Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Tukums" arī mājās uzvar siguldiešus, iesoļojot Latvijas kausa otrajā kārtā

Emils Ozerinskis

"Tukums" arī mājās uzvar siguldiešus, iesoļojot Latvijas kausa otrajā kārtā
"Tukuma" galvenais treneris Sandis Poga. Foto: Kristaps Andiņš/BS Tukums

"Užavas" basketbola kausa pirmo spēļu kārtu trešdienas vakarā pārvarēja "Tukuma" basketbolisti, kuri ar 82:78 sīvā cīņā uzveica "Sigulda/Modern house" vienību, tādējādi divu spēļu summā uzvarot ar +5.

Pirms nedēļas turnīra atklāšanas spēli savās mājās uzņēmusī "Sigulda/Modern house" savās mājās piekāpās ar viena punkta starpību - 87:88. Tomēr vēl lielāka neveiksme par rezultātu bija spēles laikā zaudētie spēlētāji. Īsā brīdī siguldieši piedzīvoja divas nopietnas traumas. Saspēles vadītājs Jorens Duļevskis būtiski izmežģīja potīti, bet Roberts Ikaunieks piedzīvoja krustenisko saišu un meniska traumu, kas basketbolistu izsitusi no ierindas uz visu sezonu. Divus iztrūkstošos spēlētājus "Sigulda" steidza aizstāt ar cēsnieku Didzi Mališevu, kura iepriekšējā karjeras pieturvieta bija BK "Ogre".

"Tukuma" basketbolisti soļoja saviem pretiniekiem nedaudz pa priekšu principā visas spēles gaitā. Pirmā puslaika izskaņā Ričards Pinne no soda metiena līnijas palielināja mājinieku pārsvaru līdz 40:33. Trešās ceturtdaļas izskaņā divus trejačus grozā raidīja Lauris Bērziņš, bet vēl vienu pievienoja garais spēlētājs Māris Ramanis, uz īsu brītiņu izvirzot vadībā siguldiešus, tomēr Kristapa Čavara 2+1 atjaunoja minimālu vadību tukumniekiem - 62:61. Pēdējā spēles daļā risinājās saspringta cīņa par iniciatīvu, kurā virsroku guva Artūra Grīnberga aukstasinība, trāpot gan no spēles, gan no soda metiena līnijas. Pabeidzot spēli ar 82:78, "Tukums" nodrošināja satikšanos kausa otrajā kārtā ar "Grobiņu".

"Tukuma" uzvaru ar 18 gūtiem punktiem un 16 izcīnītām atlēkušajām bumbām kala Kristaps Čavars. Tāpat 18 punktus guva Artūrs Grīnbergs, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles. Iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, būtisku pienesumu ar 16 punktiem tukumnieku uzvarā deva Ričards Pinne.

"Siguldai" kauss ir noslēdzies pēc divām aizvadītām spēlēm. Rezultatīvākais ar 29 gūtiem punktiem (3p. 5/9) bija alūksnietis Lauris Bērziņš, kurš ikdienā pārstāv Nacionālās līgas līdervienību "Saldu". Savā pērnās sezonas mājvietā Mārtiņš Vīņauds guva 15 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Māris Ramanis pie astoņām bumbām zem groziem pievienoja 13 punktus. Didzis Mališevs savā "Siguldas" debijā realizēja divus soda metienus.

Užavas kausa 1. kārtas spēles

Dat.SpēleRez.Labākie
18.10.Sigulda - Tukums87:88Večens 21 p. (5 pārt.b.) - Grīnbergs 39 p.
25.10.Tukums - Sigulda82:78Čavars 18 p. (16 atl.b.) - Bērziņš 29 p.

Latvijas basketbola Užavas kauss

1. kārta2. kārta3. kārta
Sigulda - TukumsTukums - Grobiņa- Latvijas Universitāte
Ķekava - Gulbenes Buki- Ventspils
Cēsu BA - Limbaži- Ogre
Jelgava - Salaspils- Liepāja
BK Cēsis - RSU- Rīgas Zeļļi
Kandava/Anzāģe - Jaunpils- Valmiera Glass/ViA

     [+] [-]

, 2023-10-25 23:30, pirms 8 mēnešiem
Pagājušonedēļ palaidu garām ziņu, ka Duļevskim un Ikauniekam lielās traumas, tad jau rezultāts sanāk vairāk likumsakarīgs, diemžēl.