Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Recidīvistam Beverlijam trīs spēļu diskvalifikācija par Eitona grūšanu mugurā

Agris Suveizda

Recidīvistam Beverlijam trīs spēļu diskvalifikācija par Eitona grūšanu mugurā
Patriks Beverlijs pret Deandrē Eitonu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija piespriedusi Losandželosas "Lakers" pamatsastāva spēlētājam Patrikam Beverlijam trīs spēļu diskvalifikāciju.

Losandželosas "Lakers" naktī uz trešdienu ar rezultātu 105:115 izbraukumā piekāpās Fīniksas "Suns" un pārtrauca trīs uzvaru sēriju. Nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām pie desmit punktu deficīta tika izraidīts "Lakers" saspēles vadītājs Beverlijs. Mājinieku zvaigzne Devins Bukers pret Ostinu Rīvzu nopelnīja nesportisko piezīmi, bet Beverlijs pēc epizodes beigām iegrūda mugurā citu "Suns" zvaigzni Deandrē Eitonu.


"Losandželosas "Lakers" aizsargs Patriks Beverlijs ir diskvalificēts uz trim spēlēm bez atalgojuma par agresīvu grūdienu mugurā un Eitona nogrūšanu zemē. Diskvalifikācijas noteikšanā ir ņemta vērā Beverlija nesportisko rīcību vēsture," teikts līgas paziņojumā. Beverlijs zaudēs 269 tūkstošus dolāru. 2021. gada vasarā Beverlijs, tobrīd pārstāvot otru Losandželosas komandu "Clippers", jau līdzīgi izrīkojās pret "Clippers", izslēgšanas spēļu sērijas izskaņā pie 26 punktu deficīta pārtraukuma laikā iegrūžot mugurā tālmetienu realizējušo Krisu Polu. Beverlijs tika sodīts ar vienu spēli, kas viņam bija jāizlaiž nākamās sezonas sākumā.


Beverlijs, kurš pēc Eitona pagrūšanas atzina, ka rīkojies nepareizi, šosezon sācis 14 spēles un vidēji 27,4 minūtēs ticis pie 4,1 punkta, 3,9 atlēkušajām bumbām, 2,9 rezultatīvām piespēlēm un 1,0 kļūdām. "Lakers" nākamajās dienās divreiz viesosies pie Sanantonio "Spurs", kuru nesen mājās sagrāva ar 123:92, un Beverlijam būs jāizlaiž arī mājas spēle pret Indianas "Pacers". Losandželosas komanda ar piecām uzvarām un vienpadsmit zaudējumiem ieņem priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē. Beverlijs, kurš NBA karjerā spēlējis arī Hjūstonas "Rockets" un Minesotas "Timberwolves", "Lakers" rindās aizvada pirmo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/nba-suspen...