Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Jaks par traumu: "Likās, ka ir lauzts. Sapotēja ar pretsāpju zālēm, un biju gatavs spēlēt"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jaks par traumu: "Likās, ka ir lauzts. Sapotēja ar pretsāpju zālēm, un biju gatavs spēlēt"
Jānis Jaks. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien Latvijas izlase noslēdza pasaules čempionātu hokejā, ar 0:1 piekāpjoties Zviedrijas valstsvienībai un atvadoties no cerībām par ceturtdaļfinālu. Aizsargs Jānis Jaks pēc pēdējā mača atklāja, ka laukumā devies, pateicoties pretsāpju injekcijām, un ka bijušas bažas par lauztu kāju.

"Pret Austriju [turnīra piektā spēle] pagarinājumā sanāca, ka iešķēla pa kāju. Sākumā likās, ka ir lauzts. Uztaisīja rentgenu, viss bija kārtībā. Uz nakti baigi sapampa, bija ļoti grūti staigāt, vajadzēja kruķus. Ārsti visu izdarīja ļoti labi, tieši vakarā – salika teipus, kompreses. Nākamajā rītā pampums jau bija nogājis, un varēju daudz maz staigāt. Ļoti veiksmīgi tiku cauri. Sapotēja mani ar pretsāpju zālēm, un biju gatavs spēlēt," teica Jānis Jaks.

Viņš pasaules čempionātu noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem un tika atzīts par vienu no labākajiem spēlētājiem komandā. Pret zviedriem Jaks laukumā pavadīja 20 minūtes un 57 sekundes, kas bija ilgākais laiks Latvijas valstsvienībā. Arī visa turnīra griezumā tieši Jakam bija lielākais vidējais spēles laiks.

"Man šķiet, ka visiem aizsargiem bija traumas. Zīle laikam cīnījās ar pahu, Kuldam plecs. Katram bija mikrotraumas, mazākais vai lielākas traumas," teica Jaks.

"Protams, ir nepatīkami, jo nesanāca izdarīt to, ko bijām plānojuši – tikt ceturtdaļfinālā. Bet džeki malači, šodien cīnījās līdz pēdējam, kaut vai iespējas tikt ceturtdaļfinālā bija ļoti mazas. Bet tāpat – džeki gāja, bloķēja metienus, atdevās līdz pēdējam. Tas parāda, ka džekiem ir raksturs, ka nav vienaldzīgi, ka cīnās līdz pēdējam, neskatoties uz situāciju tabulā."

"Varbūt tādēļ, ka aizgāja vecie spēlētāji, kuri bija izteiktāki līderi. Kamēr jaunie līderi uzņēmās lomu, kamēr citi iespēlējās un sāka ņemt uz sevi līdera lomu – tāpēc viļņveidīgāks sniegums," skaidrojumus meklēja Jaks. Viņš savu sniegumu vērtēja kā atzīstamu. "Protams, bija labākas un – bija sliktākas spēles. Kopumā domāju, ka aizvadīju diezgan labu turnīru. Atdevos, cik varēju, darīju, cik varēju. Domāju, ka tālāk būs vēl labāk."

Jaks arī pavēra priekškaru tam, ko nozīmē pārstāvēt savu valsti pasaules čempionātā – viņam ieplānota divu nedēļu atpūta, pēc kuras jāatgriežas treniņu režīmā. Turklāt paralēli tam jāatrod komanda nākamajai sezonai. Jaks gan neslēpa, ka nekur nesteidzas.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +1 [+] [-]

, 2022-05-24 18:19, pirms 2 gadiem
Jaks baigais kaplis, visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2022-05-24 19:26, pirms 2 gadiem
Nu, gandrīz kā stenlija kapā (lasi kausā). Turnīrā ir 7 spēles un matemātiski, lai tiktu tālāk vajag 4 uzvaras, bet jāņem vērā, ka tās 4 uzvaras ir jāizcīna pret pareizajām komandām.

     [+] [-]

, 2022-05-24 21:26, pirms 2 gadiem
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Nu, gandrīz kā stenlija kapā (lasi kausā). Turnīrā ir 7 spēles un matemātiski, lai tiktu tālāk vajag 4 uzvaras, bet jāņem vērā, ka tās 4 uzvaras ir jāizcīna pret pareizajām komandām.
Laikam esi maģistrs sporta zinātnēs ,ja ko tik sarežģītu izkalkulēji d.

     [+] [-]

, 2022-05-25 00:09, pirms 2 gadiem
Vai tiešām sapotēja?????