Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gideja Valensijā pārspēj pasaules rekordu pusmaratonā

Gideja Valensijā pārspēj pasaules rekordu pusmaratonā
Letesenbeta Gideja. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Etiopijas garo distanču skrējēja Letesenbeta Gideja svētdien Valensijā laboja pasaules rekordu pusmaratonā.

Gideja veica pusmaratonu vienā stundā divās minūtēs un 52 sekundēs, labojot iepriekšējo pasaules rekordu par vairāk nekā minūti. Rūta Čepngetiča šogad bija uzstādījusi iepriekšējo rekordu pusmaratonā, to veicot vienā stundā četrās minūtēs un divās sekundēs.

Etiopijas skrējējai pieder vēl divi pasaules rekordi: 5000 metru distancē (14 minūtes un 6,62 sekundes) un 10 000 metru distancē (29 minūtes un 1,03 sekundes).

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja kenijiešu skrējējs Ābels Kipčumba, finišējot 58 minūtēs un septiņās sekundes. Otro vietu izcīnīja kenijietis Roneks Kipruto, kurš bija lēnāks par uzvarētāju tikai par divām sekundēm.

Pagājušajā gadā Valensijas pusmaratonā sieviešu konkurencē uzvaru svinēja etiopiešu skrējēja Genzebe Dibaba, bet vīriešu konkurencē ātrākais bija kenijietis Kibivots Kandi.


Valters Kreišs. Foto: Guntis Bērziņš.

Arkādiešiem Kreišam un Mauriņai medaļas starptautiskās vieglatlētikas sacensībās Ziemeļvalstīs

Sporta skolas "Arkādija" vieglatlēti un šī gada Latvijas čempioni telpās - Valters Kreišs un Invida Mauriņa - sekmīgi nostartējuši starptautiskās sacensībās Ziemeļvalstīs, izcīnot godalgotas vietas. Kreišs šodien Norvēģijā izcīnīja otro vietu kārtslēkšanā, bet Mauriņa bija trešā 800 metru skrējienā Somijā.
Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā otro gadu pēc kārtas

Divkārtējā 2023. gada Eiropas junioru čempione Agate Caune svētdien izcīnīja pirmo vietu "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā, tādējādi svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas.
Anete Sietiņa. Foto: Reuters/Scanpix
5

Sietiņa izcīna uzvaru šķēpmešanā starptautiskās sacensībās Polijā

LETA. Latvijas sportiste Anete Sietiņa sestdien Hožovā, Polijā, starptautiskās vieglatlētikas sacensībās izcīnīja uzvaru šķēpa mešanā.