Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Monfīss izglābjas Umagā, Karlovičs atspēlē mačbumbu Bogotā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Monfīss izglābjas Umagā, Karlovičs atspēlē mačbumbu Bogotā
Ivo Karlovičs
Foto: AP/Scanpix

Ļoti tuvu zaudējumam Umagas ATP turnīra ceturtdaļfinālā bija sacensību pirmais numurs Gaels Monfīss, taču viņš prata izglābties cīņā pret ļoti bieži uzveikto Filipu Kolšraiberu. Vācietis nenosargāja seta un breika pārsvaru un zaudēja ar rezultātu 6:4, 6:7(5), 4:6. Tikmēr Bogotā no zaudējuma izglābās Ivo Karlovičs, kurš atspēlēja mačbumbu pret citu veterānu Radeku Štepāneku, to izdarot 2. seta taibreikā – 3:6, 7:6(7), 6:4.

Gaels Monfīss pret Vācijas pirmo numuru savstarpējos mačos ir vadībā ar 11-2. Filips Kolšraibers abas uzvaras guvis dzimtenē – 2011. gadā Hallē uz zālāja seguma un 2013. gadā Štutgartē uz māla.

Sestdienas naktī (mačs beidzās pēc pusnakts) Kolšraiberam bija iespēja gūt pirmo uzvaru pret Monfīsu ārpus Vācijas, taču tas jau atkal viņam neizdevās, lai gan iespēju netrūka. Kolšraibers bija vadībā ar setu un breiku, bet 2. seta taibreikā izsēja 5:2 pārsvaru!

Pirms tam Monfīss pats bija paspējis 2. setā izlaist breika pārsvaru, turklāt arī neizservēja setu. Francūzim pirms taibreika bija četras setbumbas – viena ar paša servi un trīs uzņemšanā. Visās izspēlēs viņam bija iespējas, taču pievīla precizitāte.

Savukārt taibreikā Monfīss no 2:5 līdz 4:5 pievilka, ar augsta riska tenisu uzvarot divas izspēles pie savas serves, bet pēc tam Kolšraibers divas reizes pēc kārtas ar sitieniem tīklā zaudēja punktus pie savas serves.

Tikmēr pēdējā setā vienīgais breiks notika septītajā geimā, kurā Monfīss divreiz izcēlās ar lieliskiem saīsinātajiem sitieniem, bet Kolšraibers punktu geimam pielika ar "forehand" kļūdu. Monfīss guva sezonas 30. uzvaru, bet par vietu finālā sacentīsies ar Austrijas pirmo numuru Dominiku Tīmu. Abiem tā būs pirmā tikšanās.

2013. gada Bogotas čempions un pagājušā gada finālists Ivo Karlovičs pietuvojies trešajam finālam Kolumbijā. Horvāts divu veterānu cīņā ar rezultātu 3:6, 7:6(7), 6:4 pieveica čehu vecmeistaru Radeku Štepāneku. Zīmīgi, ka Karlovičs viņu šajā turnīrā apspēlēja arī pērn, toreiz trīs setos uzvarot pusfinālā (6:4, 3:6, 6:4).

Šoreiz Karlovičs bija mata tiesu no zaudējuma, taču prata to novērst 2. seta taibreikā pie rezultāta 5:6 ar teicamu servi atspēlējot mačbumbu. Štepāneks pie 7:7 pieļāva dubultkļūdu un Karlovičam šajā setā neko vairāk nevajadzēja. Otrā serve Štepāneku iegāza arī 3. seta septītajā geimā, kad viņam pēc divām dubultkļūdām vajadzēja atspēlēt trīs breikbumbas. Izdevās novērst tikai pirmo, tūlīt sekoja "forehand" kļūda. Spēle vairāku lietus paužu dēļ sanāca ļoti saraustīta.

Karlovičam Bogotā, kur augstienes apstākļu dēļ viņa serve ir vēl iespaidīgāka nekā ierasts, ir 10-1 bilance. Viņš 11 mačos servi zaudējis tikai divreiz, abas bijušas pret Štepāneku. Ivo pirms diviem gadiem par čempionu kļuva, turnīra gaitā atspēlējot visas četras breikbumbas. Savukārt pērn finālā zaudēts Bernardam Tomikam, ar kuru arī šoreiz var sanākt tikties finālā.

"Konzum Croatia Open Umag". "ATP World Tour 250" turnīrs uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Gael Monfils – (6) Philipp Kohlschreiber4:6 7:6(5) 6:4
(2) Roberto Bautista Agut – (7) Borna Coric6:3 6:3
(4) Dominic Thiem – Andreas Haider-Maurer6:7(5) 6:1 3:0 izst.
Joao Sousa – (5) Fabio Fognini6:2 3:6 7:6(6)

"Claro Open Colombia". "ATP World Tour 250" turnīrs Bogotā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Ivo Karlovic – Radek Stepanek3:6 7:6(7) 6:4
(2) Bernard Tomic – Tatsuma Ito6:1 6:4
(3) Adrian Mannarino – (7) Malek Jaziri1:6 6:1 6:3
Michael Berrer – (4) Victor Estrella Burgos6:3 3:6 6:3

"SkiStar Swedish Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Bostādē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Tommy Robredo – Paul-Henri Mathieu6:3 6:3
(3) Pablo Cuevas – Steve Darcis6:3 6:4
Alexander Zverev – (6) Thomaz Bellucci5:7 6:4 6:2
Benoit Paire – Denis Istomin6:4 6:2