Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"MSĢ/LAT-Hertz" 2. posmu sāk ar uzvaru pār ASK/LSPA

Andrejs Siliņš

"MSĢ/LAT-Hertz" 2. posmu sāk ar uzvaru pār ASK/LSPA
Guntis Piļpuks
Foto: EHF

Ceturtdien sākās Latvijas čempionāta "Synottip" Virslīgas otrais posms handbolā, un "MSĢ/LAT-Hertz" savā laukumā ar rezultātu 35:29 pieveica ASK/LSPA.

Jāatgādina, ka balstoties uz pirmā posma jeb pirmo divu apļu rezultātiem, otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos. MSĢ/LAT-Hertz, ASK/LSPA, kā arī Vaiņode un "Jūrmalas Sports" spēlē otrajā četriniekā, kur startē komandas, kas pirmo posmu noslēdza no 5. līdz 8.vietai. "MSĢ/LAT-Hertz" pirmajā posmā ierindojās piektajā vietā, tādējādi otrajā četriniekā turnīru sāka ar četriem punktiem, kamēr ASK/LSPA bija pēdējā pozīcijā, tāpēc otro posmu sāka kā pastarīte ar vienu punktu. Divas labākās komandas no pirmā četrinieka uzreiz iekļūs pusfinālā, bet divas pārējās pirmās grupas vienības sacentīsies ar divām labākajām otrās grupas komandām ceturtdaļfinālā. Sīkāk par otrā posma izspēles kārtību var lasīt ŠEIT.

Pirmajā posmā abās savstarpējās spēlēs uzvaras izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz, kas uzvarēja gan pretinieku laukumā (32:29), gan savu līdzjutēju priekšā (39:33).

Mājinieki spēli sāka labāk, pirmajās četrās minūtēs iemetot trīs bezatbildes vārtus. Agri iegūto vadību "MSĢ/LAT-Hertz" spēja noturēt visa mača garumā. Pirmā puslaika vidū viesi pietuvojās līdz minimumam (8:9), un tik tuvu izdevās tikt arī otrā puslaika pēdējās desmit minūtēs (26:27), tomēr ne uz ko vairāk ASK/LSPA šovakar nebija spējīgi, un "MSĢ/LAT-Hertz" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 35:29.

Pa astoņiem vārtiem uzvarētāju labā guva Guntis Piļpuks un Ņikita Pančenko, bet pieci vārti Uvja Strazdiņa kontā. Šī bija murjāņiešu trešā uzvara trīs savstarpējās spēlēs šajā sezonā. ASK/LSPA rindās ar astoņiem vārtiem izcēlās Uldis Zariņš, bet septiņi Iļjas Skopinceva rēķinā.

SynotTip handbola Virslīga. 2. posms

MSĢ/LAT-Hertz – ASK/LSPA 35:29 (17:10)
MSĢ/LAT-Hertz: Pančenko 8, Piļpuks 8, Strazdiņš 5/2, Jonuška 4, Rutka 4, Usāns 3, Ābelīte 2, Krieviņš 1.
ASK/LSPA: Zariņš 8/3, Skopincevs 7, Ozols 4, Zvejnieks 3, Grants 3, Liepiņš 2, Grīnbergs 2.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv