Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

LČ volejbolā sievietēm sestdien sāksies medaļu spēles

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LČ volejbolā sievietēm sestdien sāksies medaļu spēles
Rīgas Volejbola skola/LU. Foto: CEV

“Optibet” Latvijas čempionātā sievietēm atlicis aizvadīt četras līdz sešas spēles un pasniegt medaļas. Jau svētdien var kļūt zināmas bronzas medaļu ieguvējas, bet sestdien Rīgā pirmajā finālspēlē tiksies RVS/LU ar VK "Jelgava", informē volejbola federācija.

Pašreizējās čempiones RVS/LU volejbolistes fināla līdz divām uzvarām pirmajā mačā sestdien tiksies ar VK "Jelgava". Katrai no komandām šosezon jau ir pa vienai pašmāju trofejai. Sezonu ar uzvaru “Optibet” Superkausa izcīņā, pieveicot RVS/LU ar 3-1, uzsāka jelgavnieces, bet “Cewood” Latvijas kausa izcīņā triumfēja rīdzinieces.

Šosezon komandas divreiz tikās “Optibet” Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) pamatturnīrā, ar 3-2 un 3-1 pārākām esot RVS/LU spēlētājām.

“Atceros arī, ka esmu Latvijas izlases treneris. Tāpēc viena no lietām, ko es vēlētos redzēt finālā, ir labs volejbols,” uzsver RVS/LU treneris Daniele Kaprioti. “Abas komandas ir cīnītājas. VK "Jelgava" pusfinālā atspēlējās no ļoti grūtas situācijas. Viņu volejbolistes jau uz savas ādas izjuta saukļa “mirt vai palikt dzīvām” situāciju. Tas ir svarīgi. Abas finālistes šosezon daudzās situācijās šādas situācijas trenēja. Domāju, ka cīņasspars vēlāk daudzām spēlētājām noderēs nacionālajā izlasē.”

“Mēs esam pilnīgi citādākas komandas. Mūsu vienība lielu uzmanību velta bloka un aizsardzības sistēmai, pie kā mēs strādājam visu sezonu. Mums jābūt tikpat labiem, kā šajā sistēmā esam bijuši visu laiku,” salīdzinot komandas, saka Kaprioti. “VK "Jelgava" arī ir bīstama komanda. Mūsu pretinieces ir kā hameleons. Daudzas spēlētājas var darboties vairākās pozīcijās laukumā, un spēles gaitā ļoti var mainīties spēles zīmējums. Turklāt, kas ir svarīgi, no tā necieš spēles kvalitāte.”

“Zinām, kas RVS/LU ir jāapstādina un kā jāspēlē. Daudz kas būs atkarīgs no tā, kā noturēsim servju uzņemšanu, vai varēsim pilnvērtīgi izmantot “pirmos tempus” un veidot ātrus uzbrukumus no tīkla malām pret vienu bloku. Ja pieturēsim Megiju Dambrehti un Kristīni Kramēnu, arī šī sērija var būt ļoti aizraujoša,” saka VK "Jelgava" treneris Edmunds Pūliņš, atgādinot par interesanto pusfināla sēriju pret RSU/MSĢ.

Cīņā par trešo vietu RSU/MSĢ un "SuFA klubs/DU" klubu duelī uzvarētājas var kļūt zināmas pēc divām spēlēm nedēļas nogalē. Pirmā cīņa notiks Daugavpilī, bet otrā – Rīgā. Baltijas līgā ar 3-2 un 3-1 uzvaras svinēja RSU/MSĢ.

Latvijas čempionāta medaļu spēles

Par 1. vietu
25.03. 18.00 RVS/LU – VK Jelgava
01.04. 18.00 VK Jelgava – RVS/LU
02.04. 18.00 RVS/LU – VK Jelgava
Par 3. vietu
25.03. 19.00 SuFA klubs/DU – RSU/MSĢ
26.03. 19.00 RSU/MSĢ – SuFA klubs/DU
01.04. 18.00 RSU/MSĢ – SuFA klubs/DU

Izmantotie resursi:
volejbols.lv