Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Elizabete Bulāne: "Priecājos, ka Digna palīdzēs iejusties Atlantā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elizabete Bulāne: "Priecājos, ka Digna palīdzēs iejusties Atlantā"
Elizabete Bulāne 2021. gada 24. aprīlī. Foto: Renārs Koris

"Sapratām, ka vairāk nav, ko zaudēt. Ceturtajā ceturtdaļā laukumā atdevām visu, taču bija jau par vēlu," pēc neveiksmes nacionālā čempionāta pusfinālā teica Latvijas Universitātes basketboliste Elizabete Bulāne.

Matīsa Rožlapas trenētā komanda aizvadīja lielisku regulāro sezonu. Latvijas Universitāte atgriešanās kampaņā uzvarēja 11 no 12 spēlēm pret Liepāju, RSU un basketbola skolas “Rīga” juniorēm, kā arī sagādāja TTT lielākās galvassāpes pēdējo četru sezonu laikā.

LU pamatturnīrā četras reizes apspēlēja liepājnieces. Slavenās augstskolas komanda bija pārāka arī divās pārbaudes cīņās, taču sestdien veiksmi nopelnīja Liepājas basketbolistes. Kaspara Mājenieka vadītā vienība pirmajās trīs ceturtdaļās ielaida tikai 36 punktus un svinēja uzvaru ar 65:58.

Visu nedēļu intensīvi gatavojāmies spēlei pret Liepāju. Treniņš nelīdzinās spēlei – ļoti slikti iesākām un beigās nepaspējām sasmelt izlieto,” Bulāne pēc spēles atgādināja, ka “visu vai neko” cīņā ir grūti atspēlēt 18 punktu starpību.

Astoņpadsmit gadus vecā aizsardze uzņēmās brīžos, kad komandai negāja. Pateicoties Bulānei, vairākas liepājnieces ātri sakrāja pa trīs piezīmēm. Saspēles vadītāja 16 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles un deviņas izprovocētas piezīmes, tomēr šoreiz ar to nepietika.

Latvijas Universitātes uzbrukums sestdien bija “Juglas” audzēkņu rokās. Bulāne un valstsvienības spēka uzbrucēja Kristīne Vītola divatā sameta 33 no 58 komandas punktiem. Meitene atzina, ka pieredzējusī kolēģe 10 dienu laikā ienesusi jaunas vēsmas studentu treniņprocesā.

“Kristīne ir vokālā līdere treniņos – dod labus padomus, kuros vērts ieklausīties. Viņu dzirdam vienmēr – gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Arī no laukuma malas. Visas meitenes ieklausās viņā. Emociju uzplūdos pasprūk kāds asāks vārds, taču Kristīnes palīdzība ir ļoti vērtīga.

Vītola studēja pazīstamajā Teksasas rietumu universitātē Elpaso jeb UTEP. Spēka uzbrucēja kopā ar “Miners” sasniedza NCAA pirmās divīzijas gandarījuma turnīra (WNIT piedalās nosacīti 65.-128. spēcīgākā komanda) finālu, kurš pulcēja 12 222 skatītājus.

Bulāne 2021. gada augustā pievienosies spēcīgās “Atlantic Coast” līgas (ACC) komandai “Georgia Tech”. Atlantā bāzētā vienība pirms dažām nedēļām sasniedza “Sweet 16” jeb NCAA čempionāta apgabala finālturnīru. “Sekoju līdzi “Yellow Jackets” gaitām. (Martā) cēlos naktīs un skatījos spēles. Patīk viņu stils – domāju, ka Atlantā labi iejutīšos.”

Jaunā nedēļa nesa labu vēsti – “Georgia Tech” uz vienu sezonu pievienosies arī Digna Strautmane. Bulāne priecājas par tautietes izvēli. “Uzzināju par to pirms oficiālā paziņojuma. Vienmēr forši, ja komandā ir kāds savējais. Ar Dignu izveidojies labs kontakts – esmu ļoti priecīga, ka viņa palīdzēs man iejusties Atlantā un pierast pie Amerikas basketbola stila.

Atlantā būs spēcīgs ārzemju spēlētāju kodols – “bites” pārstāvēs piektā gada studentes Digna Strautmane un Lorela Kubaja, kā arī ceturtā kursa dalībniece Lotta Maja-Lahtinena. Bulāne aktīvi uzkrāj zināšanas. “Uzturu kontaktu ar eiropietēm – somieti (Lahtinenu) un itālieti Kubaju.”

Izmantotie resursi:
Bulānes tālmetieni izšķirošajā brīdī ieved BS "Rīga" Eiropas U16 Čempionu kausa finālā