Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

LBL: BK "Ventspils" uzņems izslēgšanas spēļu kandidātus no Jelgavas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

LBL: BK "Ventspils" uzņems izslēgšanas spēļu kandidātus no Jelgavas
Mārtiņš Meiers
Foto: bkventspils.lv

Gandrīz pēc mēneša pārtraukuma Olimpiskā centra "Ventspils" basketbola hallē atgriezīsies Aldaris Latvijas Basketbola līga – otrdien pulksten 19 laukuma saimnieki uzņems BK "Jelgava" basketbolistus, kas turpina izmisīgu cīņu par tiesībām spēlēt izslēgšanas mačos. Spēli tiešraidē rādīs Sportacentrs.com.

SPĒLES INTRIGA: Vai "Jelgava" izvilks džokeri?
Zemgales basketbolisti ir ātrās spēles piekritēja, ar to saprotot, ka ar metienu sagatavošanu jelgavniekiem garumā nevelk. LBL vidēji mačā viņi pa grozu izmet ap 70 reizēm, kas nav maz. Piemēram, ventspilnieki neizmet pat 60 metienus vidēji mačā, bet BK "Jelgava" tuvākie sekotāju LU basketbolisti 66. Tāpēc nav jābrīnās, ka jelgavnieki var aizvadīt ļoti rezultatīvus mačus un ka panākumi pārsvarā tiek izcīnīti tieši tādās spēlēs. Piemēram, pēdējās piecās spēlēs BK "Jelgava" trīs reizes pārsniegusi 100 punktu robežu un tajās arī izcīnītas uzvaras.

Diez vai "skrien un met" basketbols būtu pareizais, ko likt pretī BK "Ventspils" komandai, kas šobrīd izceļas ar labāko aizsardzību visā līgā. Līdz ar to komandas galvenajam treneris Marekam Bajāram nāksies meklēt kabatā kādu džokeri, jo ar parastajiem trumpīšiem šoreiz varētu būt par īsu. Ventspilniekiem pret Bajāra trenēto komandu nāksies spēlēt pirmo reizi, kas varētu būt pārsteigumiem pateicīga augsne. Gan jau trenerim būs kāds tāds padomā, bet tālāk jau viss būs atkarīgs no spēlētāju prasmes izpildīt norādījumus un BK "Ventspils" pretpasākumiem.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Kīts Čemberlens (Jelgava) un Mārtiņš Meiers (Ventspils)
Amerikāņu uzbrucējs Kīts Čemberlens pēdējos mačos izcēlies ar augstu efektivitāti, gan gūstot punktus, gan palīdzot komandai pie groziem. Komandai, kurā nav izteiktu centru un kas sezonas lielāko daļu vairāk uzticējusies ārējās līnijas basketbolistiem, šāds papildus pienesums ir ļoti svarīgs.

Tieši tādēļ svarīga būs BK "Ventspils" centra Mārtiņa Meiera un citu kurzemnieku garo sniegums, turklāt abos laukuma garos. Apturot to pašu Čemberlenu, Roberta Štelmahera padotie krietni atvieglotu paši sev dzīvi, jo lielu variāciju iespēju garajā galā viesiem nebūs. Tik pat nozīmīgi spēle groza apakšā būs uzbrukumā, bet tur pēdējā laikā no ventiņu garajiem veiksmīgākais biežāk bijis tieši Meiers.

SPĒLES ATSLĒGA: Atdeve un koncentrēšanās

Pirmā abu komandu spēle šī gada sākumā Jelgavā laukuma saimniekiem izvērtās par īstu murgu. Ceļa rullis "Ventspils" pirmajā ceturtdaļā iekrāja 16 punktu pārsvaru, puslaiku noslēdza ar +30 (57:27), bet visā mačā triumfēja 105:59. Gan jau šādas atmiņas kārtīgai cīņai noskaņoties var patraucēt gan vieniem, gan otriem, un gan jau nepieļaut to centīsies gan Štelmahers, gan Bajārs. Ņemot vērā turnīra tabulu, sevišķi nozīmīgi tas ir jelgavniekiem, kuriem kāds ekstra panākums ļoti noderētu cīņā par sešnieku un izslēgšanas spēlēm.

Teorētiski līdz pirmajai vietai vēl aizsniegties var arī BK "Ventspils", tā kā arī viņiem spēle gluži nenozīmīga nebūs. Turklāt priekš kam bojāt garastāvokli pirms cīņām par Baltijas zeltu? Starp citu, jelgavniekiem šajā sezonā jau ir izdevies atspēlēties no palieliem mīnusiem, tā kā šī komanda var saņemties arī šķietami izgāztos mačos, un arī tas BK “Ventspils” būtu jāņem vērā.

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība

  -2 [+] [-]

, 2013-03-26 16:39, pirms 11 gadiem
Garlaicīga spēle.Venstspils bez variantiem paņems.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-26 16:43, pirms 11 gadiem
Starp citu, ''Jelgava'' BBL TOP 16 spēlēja gan pret ''Kalev/Cramo'', gan pret ''Prienai''.

Pret ''Prienai'': 68:93 mājās un 76:109 izbraukumā.
Pret ''Kalev/Cramo'': 65:105 izbraukumā un 78:86 mājās.

     [+] [-]

, 2013-03-26 16:59, pirms 11 gadiem
Varbūt kāds zina - vai ir kaut kādi zemteksti Ventspils-Jelgavas mačiem šozezon? Arī pirms pirmās spēles bukmeikeru kantoros visi šķietami neloģiski lika uz to, ka Ventspils sagraus ar vairāk nekā 30 un handikaps līdz vakaram ļoti pieauga. Kā zināms, spēle Jelgavā beidzās ar +46 Ventspilij. Šodien bukmeikeru kantoros ir tas pats - atkal visi met uz Ventspili un handikaps no 24 pieaudzis jau līdz 37. Dīvaini, jo tik daudz nedod pat pret U18. Interesanti, ka abos mačos pret U-18 Ventspils apzināti ākstījās un spēlēja zem handikapa.