Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ošam neveiksmīga debija Šveicē, Šabalam sezonas trešie vārti Polijā

Rolands Eliņš

Ošam neveiksmīga debija Šveicē, Šabalam sezonas trešie vārti Polijā
Mārcis Ošs (nr. 25) savā debijas spēlē Šveicē
Foto: Gabriel Lad/ FC Xamax

Latvijas futbolists Mārcis Ošs šovakar debitēja Šveices Superlīgā, taču debija ne tuvu neizvērtās ideāla. Viņa pārstāvētā komanda „Xamax” ar 2:5 cieta sagrāvi pret „Young Boys”, turklāt Ošs kompensācijas laikā netīšām raidīja bumbu savos vārtos.

Mārcis Ošs no Jūrmalas „Spartaka” Šveices klubam nesen pievienojās uz īres līguma pamata un šovakar aizvadīja pirmo spēli jaunās komandas sastāvā, tiekot iekļauts pamatvienpadsmitniekā cīņā pret teicami sezonu sākušo Šveices līderi „Young Boys”.

Oša komandai izdevās izvirzīties vadībā jau desmitajā minūtē, kad tika gūti vārti pēc stūra sitiena, bet „Young Boys” dažas minūtes vēlāk deva atbildes triecienu – Kotdivuāras uzbrucējs Rodžers Asāls soda laukumā tika pie bumbas un paspēja izdarīt precīzu sitienu gar Oša kājām, panākot 1:1.

Līdz pirmā puslaika beigām „Young Boys” arī izvirzījās vadībā, šoreiz aizsardzībā kļūdoties visai „Xamax” komandai, ļaujot aiz savas aizsardzības līnijas aizskriet un saņemt piespēli pretinieku uzbrucējam. Otrajā puslaikā vēlreiz ar vārtu guvumu izcēlās Oša partneris aizsardzībā Sejmenovičs, panākot 2:2, taču 70. minūtē „Young Boys” atbildēja ar teicami izspēlētu kombināciju, pēc kuras „Xamax” vārtsargs pat nepaspēja pakustēties, kad atrada bumbu savos vārtos, bet 81. minūtē tika realizēta pendele, panākot 4:2.

Spēles liktenis līdz ar to lielā mērā bija izšķirts, bet kompensācijas laikā „Young Boys” tika arī piektajiem vārtiem. Viņu spēlētājs ielauzās soda laukumā un izdarīja asu piespēli uz vidu, trāpīja Ošam pa ceļgalu, un bumba rikošetā ielidoja vārtos.

Spēli Šveices līgā šovakar aizvadīja arī Roberts Uldriķis, 54. minūtē dodoties uz maiņu „Sion” sastāvā. Viņa komanda tobrīd viesos pret „Grasshoppers” atradās iedzinējos ar 0:1, bet dažas minūtes vēlāk panāca neizšķirtu. Punktu gan neizdevās noturēt, jo 83. minūtē „Sion” ielaida vārtus un zaudēja 1:2, ļaujot „Grasshoppers” svinēt pirmo uzvaru šosezon.

Polijas pirmajā līgā ar vārtu guvumu atkal izcēlies Latvijas izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš palīdzēja „Podbeskidzie” atspēlēties pret „Drutex-Bytovia” un tikt pie neizšķirta 1:1. Šabala sāka spēli sākumsastāvā un pieredzēja, kā viņa komanda 39. minūtē nonāk iedzinējos, bet otrā puslaika pašā sākumā, 49. minūtē, Valērijs veiksmīgi tika pie bumbas soda laukumā pie tukša vārtu stūra un savu iespēju izmantoja nekļūdīgi.

Mača turpinājumā Šabala nopelnīja arī brīdinājumu, bet spēles rezultāts vairs nemainījās. Abas komandas sezonas sākumā atrodas Polijas pirmās līgas galvgalī un abas šobrīd iekrājušas pa 11 punktiem, dalot otro un trešo vietu.

Šabalam šie bija trešie vārti šosezon, kas ļauj viņam dalīt līgas labākā snaipera godu ar vēl astoņiem spēlētājiem, ieskaitot arī Vladislavu Gutkovski.

Kazahstānas čempionātā zaudējumu piedzīvoja Artūra Karašauska pārstāvētā „Akzhayik”, kas viesos ar 0:1 piekāpās „Ordabasy”. Karašausks devās sākumsastāvā un nospēlēja pilnu maču, bet viņa komanda nav spējusi uzvarēt jau piekto spēli pēc kārtas un noslīdējusi uz astoto vietu līgā, kurā piedalās 12 klubi.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-25 23:02, pirms 6 gadiem
Šabala vārti. Tomēr FC Riga.

  +5 [+] [-]

, 2018-08-25 23:53, pirms 6 gadiem
Vienīgais labi, ka Oša autogols nebija izšķirošais. Lai Mārcim veicas.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-25 23:57, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vienīgais labi, ka Oša autogols nebija izšķirošais. Lai Mārcim veicas.
Novickis tviterī rakstīja, ka skan daudz sliktāk, nekā bija laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-26 00:52, pirms 6 gadiem
Kaut kā iepriekšs biju palaidis garām. Ošs spēlē Xamax. Lai veicas.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-26 08:06, pirms 6 gadiem
Young Boys jau šobrīd pārliecinoši Šveices līderi.Nedaudz paskatījos spēli un tajā brīdī Ošs neko ārā nekrita.pie 2:2 sākās raustīties translācija un pārslēdzos uz Sion spēli ar Grasshopper.Uldriķim šajā mačā iespējas gūt vārtus pat nemanīju.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-26 09:14, pirms 6 gadiem
Ošs mūsu snaiperis. Kāda šķirba kuros vārtos iesit!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-26 10:52, pirms 6 gadiem
Šodien Termalika un Gutkovskis pret Polijas pirmās līgas līderi. Viņam pasmaga spēle.