Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ozoliņam punkts smagā zaudējumā, piespēle arī Pujacam

Agris Suveizda

Ozoliņam punkts smagā zaudējumā, piespēle arī Pujacam
Sandis Ozoliņš
Foto: ska.ru

Šodien aizvadīta pirmā Kontinentālās hokeja līgas play-off spēle. Tajā Artūra Kuldas pārstāvētais Novosibirskas "Sibir" uzņēma Omskas "Avangard", kā sastāvā atgriezās Latvijas hokejists Georgijs Pujacs. Mājinieki pa vārtiem izdarīja tikai 17 metienus, taču guva četrus vārtus un uzvarēja ar 4:1. Sērijā "Sibir" ir vadībā ar 2-1. Savukārt vēl vienu sagrāvi piedzīvoja Sanda Ozoliņa pārstāvētais Mitišču "Atlant", kas mājās ar 1:6 kapitulēja Sanktpēterburgas SKA.

Pujacs atgriežas, Kuldas "Sibir" otrā uzvara

Šodien trešās spēles play-off turnīrā aizvada Austrumu konferences pāri. "Avangard" un "Sibir" pirmajos divos mačos Omskā uzvaras dalīja uz pusēm. Vispirms "Avangard", realizējot četrus vairākumus, svinēja pārliecinošu uzvaru ar 5:0, bet pēc tam "Sibir" reabilitējās ar minimālo 1:0. Šodien rezultāts tika atklāts jau 74.sekundē. "Sibir" sāka uzbrukumu no savas aizvārtes, un Aleksejam Kopeikinam neticami viegli tika atļauts izslidot aci pret aci ar Karri Remi (1:0). Pēc trīsarpus minūtēm "Avangard" gan kuriozā veidā atjaunoja neizšķirtu - Vladimirs Pervušins no aizvārtes trāpīja pa Džefa Glāsa kājsargu, un ripa iespurdza vārtos (1:1).

14.minūtē "Sibir" izmantoja pirmo vairākumu un atguva vadību. Mājinieki teicami izspēlēja kombināciju, un Kristiāns Kudročs precīzi noslēdza Kopeikina diagonālo piespēli (2:1). Turpinājumā komandas apmainījās vairākiem neizmantotiem vairākumiem, un "Sibir" 48.minūtē dubultoja pārsvaru - Kudročs ar spēcīgu metienu no iemetiena apļa vēlreiz pārspēja somu vārtsargu (3:1). Pēc deviņām minūtēm "Avangard" zaudēja pēdējās palikušās cerības uz izglābšanos - "Sibir" izveidoja pretuzbrukumā, un Aleksejs Vorošilo, tiekot garām aizsargam un apspēlējot arī vārtsargu, pielika mačam punktu (4:1).

Artūrs Kulda laukumā pavadīja 21 minūti un 59 sekundes, kas bija labākais rādītājs "Sibir" rindās. Artūrs izdarīja arī vienu metienu pa vārtiem. Tikmēr Georgijs Pujacs atgriezās sastāvā pēc savainojuma un šīs sezonas izslēgšanas mačos debitēja ar 19 minūtēm, 36 sekundēm un vienu izdarītu metienu. Vēlāk pēc precizēšanas Pujacam spēles protokolā tika ieskaitīta rezultatīva piespēle vienīgo vārtu guvumā. Georgijs bija viens no retajiem komandā, kuram bija pozitīvs lietderības koeficients. Pie +1 tika arī Kulda.

Ozoliņam vēl viena sagrāve, Dārziņam 3.uzvara

Mitišču "Atlant" no Sanktpēterburgas atgriezās ar diviem zaudējumiem, nevieniem gūtiem vārtiem un arī sagrāvi 0:7. Pirmajā mājas spēlē "Atlant" uzvarēja ar 3:1, tomēr šovakar piedzīvoja vēl vienu sagrāvi. Pirmie vārti tika gūti jau 82.sekundē, kad Mihails Varnakovs raidīja vārtos Staņislava Gaļimova atvairīto ripu (1:0). Trešdaļas beigās Artēmijs Panarins iegāja zonā un panāca 2:0. Nākamā trešdaļa vārtu ziņā bija ļoti līdzīga - vispirms trešdaļas sākumā Fjodors Fjodorovs ar pirmo pieskārienu noslēdza partnera piespēli, bet trešdaļas beigu daļā Maksims Čudinovs spēcīgi meta tālajā stūrī (4:0).

Trešās trešdaļas pirmajās aptuveni sešās minūtēs Toni Mortensons un Aleksandrs Osipovs rezultātu padarīja pavisam nepieklājīgu - 6:0. "Atlant" 61 sekundi līdz pamatlaika beigām guva goda vārtus - no zilās līnijas precīzi meta Ivans Višņevskis. Sandis Ozoliņš laukumā bija 20 minūtes un 20 sekundes, izdarīja trīs metienus pa vārtiem, rezultatīvi asistēja vienīgajā vārtu guvumā un nopelnīja divas soda minūtes.

Citā mačā pie trešā panākuma trīs spēlēs tika Kazaņas "Ak Bars", kas izbraukumā ar 2:1 uzvarēja Ņižņekamskas "Neftekhimik". Pirmajos mačos Kazaņā "Ak Bars" bija pārāks ar 5:1 un 3:0, bet šodien pirmos vārtus guva tikai 49.minūtē. "Ak Bars" izveidoja ātru pretuzbrukumu, un Dmitrijs Obuhovs pēc Nikolaja Žerdeva uzmetiena atklāja rezultātu (1:0). Pēc četrarpus minūtēm "Ak Bars" dubultoja pārsvaru - Aleksejs Tereščenko izcēlās ar lielisku tālo metienu (2:0). Spēles izskaņā mājinieki pēc vārtsarga nomainīšanas atguva vienus vārtus, tomēr spēli nespēja glābt (1:2). Lauris Dārziņš uz ledus atradās 15 minūtes un 12 sekundes un izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com