Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Raoničs turpina uzvaru sēriju Memfisā, fināli šodien arī Marseļā un Buenosairesā

Raoničs turpina uzvaru sēriju Memfisā, fināli šodien arī Marseļā un Buenosairesā
Milošs Raoničs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien dažādās pasaules malās tiks kronēti trīs ATP turnīru čempioni. Memfisas turnīra finālā iekļuvis kanādietis Milošs Raoničs, kurš 1.kārtā apspēlēja latvieti Ernestu Gulbi. Viņa sāncensis būs Jirgens Melcers no Austrijas. Marseļā titula ieguvējs tiks argentīnieša Huana Martina Del Potro un francūža Mikela Lodrā cīņā, bet Buenosairesas izšķirošajā mačā cīnīsies divi spāņi – Davids Ferers un Nikolass Almagro.

Šonedēļ ATP tūrē norisinās trīs turnīri - Memfisā, Marseļā un Buenosairesā. Lai arī Memfisā norit "Tour 500" kategorijas sacensības, pakāpi zemākie turnīri ir ar spēcīgāku sastāvu - Francijā piedalās seši TOP20 tenisisti, Buenosairesā četri, bet Memfisā tikai divi. Visos turnīros noskaidroti finālisti un šodien tiks sadalīti tituli.

Lodrā Del Potro ceļā uz 10. titulu karjerā

Marseļā interesanti notikumi bija jau ceturtdaļfinālā, kad savu 200. uzvaru savā karjerā ATP tūrē guva uzreiz divi tenisisti - Žo Vilfrīds Tsonga un Huans Martins Del Potro. Tieši abiem savā starpā bija jātiekas pusfinālā. Maču ar breiku iesāka Del Potro. Mājinieks itin ātri atguvās, panākot 2:2, taču argentīnietis nākamajā geimā vēlreiz lauza pretinieka servi. Tsonga veiksmīgi spēlēja pie Del Potro otrās serves, mēģinot līdz seta galotnei vēl izglābties, tomēr breikbumbas palika neizmantotas - 4:6. Otrajā setā iztika bez breikiem, tādēļ viss izšķīrās teibreikā. Del Potro bija priekšā ar 5:3, tomēr pamanījās zaudēt ar 9:11. Izšķirošajā setā argentīnietis spēlēja krietni pārliecinošāk, otrajā geimā gūstot arī breiku, bet turnīra 1. numuru sakaujot ar 6:4, 6:7(9), 6:3. "Knapi izdevās uzvarēt. Ļoti paveicās, ka Tsonga kļūdījās pie tīkla trešajā setā, kas man deva breiku," pēc mača sacīja reitinga 10. "rakete" Del Potro.

Otrā pusfinālā francūzis Mikels Lodrā ar 6:4, 7:6(10) pārspēja serbu Janko Tipsareviču. Pirmajā setā Lodrā izmantoja breikbumbu 10. geimā, bet otrā seta taibreikā atspēlējās no 2:5. Rīt finālā plkst. 16:15 Del Potro centīsies izcīnīt savu 10. titulu karjerā, kamēr Lodrā tieksies atkārtot 2010. gadā paveikto, kad Marseļā izdevās kļūt par čempionu. Savstarpējos dueļos 2-0 pārsvars argentīnietim.

Raoničs turpina servēt eisus, soli no trešā titula šogad

Memfisas turnīram sākotnēji liela uzmanība tika pievērsta arī Latvijā, jo tajā piedalījās Ernests Gulbis. Diemžēl mūsu tenisa līderim nepaveicās ar izlozi – 1.kārtā bija jāspēlē pret lieliskā sportiskajā formā esošo kanādieti Milošu Raoniču un tika ciests zaudējums ar 2:6, 6:7(3). Arī turpmākajos mačos kanādietis bijis neapturams. 2.kārtā viņš pārspēja ukraini Sergiju Stahovski – 6:4, 6:4, ceturtdaļfinālā beļģi Olivjē Rohusu – 6:3, 7:6(3), bet aizvadītajā naktī pusfinālā arī vācieti Benjaminu Bekeru – 6:4, 6:4. Četros mačos Raoniča kontā 66 neatvairāmas serves (26 no tām cīņā pret Rohusu).

Finālā, kas sāksies šovakar 23:00, viņam pretī stāsies austrietis Jirgens Melcers, kura ceļš uz finālu bijis krietni grūtāks. Trīs no četriem mačiem Melcers uzvarējis trijos setos – 1.kārtā pret Uzbeku Denisu Istominu, 2.kārtā pret horvātu Ivanu Dodigu un vakar pusfinālā pret čehu Radeku Stepaneku. Vienīgā divu setu uzvara austrietim ceturtdaļfinālā pār galveno favorītu, amerikāni Džonu Isneru. Abi finālisti savā starpā tiksies pirmo reizi, bet par favorītu tiek uzskatīts Raoničs. Viņam ir iespēja izcīnīt jau trešo ATP titulu šosezon.

Argentīnā spāņu fināls

Bez lieliem pārsteigumiem aizritējis vienīgais šīs nedēļas māla seguma turnīrs – „Copa Claro” Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā. Līdz finālam tikuši abi galvenie favorīti, spāņi Davids Ferers un Nikolass Almagro. Krietni vieglāk līdz finālam ticis Ferers – viņš visas spēles uzvarējis divos setos, turklāt nevienā setā nav zaudējis vairāk par četriem geimiem (pusfinālā ar 6:1, 6:4 sakauts mājinieks Davids Nalbandjans). Tikmēr Almagro pamocījās gan 1.kārtā pret itālieti Potito Starači, gan vakar pusfinālā pret šveicieti Stanislasu Vavrinku – 6:4, 3:6, 7:5.

Finālā pārliecinošs favorīta statuss atvēlēts Fereram un tam ir saprotams pamatojums – savu tautieti viņš uzvarējis visās astoņās savstarpējās cīņās (piecas uz māla). Fināla sākums 22:00 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

     [+] [-]

, 2012-02-25 21:39, pirms 12 gadiem
Gulbis mums šogad kaut kā palicis tik kluss...

     [+] [-]

, 2012-02-25 22:10, pirms 12 gadiem
kas par pusfināliem Marseļā šodien.

  +1 [+] [-]

, 2012-02-25 22:57, pirms 12 gadiem
HockeyFan2000 rakstīja: Gulbis mums šogad kaut kā palicis tik kluss...
nekas - gan jau uzveiks Falju Delreijbīčā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-26 11:25, pirms 12 gadiem
otrais sets pret Milošu jau bija tuvs, Raoničs patiešām mauc kā nezvērs šobrīd, pie tam vēl tuvu savām mājām, laika josla, viss ok