Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdenu soda par protokola pārkāpšanu, Hjūstona nesavāc minimālo sastāvu

Agris Suveizda

Hārdenu soda par protokola pārkāpšanu, Hjūstona nesavāc minimālo sastāvu
Džeimss Hārdens. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas jaunajā sezonā pirmo cīņu nācies pārcelt jau otrajā spēļu dienā, jo Hjūstonas "Rockets" nespēja savākt minimāli nepieciešamo astoņu spēlētāju skaitu un nebija gatava doties laukumā pret Oklahomsitijas "Thunder".

"Trijiem Hjūstonas "Rockets" spēlētājiem ir atklāti vai nu pozitīvi, vai arī šaubīgi Covid-19 pārbaužu rezultāti, bet četriem spēlētājiem ir noteikta karantīna kontaktpersonas statusa dēļ. Tāpat Džeimss Hārdens nav pieejams Veselības un drošības protokola pārkāpuma dēļ. Visi pārējie spēlētāji tika pārbaudīti atkārtoti un saņēma negatīvus rezultātus. Vēl viens spēlētājs nebija pieejams savainojuma dēļ, līdz ar to "Rockets" nav līgas noteikto nepieciešamo astoņu spēlētāju, lai aizvadītu spēli pret "Thunder"," teikts līgas paziņojumā.

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, kontaktpersonas statuss noteikts līgas zvaigznēm Džonam Volam un Demarkusam Kazinsam, kā arī debitantam Džeišonam Teitam un Meisonam Džounsam, kuram ir divvirzienu līgums. Visi četri esot otrajā kārtā draftētā Kenjona Mārtina, kuram tika atklāta inficēšanās ar Covid-19, kontaktpersonas un kopīgi uzturējušies ārpus komandas telpām, lai nogrieztu matus. Taču lielāko rezonansi vēl pirms ziņas par spēles pārcelšanu izraisīja "Rockets" superzvaigzne Hārdens, kurš ir pārkāpis līgas protokolu. Lai arī Hārdens izvairījās no papildus diskvalifikācijas, līga viņa piesprieda 50 tūkstošu dolāru soda naudu, bet vēl no 573 tūkstošiem viņam būs jāšķiras par spēles izlaišanu protokola pārkāpuma dēļ.

Hārdenu nodeva sociālajos tīklos klejojošs video, kurā viņš esot redzams bez maskas naktsklubā. Hārdens vēlāk publicēja ierakstu sociālajos tīklos, kategoriski noraidot runas, ka ir bijis striptīza klubā, taču vienlaikus atzina, ka ir atradies nakstsklubā, savu klātbūtni attaisnojot ar vēlmi atbalstīt paziņu. Tas gan jebkurā gadījumā ir protokola pārkāpums, jo līga ir aizliegusi apmeklēt naktsklubus un saviesīgus pasākumus, kuros pulcējas vairāk par 15 cilvēkiem. Hārdens pēcāk savu ierakstu izdzēsa.

Šajā starpsezonā šī bija kārtējā epizode, kurā Hārdens rada milzīgu rezonansi, vispirms, pēc neoficiālām runām, pieprasot aizmainīšanu un vēlāk konfliktējot komandas treniņos, tostarp ar bumbu metot jau pieminētajam debitantam Teitam. "Rockets" galvenais treneris Stīvens Sailass gan centās mazināt šā incidenta nozīmi, sakot, ka viņu tieši priecē tas, ka spēlētāji treniņos ir noskaņoti kaujinieciski – kamēr vien tas nepārsniedz normas robežas.

Līgas paziņojumā minētais "Rockets" savainotais spēlētājs ir Kriss Klemonss, kuram ir Ahilleja cīpslas plīsums, bet vēl pirms šīs nakts jaunumiem ierindā pozitīvu Covid-19 analīžu dēļ nebija Bena Maklmora. Līgas protokolā nav stingri reglamentēts periods, kas jāizlaiž inficētajām personām vai kontaktpersonām, un līgas vadība var katru gadījumu izskatīt individuāli. Nākamā ieplānotā spēle "Rockets" komandai ir svētdienas rītā plkt.5:00 pēc Latvijas laika pret Portlendas "Trail Blazers".

Šī ir jau otrā vēsturiskā pārceltā spēle šajā gadā, kurā pretinieku vainas dēļ bez cīņas paliek "Thunder", - martā, kad pēc Rudī Gobēra pozitīvajām analīzēm tika uz vairākiem mēnešiem apturēta regulārā sezona, Jūtas "Jazz" pretiniece bija tieši "Thunder".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-12-24 10:26, pirms 3 gadiem
Tāpēc arī ir pončiks, ka vazājās apkārt pa klubiem, ne trenējas

     [+] [-]

, 2020-12-24 12:14, pirms 3 gadiem
Normāli pazaudēja vienu normālu savrupmāju Latvijā