Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts FBK "Valmiera/ViA" pirmā uzvara

Ritvars Raits
Ritvars Raits

FBK "Valmiera/ViA" pirmā uzvara
"Valmieras/Via" labā trīs vārtus guva Mārtiņš Broks (pa kreisi)
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Pie pirmā panākuma Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas jaunajā sezonā tikusi komanda "Valmiera/ViA", kas šovakar viesos ar 9:5 uzvarēja "Ķekavas Bulldogus". Trīs vārtus valmieriešu labā guva Mārtiņš Broks, kuram arī labākā spēlētāja gods.

Abām šīvakara sāncensēm tā bija jau otrā spēle šosezon. FBK "Valmiera/ViA" čempionātu uzsāka ar zaudējumu "Ķekavai" (4:9), bet "Ķekavas Bulldogi" spēja atņemt punktu "Bauskai", kam piekāpās tikai pagarinājumā (9:10). Ja ķekaviešiem šovakar izdotos svinēt uzvaru pamatlaikā, viņi pirmo reizi kluba vēsturē kaut uz pāris dienām kļūtu par Virslīgas līderiem.

10.minūtes sākumā pēc Intara Labsvārda precīza metiena "Ķekavas Bulldogiem" izdevās izvirzīties vadībā ar 2:1. Tiesa, tā bija vienīgā reize spēlē, kad viesi atradās iedzinējos. Pēc pirmā perioda "Valmiera/ViA" atradās vadībā ar 5:3, pēc otrā – ar 8:4, bet pēdējā trešdaļā savu pārsvaru nosargāja un varēja svinēt uzvaru ar 9:5.

Uzvarētāju rindās ar trim gūtiem vārtiem izcēlās Mārtiņš Broks, kurš tika atzīts par labāko spēlētāju Valmieras komandā, 3 (1+2) punkti Mārcim Mednim, bet ar trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ints Vilks. Rezultatīvākais starp ķekaviešiem ar divām piespēlēm bija Matīss Jansons, bet labākā spēlētāja gods tika Rūdolfam Blūmam, kura kontā viena rezultatīva piespēle. Interesanti, ka abas komandas izpildīja vienādu skaitu metienu pa pretinieku vārtiem – pa 31.

FBK "Valmiera/ViA" treneris Māris Rozenbahs, runājot par šovakar Ķekavā aizvadīto spēli, uzsvēra, ka, ņemot vērā Valmieras komandas šosezon nospraustos mērķus (iekļūšana izslēgšanas spēlēs un veiksmīga cīņa tajās), valmieriešiem šovakar noteikti bija jāuzvar, pretējā gadījumā būtu jāpārskata savi mērķi. Abas komandas pagājušajā mēnesī tikās turnīra "Latvian Open" laikā, tāpēc valmieriešu jau iepriekš paredzēja, ka "Ķekavas Bulldogi" spēlēs no ļoti dziļas aizsardzības, uzsvaru liekot uz pretuzbrukumiem, tā arī bija. Teju viss pirmais periods pagāja, kamēr Valmieras florbolisti adaptējās pie sev neierastā laukuma, bet tad jau spēle aizgāja. Pēdējā trešdaļā, kad mājiniekiem vairs nebija kur atkāpties, viņi sāka spēlēt atklātāk, tad viesiem jau kļuva vieglāk. "Valmiera/ViA" treneris uzskata, ka "Ķekavas Bulldogi" šosezon ir krietni spēcīgāka komanda, kas dažam labam pretiniekam kādu punktu vēl noteikti atņems.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 25.septembris

"Ķekavas Bulldogi" – FBK "Valmiera" 5:9 (3:5, 1:3, 1:1)

Metienu attiecība:
31:31 (11:12, 7:10, 13:9)
Rezultatīvākie:
"Ķekavas Bulldogi" – Matīss Jansons 2 (0+2), Nils Meļķis 1 (1+0), Intars Labsvārds 1 (1+0), Matīss Ziemelis 1 (1+0), Uģis Savickis 1 (1+0), Klāvs Ozoliņš 1 (1+0), Armands Šonmanis 1 (0+1), Rūdolfs Blūms 1 (0+1), Kristaps Logins 1 (0+1).
FBK "Valmiera/ViA" – Mārtiņš Broks 3 (3+0), Mārcis Mednis 3 (1+2), Ints Vilks 3 (0+3), Mārtiņš Kājiņš 2 (2+0), Dāgs Rozenbahs 2 (1+1), Gatis Liepiņš 2 (0+2), Jānis Levanovičs 1 (1+0), Matīss Salmiņš 1 (1+0), Ričards Broks 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv