Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko "US Open" kvalifikāciju sāks šodien, Sevastova spēlēs rīt

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko "US Open" kvalifikāciju sāks šodien, Sevastova spēlēs rīt
Anastasija Sevastova
Foto: Cristiano Andujar

Pirmdienas pēcpusdienā Ņujorkā notika "US Open" sieviešu vienspēļu kvalifikācijas turnīra izloze, kas aktuāla bija divām Latvijas tenisistēm. Mūsu pirmā rakete Aļona Ostapenko 1. kārtā tiksies ar Japānas tenisisti Hiroko Kuvatu, bet Anastasija Sevastova sacentīsies ar Grieķijas pārstāvi Mariju Sakari.

Aļona Ostapenko līdz šim "US Open" spēlējusi tikai junioros un ar spožiem rezultātiem nav izcēlusies – trijos turnīros viena uzvara. Tiesa, divreiz – 2013. un 2014. gadā – zaudēts nākamajai čempionei, piekāpjoties attiecīgi Anai Konjuhai un Marija Bouzkovai.

Aļonai kvalifikācijā 11. numurs, kas nozīmēja zināmas priekšrocības izlozē. Latvijas pirmā rakete turnīru sāks ar maču pret 24 gadus veco Japānas tenisisti Hiroko Kuvatu, kura pašreiz rangā atrodas 223. vietā. Viņas rekords ir 152. pozīcija, kas sasniegta pagājušā gada novembrī. Kā zināms, Ostapenko šodien kārtējo reizi laboju savu rekordu, tiekot līdz 114. vietai.

Ostapenko ar Kuvatu iepriekš nav sacentusies. Ja Aļonai izdosies apliecināt favorītes statusu, viņa 2. kārtā sacentīsies ar amerikānieti Džūliju Boserupu vai Izraēlas tenisisti Jūliju Gluško. No izsētajām tenisistēm Ostapenko sekcijā ir ar 22. numuru izliktā Šveices tenisiste Romina Oprandi.

Anastasija Sevastova Ņujorkā pamatturnīrā spēlējusi trīs reizes pēc kārtas no 2009. gada. Pirmajos divos turnīros izdevās pārvarēt vienu kārtu, pieveicot Tamarini Tanasugarnu un Regīnu Kuļikovu (ar izstāšanos). Zīmīgi, ka visi trīs pamatturnīri Sevastovai beigušies ar zaudējumiem Krievijas tenisistēm – divreiz neveiksme pret Svetlanu Kuzņecovu, bet vienreiz zaudēts Verai Duševinai. Anastasija 2012. gadā spēlēja kvalifikācijā, kur 3. kārtā piekāpās Magdalēnai Ribarikovai.

Latvijas otrās spēcīgākās tenisistes pirmā pretiniece Ņujorkā šoreiz būs 20 gadus vecā Grieķijas tenisiste Marija Sakari. Viņa šobrīd rangā atrodas 206. vietā, kas vienu pozīciju atpaliek no Sakari rekorda. Ranga 144. vietā esošā Sevastova ar Sakari iepriekš nav tikusies. Sevastovas un Sakari spēles uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar beļģieti Anu-Sofiju Mestahu (izlikta ar ceturto numuru) vai japānieti Junri Megatu. Šīs sekcijas 3. kārtā jeb finālā teorētiski jābūt Horvātijas tenisistei Petrai Martičai.

Kvalifikācijas 1. kārta tiek spēlēta divas dienas, jo šodien sāksies arī vīriešu turnīrs. Aļonai pirmais mačs jau šodien (ap plkst. 19:30 – otrā spēle 15. kortā), bet Anastasija sāks rīt. Mačiem var sekot Live Scores | Scores and Stats | 2015 US Open...

  -1 [+] [-]

, 2015-08-25 00:34, pirms 9 gadiem
Abām ir iespējas. Nastjai cerams nav veselības problēmas. Aļona ja "nepārdegs" tiks pamatturnīrā.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-25 06:56, pirms 9 gadiem
Domāju ka abām ir labas izredzes. Aļonas rezultāti pēdējā laikā atkarīgi tikai no pašas snieguma, kas pretī nav svarīgi. Ar Nastju ir sarežģītāk - pirmkārt ļoti sen nav spēlējusi uz hard seguma, otrkārt aklimatizācija. Vienīgi spēle ir stabilāka kā Aļonai.

     [+] [-]

, 2015-08-25 08:04, pirms 9 gadiem
Izredzes ir abām, bet izloze veiksmīgāka izdevusies Nastjai.

     [+] [-]

, 2015-08-25 08:50, pirms 9 gadiem
Lai veicas!
Gaidām uzvaras!
...cik sapratu, tad kvaļos viņām nespīd uzspēlēt savā starpā ?

     [+] [-]

, 2015-08-25 10:17, pirms 9 gadiem
Veiksmi musu daiļavām!!