēc, ka ir cilvēki, kuri politisku iemeslu dēļ panākuši, ka hokeja komandas no Latvijas piedalās Krievijas čempionātos
Saprotot tavas domas ,jāsaka ka Znaroka LSPA un normāls jaunatnes čempis Latvijā nebija sliktākais variants Latvijas hokejam.

  -2 [+] [-]

, 2013-12-25 18:39, pirms 10 gadiem
Un kāpēc Tambijevam jāaiziet no U-20,Kira?

  -1 [+] [-]

, 2013-12-25 19:22, pirms 10 gadiem
Krizhanek rakstīja: Un kāpēc Tambijevam jāaiziet no U-20,Kira?
Na* tādu vajag

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 20:31, pirms 10 gadiem
Liepāja turpina vilkt Rīgu.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 20:51, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Tāpēc, ka ir cilvēki, kuri politisku iemeslu dēļ panākuši, ka hokeja komandas no Latvijas piedalās Krievijas čempionātos
To jauniešu līmeni "tīri no Latvijas" varēja manīt pēc 3 spēlēm pret norvēģiem, kuras zaudējām bez variantiem.

     [+] [-]

, 2013-12-25 21:02, pirms 10 gadiem
Ervīns Rommels rakstīja: kĀpēc mums jāspēlē ziemīšos?
Krieveļi ziemīšus vēlāk svin, tā kā viņiem nospļauties, kad mūsējie spēlē.

  -3 [+] [-]

, 2013-12-25 21:33, pirms 10 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2013-12-25 22:02, pirms 10 gadiem
Visus hokeja faniem un sportacentrs.com veidotajiem ,priecigus un gaisus ziemassvetkus un 6,7 diena visi uz arenu par uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-26 01:17, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Liepāja turpina vilkt Rīgu.
Kā uz to paskatās. Tikpat labi var teikt, ka Rīga dod iespēju liepājniekiem spēlēt puslīdz jēdzīgā līmenī - jo citu alternatīvu jau viņiem nav (nu, protams, izņemot visādas Kišiņevas un tamlīdzīga līmeņa komandas).

  +1 [+] [-]

, 2013-12-26 01:51, pirms 10 gadiem
zzk rakstīja: Kā uz to paskatās. Tikpat labi var teikt, ka Rīga dod iespēju liepājniekiem spēlēt puslīdz jēdzīgā līmenī - jo citu alternatīvu jau viņiem nav (nu, protams, izņemot visādas Kišiņevas un tamlīdzīga līmeņa komandas).
Lai cik tas skumji nebūtu, tomēr taisnība vien tev ir.
Tomēr man kā liepājniekam patīk tas, ka augstprātīgā RD sistēma, kas vienmēr lielījusies, ka viņu (patiesībā jau SK Rīga) jaunā maiņa ir labākā Latvijā u.t.t. Tomēr mēs ļoti labi redzam, kādu lomu HK Rīga spēlē Kuzmenkovs, Siksna, Maslovskis, Ozoliņš. Mazurs varbūt mazāk, bet viņa spēles stils arī ir vērsts vairāk uz fizisko spēli ne punktu gūšanu.
Tā pat aizsardzībā stabils balsts ir Neimanis, Grīnbergam sevi būs jāpierāda nākamsezon.
Pērn viens no pamanāmākajiem bija Golovkovs.
Ja tā uz ātro jānosauc HK Rīga šīs sezonas līderus, tad prātā nāk Siksna(LM), Augstkalns, Neimanis(LM), Kuzmenkovs(LM), Maslovskis(LM), Ozoliņš(LM), Begovs, Jeļisējevs(Daugavpils) un Ābols.
Tā pašvaki priekš ''labākās hokeja skolas Latvijā''? Reāli, Rīgas produkti ir Augstkalns, Begovs un Ābols. Pārējie ir no Liepājas savāktie.