Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova paliek ārpus "US Open" pamatturnīra

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastova paliek ārpus "US Open" pamatturnīra
Anastasija Sevastova

Latvijas dāmu tenisa līdere Anastasija Sevastova šodien „US Open” sieviešu vienspēļu turnīra kvalifikācijas izšķirošajā mačā trijos setos piekāpās Slovākijas sportistei Magdalenai Ribarikovai (WTA 67.) – 7:6(8), 5:7, 2:6. Līdz ar to liepājniecei šogad „Grand Slam” turnīru pamatturnīros neizdosies uzspēlēt. Ņujorkā gan nopelnīti vērtīgi 50 reitinga punkti.

Šodien Ņujorkā norisinās izšķirošās cīņas „US Open” kvalifikācijas turnīros. Šoreiz īpašu vērību tam pievērš arī Latvija, jo dāmu sacensībās piedalījās Anastasija Sevastova. Iepriekšējās reizes liepājniecei uzreiz atradās vieta pamatturnīrā, tomēr šoreiz zemā reitinga dēļ jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās. Sevastova nebija starp izliktajām sportistēm (šobrīd rangā 150.vieta), kas nozīmēja, ka var sanākt spēlēt pret rangā augstāk esošām sāncensēm.

Tā tas iznāca jau 1.kārtā, kad pretiniekos bija itāliete Karina Knapa (WTA 130.). Rezultāts mačā auga līdzīgi, taču uzvara mūsu sportistei – 6:4, 7:6(2). 2.kārtā sāncense ar zemāku reitingu - mājiniece Šelbija Rodžersa šobrīd ir 290. vietā. Arī ar viņu spēle bija pietiekami līdzīga, tomēr uzvaru izdevās izcīnīt divos setos – 7:6(3), 6:3. Izšķirošajā spēlē Nastjas sāncense bija kvalifikācijas galvenā favorīte, slovākiete Magdalena Ribarikova. Vēl pirms mēneša viņa nebija ranga pirmajā simtā, tāpēc pēc reitinga netika pamatsacensībās, bet nesen uzvarētais Vašingtonas WTA turnīrs slovākieti pacēlis uz ranga 67.vietu.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā cīņa, kurā bukmeikeri izteiktas favorītes lomu atvēlēja Ribarikovai. Viņa arī labāk iesāka spēli, uzreiz tiekot pie breika (2:0). Anastasijas atbilde gan sekoja tūlīt – lauzta pretinieces serve un panākts līdzsvars uz tablo. Seta turpinājumā abas tenisistes manāmi uzlaboja sniegumu pie savas serves, jo sāncensei nedeva pat iespēju tikt pie serves laušanas. Tā sportistes tika līdz taibreikam. Arī tajā cīņa ritēja punkts punktā – setbumbas bija gan vienai, gan otrai, tomēr veiksmīgāka beigās bija Anastasija – 7:6(8).

Otrā seta scenārijs bija itin līdzīgs pirmajam. Arī šoreiz sportistēm sākumā neveicās ar savu sevi, atšķirība vien tā, ka šoreiz breiki pirmajos četros geimos. Turpinājumā serves izpildītājām sekmējās labāk. Tā kā pirmā servēja Sevastova, tad visu laiku viņa bija pussolīti priekšā – 3:2, 4:3, 5:4. 10.geimā Anastasija izvirzījās vadībā ar 30:0 pie pretinieces serves, nokļūstot tikai divu uzvarētu izspēļu attālumā no uzvaras, tomēr tuvāk tikt neiznāca. Uzreiz pēc tam Ribarikova tika pie breika, bet 12.geimā ar otro setbumbu uzstādīja seta gala rezultātu – 7:5.

Diemžēl izšķirošajam setam Anastasijai spēka pietrūka. Tāpat kā pirmajos divos setos uzreiz tika zaudēts savs serves geims, tomēr atgūt zaudēto vairs nesanāca. Ribarikova uzvarēja vēl trīs geimus pēc kārtas, panākot ļoti drošo 4:0 handikapu. Piektajā geimā slovākietei 40:0 pie Sevastovas serves, tomēr mūsu tenisiste nepadevās. Pēc tam sīvā cīņā vienu breiku izdevās atgūt, tomēr Ribarikova apslāpēja Anastasijas centienus atspēlēties – 6:2 setā un uzvara mačā.

Līdz ar to „US Open” sieviešu vienspēļu turnīrs šogad būs bez Latvijas sportistēm. Par divām uzvarām kvalifikācijā Anastasija nopelnīja 50 reitinga punktus, kas ļaus pakāpties rangā (pērn Ņujorkā zaudējums pamatturnīra 1.kārtā, kas deva piecus punktus).

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-08-24 23:15, pirms 12 gadiem
Nekur Sevastova nepakāpsies rangā,bet nokritīs zemāk jo 5 punkti tāds sīkums ar to ka pirms gada Dalasā tika iegūti 70 punkti,kur tika zaudēts Rumānietei Begu ceturtdaļfinālā.Šie punkti jaunnedēļ dzisīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-08-24 23:42, pirms 12 gadiem
Kā tur ar LL iespējām?

  -1 [+] [-]

, 2012-08-25 00:35, pirms 12 gadiem
vienīgi mierinu sevi ar domu, ka es nu gan Anastasijai zaudētu................

P.S. varbūt

     [+] [-]

, 2012-08-25 01:17, pirms 12 gadiem
Visai loģiski, ja nav geimots vairāk par pus sezonu. Veiksi tālāk.