Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līga nosauc klubu budžetus un sola pārbaudīt "Lokomotiv" nodokļus

Rolands Eliņš

VTB līga nosauc klubu budžetus un sola pārbaudīt "Lokomotiv" nodokļus
CSKA galvenais treneris Dimitris Itudis
Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

VTB Vienotās līgas regulārās sezonas noslēguma preses konferencē tradicionāli tika atklāti krievu klubu budžeti šajā sezonā. Kā jau viegli prognozējams, ar iespaidīgāko skaitli izcēlās Maskavas CSKA, kam šosezon bija vairāk nekā 37 miljonu eiro liela rocība.

VTB Vienotajā līgā šosezon piedalījās 16 klubi, un deviņi no tiem pārstāv Krieviju. Kā jau pēc katras sezonas, arī šoreiz līga publiskoja Krievijas klubu finanšu situāciju, tiesa, tikai Krievijas. Salīdzinājumam jāpiemin, ka Latvijas pārstāve šajā līgā „VEF Rīga” rudenī paziņoja, ka tās budžets šosezon ir apmēram pusotra miljona eiro līmenī.

Pārliecinoši lielākais ir Maskavas CSKA budžets, kas pārsniedz 37 miljonus eiro. Tas atspoguļojās arī regulārās sezonas kopvērtējumā, kur CSKA ar 28 uzvarām 30 spēlēs ieguva pirmo vietu. Savukārt otra lielākā budžeta īpašniece „Khimki” kopvērtējumā bija tikai piektajā vietā.

Ainara Bagatska trenētajai „Nizhny Novgorod” šosezon budžets bija mazāk nekā piecu miljonu apmērā un izdevās iegūt septīto vietu sezonas kopvērtējumā, tiesa, piekāpjoties „Avtodor”, kam ir teju divreiz mazāk budžets – 2.8 miljoni. Savukārt „Krasny Oktyabr”, kura finanšu rocība šosezon bija vismazākā Krievijas klubu vidū, tikai nedaudz pārsniedz VEF budžetu.

Preses konferencē gan tika apspriests arī cits jautājums finanšu sakarā. VTB līgas goda prezidents Sergejs Ivanovs publiski pauda savu izbrīnu par klubu finanšu pārskatu milzīgajām atšķirībām nomaksāto nodokļu sadaļā.

„CSKA gadā nodokļos samaksā 4.7 miljonus eiro, un es personīgi uzskata, ka tieši šai komandai ir vispieejāmākais un pārskatāmākais budžets,” sacīja Ivanovs. „”Khimki” savukārt maksā nodokļos 2.6 miljonus, bet „Lokomotiv” – 0.4. Man tas raisa nesapratni, kā tas var būt, ka viena komanda nodokļos samaksā 12 reizes mazāk nekā otra, taču nav liela problēma šos te skaitļus pārbaudīt,” norādīja Ivanovs.

Krievu klubu budžeti VTB līgā

V.KomandaBudžets*
1.Maskavas CSKA37.1
2.Khimki22
3.Lokomotiv-Kuban14.8
4.Unics10.5
5.Zenit7.5
6.Nizhny Novgorod4.8
7.Enisey3.4
8.Avtodor2.8
9.Krasny Oktyabr1.7

*Summas norādītas miljonos eiro

Izmantotie resursi:
Обнародованы бюджеты российских клубов Лиги...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-04-25 15:36, pirms 8 gadiem
Būtu labi, ja Bagijam piedāvātu Khimkos darbu

  -1 [+] [-]

, 2016-04-25 18:01, pirms 8 gadiem
Ja ņem vērā, ka Vefiņa budžets ir gandrīz 25 reizes mazāks kā CSK, tad domāju, ka nospēlējām pret viņiem vienkārši izcili

  +4 [+] [-]

, 2016-04-25 18:09, pirms 8 gadiem
andzis rakstīja: Ja ņem vērā, ka Vefiņa budžets ir gandrīz 25 reizes mazāks kā CSK, tad domāju, ka nospēlējām pret viņiem vienkārši izcili
Jāņem arī vērā, ka Eirolīgas komandas nopietni neņemt tādas spēles pret VEF un tamlīdzīgām komandām, jo zin, ka tāpat uzvarēs un nav vērts tērēt spēkus.
CSKA Eirolīgā un CSKA VTB regulārajā turnīrā ir 2 dažādas komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja