Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Uzvar "Lielvārde", "Madona", "Rīga", "RTU/Inspecta" un "Ulbroka/FS Masters"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Uzvar "Lielvārde", "Madona", "Rīga", "RTU/Inspecta" un "Ulbroka/FS Masters"
Lielvārdietis Mikus Valpēters gūst uzvaras vārtus
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā sesto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi komanda "Lielvārde", kas savā laukumā papildlaikā ar 6:5 pārspēja patreizējo čempioni "Lekringu". Uzvaras vārtus pagarinājuma 2.minūtē guva Mikus Valpēters, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs.

Cēsu "Lekrings" lielvārdiešiem vienmēr bijusi neparocīga sāncense, bet šī čempionāta atklāšanas spēle pret cēsniekiem viņiem jāpieskaita pie vienām no neveiksmīgākajām sava kluba vēsturē – viesos tika piedzīvota sakāve ar 0:6. Arī šovakar Lielvārdē notikušā mača sākums mājiniekiem neko labu nevēstīja – 16.minūtē viesi izvirzījās vadībā ar 3:0. Otrās trešdaļas vidū "Lielvārde" zaudēja ar 2:4, bet pirms pārtraukuma Juris Gribusts ar precīzu metienu atjaunoja intrigu – 3:4. Lai arī pēdējā periodā pa vērtiem vairāk meta "Lekrings", lielvārdieši Kristers Puķītis un Aivis Kusiņš vadībā ar 5:4 izvirzīja tieši laukuma saimniekus. Neveiksmīga "Lielvārdei" bija 52.minūte, kad mājinieki ieguva skaitlisko pārākumu, bet pretinieki izspēlēja bumbiņu un Andris Malkavs ar tālu metienu atjaunoja neizšķirtu rezultātu – 5:5. Pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, bet pagarinājuma 2.minūtē lielvārdieši pie Cēsu komandas vārtiem sagrieza īstu karuseli, ko ar precīzu metienu apturēja Mikus Valpēters - "Lielvārdei" sestā uzvara pēc kārtas (6:5) un vēl divi punkti turnīra tabulā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Jānis Salcevičs, kurš atvairīja 13 no 15 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie ar diviem punktiem katrs bija Artis Savins un Juris Gribusts. Arī "Lekringa" sastāvā labākā spēlētāja gods tika vārtsargam – Anrijs Vents neitralizēja 17 no 20 metieniem, 3 (1+2) punktus guva Mārtiņš Rajeckis, bet divus vārtus iemeta Jānis Rajeckis. "Lielvārde" pēc šī panākuma turnīra tabulā ar 21 punktu pakāpās uz 6.vietu.

Virslīgas debitants FK "Madona" Bauskā ieradās labā noskaņojumā, kam par pamatu bija divas pēc kārtas izcīnītas uzvaras. "Bauskai" jau otro maču pēc kārtas nevarēja palīdzēt traumētais uzbrukuma līderis Pēteris Zeltiņš, tomēr tas šai komandai nekādā gadījumā neatņēma favorītes lomu. Notikumi laukumā gan pavērsās pret mājiniekiem, kuri, lai arī atklāja spēles rezultātu (1:0, Rolands Kovaļevskis), tomēr jau pirmo perioda zaudēja ar 3:5, pēc otrā bija iedzinējos ar 4:9, bet visā spēlē piedzīvoja šīs sezonas smagāko zaudējumu – 6:12.

Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju tika atzīts Jānis Plāte, kuram viena piespēle, bet rezultatīvākie Madonas komandā bija Mārtiņš Zvidra ar 4 (1+3), Rihards Dainis ar 3 (3+0) un Elvijs Jankovskis ar 3 (1+2) punktiem. Labākā spēlētāja gods "Bauskas" sastāvā tika Rolandam Kovaļevskim, kuram, tāpat kā Tomam Niedrem un Ģirtam Laugalim, trīs punkti.

FK "Madona" treneris Andris Malkavs uzskata, ka viņa vadītā komanda uzvarēja tāpēc, ka vairāk to gribēja. Madonieši esot noskrējuši reizes divas lielākus attālumus, nekā viņu pretinieki. Laukumā devās visas trīs Madonas komandas maiņas, kuras savu laiku atstrādāja ar tādu centību, ka malā nāca pavisam bez elpas. Visi darbojušies tik perfekti, ka Malkavam kā trenerim pat neesot bijis, ko saviem spēlētājiem aizrādīt. Šodien "Madona" esot aizvadījusi savu viennozīmīgi labāko maču Virslīgā.

"Ulbroka/FS Masters" savā laukumā uzņēma "Talsi/Triobet" florbolistus, kuri šosezon, vēl nav izcīnījuši neviena punkta. Pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), bet mača turpinājumā arvien vairāk izpaudās ulbrokiešu pārākums – pēc otrā perioda laukuma saimnieki atradās vadībā ar 4:2, bet visā spēlē uzvarēja ar 8:3. Pēc šī panākuma "Ulbroka/FS Masters" turnīra tabulā ar 12 punktiem pakāpās uz 10.vietu.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā tika atzīts Edžus Ceriņš, kuram četras rezultatīvas piespēles. Ar 5 (3+2) punktiem izcēlās Pēteris Freimanis, bet trīs vārtus guva Kaspars Šķēls. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika Krišam Treimanim, kuram 3 (2+1) punkti, Jānis Škutāns savāca 2 (1+1) punktus.

"RTU/Inspecta" šodien viesojās pie Stalbes "Pārgaujas", un jau pirmā perioda laikā izvirzījās vadībā ar 4:0. Otrās trešdaļas laikā rīdzinieki savu handikapu vēl tikai palielināja (9:2), bet visā spēlē svinēja ļoti pārliecinošu uzvaru ar 12:3. Pēc šī panākuma "RTU/Inspecta" ir 31 punkts un 3.vieta turnīra tabulā. Jāpiebilst, ka studenti pēc zaudētajiem punktiem ir pat čempionāta līderi.

Neviens no "Pārgaujas" spēlētājiem neguva vairāk par vienu punktu, bet par labāko tika atzīts Ingus Balodis. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie bija Jānis Jansons ar 5 (2+3), Atis Blinds ar 4 (2+2) punktiem, kā arī Andris Blumbahs, Kārlis Bulāns un Henrijs Uzraugs – pa trijiem punktiem katram. Labākā spēlētāja balva tika rīdzinieku vārtsargam Andim Blindam, kurš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem.

Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" un Liepāja "Kurši" šosezon vēl nebija tikušies. Rīgas Olimpiskajā sporta centrā spēles rezultātu atklāja viesi – jau 2.minūtē precīzs bija Kaspars Klamers. Liepājnieku veiksmei turpinājuma gan nebija – jau pirmā perioda laikā vadībā ar 2:1 izvirzījās laukuma saimnieki, pēc otrās trešdaļas "Rīgai" bija triju vārtu pārsvars (8:5), bet pēdējo 20 minūšu laikā tas tika vēl palielināts – 14:9. Rīgas komandai tā bija jau 10.uzvara aizvadītajās 14 spēlēs, ar 30 punktiem FK "Rīga" pakāpusies uz 4.vietu turnīra tabulā – apsteigta Cēsu "Lekrings".

Lauvas tiesu punktu uzvarētāju labā guva pirmās maiņas uzbrucēji – Alvim Dālem 9 (5+4), Tomam Bitmanim 7 (6+1), bet Tomam Dālem 5 (1+4) punkti. Labākā spēlētāja tituls tika piešķirts Tomam Bitmanim. Par labāko "Kuršu" rindās atzina Edgaru Freimani, kuram 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Ingars Jansons ar 4 (2+2), Gints Siliņš ar 4 (1+3) un Kaspars Klamers ar 3 (2+1) punktiem.

FK "Rīga" treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc uzvaras pār "Kuršiem" uzsvēra, ka, lai arī spēles rezultātu uztaisīja pirmā maiņa, arī abām pārējām ir savi nopelni, jo tās paveica lielumu melnā darba. Uzvara pār liepājniekiem bijusi pārliecinoša, trīs punkti iegūti, tomēr īsta gandarījuma nav, jo pārāk daudz vārtu arī ielaists. Tagad rīdziniekiem jāanalizē savas kļūdas, jo ar "Kuršiem" būs jātiekas vismaz vēl vienu reizi. Rīgas komanda, domājot par izslēgšanas spēlēm, regulārajā turnīrā mērķē uz 4. – 5.vietu. Nākamajā spēlē "Rīgu" gaida principiāls duelis ar "Ķekavu", ķekavieši arī tai nopietni gatavojas, par to liecina kaut vai viņu izlūki, kuri vēroja šīvakara maču.

Izmantotie resursi:
floorball.lv