Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF valde nolemj apturēt "Noah Jurmala" darbību kā LFF biedram

Rolands Eliņš

LFF valde nolemj apturēt "Noah Jurmala" darbību kā LFF biedram
"Noah Jūrmala" galvenais treneris Artjoms Gorlovs. Foto: Jānis Līgats

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde apstiprinājusi Latvijas sieviešu futbola attīstības stratēģiju, kuras izstrādes process tika uzsākts ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) palīdzību un atbalstu. Tāpat LFF informē, ka apturēta FC "Noah Jurmala" kā LFF biedra darbība.

Lemj par FC "Noah Jurmala" kā LFF biedra dalības apturēšanu

Ņemot vērā būtiskus un atkārtotus pārkāpumus, kā arī savu kā biedra pienākumu nepildīšanu, LFF valde lēmusi par biedrības "FC Noah Jurmala" kā LFF biedra dalības apturēšanu līdz nākamajam LFF kongresam. Saskaņā ar LFF statūtiem tajā tiks virzīts jautājums par attiecīgā biedra izslēgšanu no LFF. Iepriekš jūlijā klubs paziņoja, ka aptur tā darbību un atsauc savu dalību gan klasiskajā futbolā, gan telpu futbola čempionātos.

Šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz no FC "Noah Jurmala" puses pārkāptajiem un LFF statūtos atrunātajiem LFF biedra pienākumiem. Pārkāpumu klāstā ir informācijas kopums par iesaistīšanos manipulācijās ar spēļu rezultātiem, par ko iepriekš kluba pārstāvji saņēmuši attiecīgas LFF diskvalifikācijas un uz kā pamata Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu. Tāpat spēkā esošas ir nenokārtotas parādsaistības pret bijušajiem kluba personāla un spēlētāju sastāva pārstāvjiem, citu LFF biedru FK "Dinamo Rīga" un LFF.

Līdztekus tam LFF lietvedībā bijuši vairāki gadījumi, kad no FC "Noah Jurmala" puses fiksēta apzināta spēlētāju patiesā līgumu statusa slēpšana, bet no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes saņemta informācija, ka klubs nodarbina un bija pieteicis "Optibet" Virslīgas 2021. gada sezonai vairākas personas, kurām nav pieprasītas/izsniegtas uzturēšanās atļaujas un tiesības uz nodarbinātību, kā arī Latvijas Republikas konsulārajās pārstāvniecībās nav izsniegtas ieceļošanas vīzas.

Iepriekš LFF valde aicināja FC "Noah Jurmala" amatpersonas uz tikšanos, lai pārrunātu publiskajā telpā pieejamo informāciju par situāciju klubā un LFF statūtos noteikto biedra pienākumu pildīšanu, uz ko nekāda veida atbildi vai informāciju nesaņēma. Tāpat klubs vairākkārt ignorējis LFF administrācijas lūgumus sniegt informāciju, kā arī LFF komiteju aicinājumus sniegt paskaidrojumus attiecībā uz trešo personu iesniegumiem pret klubu.

Tādējādi LFF valde secina, ka FC "Noah Jurmala" vairākkārt ir pārkāpis LFF statūtos noteikto, ka biedram ir pienākums vienmēr pilnībā ievērot kompetento FIFA, UEFA un LFF institūciju izdotus statūtus, noteikumus, norādījumus un lēmumus, kā arī rīkojumus un cita veida regulējošos vai normatīvos dokumentus, un gādāt, ka tos ievēro pašu biedri, treneri, amatpersonas un spēlētāji. Tāpat attiecīgais biedrs vairs nepilda noteikto pienākumu piedalīties LFF rīkotajās sacensībās vai citās aktivitātēs, īpaši – sporta aktivitātēs.

Saskaņā ar LFF statūtiem attiecīgais biedrs netiek atbrīvots no finansiālām un citām saistībām pret LFF vai citiem LFF biedriem, bet zaudē visas tiesības attiecībā pret LFF.

Apstiprināta Latvijas sieviešu futbola attīstības stratēģija
Stratēģija paredz konkrētus attīstības virzienus un tiem pakārtotas darbības periodam līdz 2025. gadam, par pamatu ņemot pašreizējo situāciju Latvijas sieviešu un meiteņu futbolā – vairāk nekā 2600 licencētas spēlētājas, vairāk nekā 50 licencēti treneri, 29 klubi ar sieviešu futbola sekciju un 52 meiteņu komandas.

Sekmīgi veicot paredzētos darbus un īstenojot atsevišķu akcentu maiņu, starp nospraustajiem stratēģijas mērķiem ir sasniegt 6000 licencēto spēlētāju skaitu un kļūt par pamanāmāko sieviešu sporta veidu valstī.

“Stratēģijas mērķi ir ne tikai skaitliski, bet arī strukturāli un fundamentāli, laužot sabiedrības stereotipus par sieviešu futbolu, radot pozitīvu un iedvesmojošu tēlu un veicinot labvēlīgu attieksmi pret sieviešu futbolu katrā ģimenē. Mūsu ambīcijas ir izveidot ilgtspējīgu sieviešu futbola vidi, kas piesaista meitenes neatkarīgi no vecuma, kā arī stiprināt spēli vietēja un starptautiska mēroga sacensībās, radot elites vidi spēlētājām. Vēlamies veicināt augstus sasniegumus un radīt apstākļus visu spēlētāju izaugsmei,” pauž LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Stratēģijas pamatā ir mērķi, rīcības plāni un mērķu sasniegšanas indikatori četros virzienos – pieejamība, tēls, stabili pamati un sasniegumi.

Attīstot sieviešu futbola izlašu segmentu, tuvākajā nākotnē tiek plānota Latvijas sieviešu telpu futbola izlases izveide.

Paralēli tam uzsākts LFF ilgtermiņa stratēģijas izstrādes process ar plānu jauno attīstības stratēģiju apstiprināt 2023. gada LFF kongresā, bet to darbībā ieviest no 2025. gada. Pašlaik LFF ikdienas procesi risinās saskaņā ar stratēģiju 2017.-2024. gadam “Futbols Latvijas sirdī”, kuru pastiprina LFF valdes darba programma sev uzticētajam termiņam.

Izvēlēts LFF partneris "Daugavas" stadiona jumta būvniecībai

Pēc konkursa kārtībā saņemto tehnisko un finanšu piedāvājumu izvērtēšanas LFF valde apstiprinājusi kompāniju "Juminiks Ltd" kā partneri "Daugavas" stadionā Rīgā jumta būvniecībai.

Jumta izbūve veicama atbilstoši jau izstrādātajam būvprojektam un Rīgas pilsētas būvvaldes piešķirtajai būvatļaujai. Izbīdāmā jumta izbūve virs "Daugavas" stadiona pirmā līmeņa rietumu tribīnēm ļaus izpildīt UEFA stadionu klasifikācijas prasības, tai skaitā attiecībā uz apjumtām mediju sēdvietām. Projekta realizēšanu pārrauga LFF, piesaistot tam atsevišķu UEFA finansējumu.

LFF administrācijai uzdots parakstīt līgumu ar izvēlēto partneri, bet darbu uzsākšana jumta izbūvei paredzēta vēlāk šogad.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13443/apstipri...