Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Zviedrija cerēja uz "Capitals" rezultatīvāko spēlētāju Bekstremu, taču saņēma atteikumu

Agris Suveizda

Zviedrija cerēja uz "Capitals" rezultatīvāko spēlētāju Bekstremu, taču saņēma atteikumu
Niklass Bekstrems. Foto: AFP/Scanpix

Zviedrijas hokeja izlase uz pasaules čempionātu Rīgā ieradās tikai ar pieciem spēlētājiem no Nacionālās hokeja līgas un nupat saņēmusi divus atteikumus no Vašingtonas "Capitals" uzbrucējiem.

Kā ziņo zviedru medijs Sportsbladet, valstsvienības galvenais treneris Jūhans Garpenlēvs ļoti vēlējies komandā redzēt 33 gadus veco centra uzbrucēju Niklasu Bekstremu, kurš regulārajā sezonā 55 spēlēs izcēlās ar 53 (15+38) punktiem, 14 soda minūtēm un neitrālu lietderību un kļuva par rezultatīvāko spēlētāju komandā. Bekstremam šis bija pirmais gads piecu sezonu līgumā par 46 miljoniem ASV dolāru, tomēr pieredzējušais uzbrucējs atteicis veselības problēmu dēļ – gurna savainojuma dēļ viņam sezona ir beigusies.

Uzaicinājumu uz Zviedrijas izlasi esot noraidījis arī Bekstrema kluba biedrs Kārls Hagelīns, kurš 56 spēlēs sakrāja 16 (6+10) punktus. Ja 32 gadus vecais malējais uzbrucējs Hagelīns arvien nav spēlējis nevienā pasaules čempionātā, Bekstrems pirms 15 gadiem, vēl spēlēdams "Brynas", debitēja tieši Rīgā. Piecos pasaules čempionātos Bekstrems ir aizvadījis 29 spēles un izcēlies ar 21 (7+14) punktu. Vašingtonas "Capitals" sēriju sāka ar uzvaru, tomēr ar 1-4 kapitulēja Bostonas "Bruins". Zviedrija pasaules čempionātu sākusi ar negaidītiem zaudējumiem pret Dāniju (3:4) un Baltkrieviju (0:1) un šovakar tiksies ar Šveici. Atgādinām, ka savainojuma dēļ turnīrs ir galā Šveices "Zug" uzbrucējam Kārlam Klingberjam, kurš pirmajos mačos sakrāja trīs (2+1) punktus.

Tikmēr nedaudz plašāks kļūst Latvijas vakardienas pretinieces Itālijas sastāvs. Pirms čempionāta pozitīvām analīzēm esot 15 personām, Itālija turnīram pieteica tikai 23 spēlētājus, taču tā gaitā pievienojušies Enriko Miljoranci, kuram vakar bija jau otrā spēle, un Markuss Ganders, kurš pirmo spēli Rīgā vēl gaida. Paredzams, ka jau drīzumā Itālijas sastāvu papildinās arī 28 gadus vecais aizsargs Alekss Trivellato, kurš sezonu sāka latviskajā Krēfeldes "Pinguine", turpināja Itālijas komandā "Bolzano", kas spēlē Austrijas atklātajā čempionātā, bet pabeidza Zviedrijas otrās līgas komandā "Vasteras". Atšķirībā no šā trio arvien pozitīvas analīzes ir galvenajam trenerim Gregam Airlendam, vārtsargam Džeikam Smitam un aizsargam Tomasam Larkinam, kuriem došanās uz Rīgu joprojām ir liegta. Itālija turnīru sākusi ar trim zaudējumiem (4:9 pret Vāciju, 1:4 pret Norvēģiju, 0:3 pret Latviju) un pēc divām atpūtas dienām ceturtdien tiksies ar somiem.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...
https://www.fisg.it/web/nazionale-d...