Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" veic sešu vārtu izrāvienu, līdzīgā cīņā izcīnot uzvaru pār "Ogre/Miandum"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Celtnieks" veic sešu vārtu izrāvienu, līdzīgā cīņā izcīnot uzvaru pār "Ogre/Miandum"
Artūrs Lazdiņš
Foto: Sandra Škutāne

Latvijas "SynotTip" Handbola virslīgas otrā pusfināla pāra pirmajā mačā pašreizējā valsts čempione Rīgas "Celtnieks" atspēlējās un mājās ar 26:23 uzveica HK "Ogre/Miandum", sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Spēles sākuma daļā ātru 3:1 vadību, realizējot trīs no pirmajiem četriem metieniem, ieguva "Celtnieks", tomēr tad ar savu trīs bezatbildes vārtu izrāvienu atbildēja ogrēnieši, uz brīdi savās rokās pārņemot minimālu 4:3 pārsvaru.

Turpinājumā identisku izrāvienu veica "Celtnieks", sākotnēji atgūstot vadību (6:4), bet 18. minūtē to palielinot līdz +3 (10:7). Puslaika otrajā daļā divkauja ar izrāvieniem turpinājās, "Ogrei" gūstot sešus vārtus pēc kārtas, kas nu jau viesiem ļāva atrasties trīs vārtu attālumā - 13:10.

Līdz puslaika noslēgumā gan "Celtnieks" spēja pietuvoties līdz minimālajam 13:14.

Pēc pārtraukuma "Celtnieks" turpināja iepriekšējo 30 minūšu pašās beigās uzņemto labo tempu, veicot jau kārtējo izrāvienu (5:0), kas rīdziniekiem ļāva iegūt četru vārtu pārsvaru - 18:14. Dažas minūtes vēlāk mājiniekiem piederēja arī piecu vārtu pārsvars (20:15), spēles liktenim šķietami tiekot izšķirtam.

Tomēr 54. minūtē Jānis Bauze un Artis Laganovskis ogrēniešus pietuvināja līdz 21:22, atdzīvinot intrigu. Mača beigās gan aukstasinīgāki izrādījās čempioni, noturot un palielinot savu vadību, kas ļāva izcīnīt grūtu uzvaru ar 26:23.

Par cīņas rezultatīvāko spēlētāju ar deviņiem precīziem raidījumiem kļuva rīdzinieks Artūrs Lazdiņš. Viņa komandas biedram Laurim Eglītim par vieniem vārtiem mazāk.

Nākamā pusfināla spēle paredzēta 29. martā Ogrē. Ja nepieciešams, tad Latvijas čempionāta otrā fināliste izšķirsies 8. aprīlī Rīgā. Kā ziņots, tad par otru Latvijas čempionāta finālisti jau kārtējo gadu pēc kārtas kļuva Dobeles "Tenax".

Celtnieks Rīga - HK Ogre/Miandum 26:23 (13:14)
Celtnieks: Lazdiņš 9/2, Eglītis 8, Leja 4, Lisovskis 2, Balceris 1, Puriņš 1, Freibergs 1.
Ogre: Strazdiņš 6, Bauze 4, Art. Laganovskis 4, Arv. Laganovskis 3/2, Dravnieks 2, Pozņaks 1, Svārups 1, Kurmēns 1, Lepers 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv