Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakeviča alga nemainās, automātisks līguma pagarinājums nav paredzēts

Agris Suveizda

Kazakeviča alga nemainās, automātisks līguma pagarinājums nav paredzēts
Marians Pahars un Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Preses konferencē pirms rītdien Maltā plkst. 14:00 pēc Latvijas laika gaidāmās pārbaudes spēles pret Kuveitu piedalījās Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs, kurš piektdien vēl uz gadu pagarināja līgumu, un centra pussargs Eduards Emsis, kurš Erevānas "Noah" nomainījis pret Somijas "Lahti".

Par līguma pagarināšanu
Kazakevičs: "Pārrunas bija uzsāktas jau pirms pāris mēnešiem, un noruna bija vienoties līdz šā gada pirmajai nometnei. Kā jebkurā līguma slēgšanas procesā, savas pozīcijas ir gan darba devējam, gan darba ņēmējam un diskusijas bija par vidusceļu. Esmu ļoti apmierināts, ka izdevās vienoties un varu turpināt darbu ar nacionālo izlasi, kas šogad dos vēl lielāku motivāciju sasniegt rezultātu Nāciju līgā. Viss iepriekšējos divos gados darītais bija orientēts gan uz snieguma uzlabošanu, gan, bez šaubām, arī rezultātu uzlabošanu, jo izlases un spēlētāju izaugsmei ir ļoti būtiski pacelties uz C līgu, spēlēt pret cita līmeņa pretiniecēm un izpelnīties lielāku uzmanību no futbola pasaules puses – piemēram, mediju, ko ļoti jutu pagājušajā kvalifikācijas turnīrā. Pārrunu process ilga apmēram divus vai divarpus mēnešus, un esmu ļoti priecīgs, ka izdevās vienoties par savstarpēji izdevīgu, savstarpēji pieņemamu līguma risinājumu.

Atalgojuma ziņā šobrīd esam palikuši pie iepriekšējiem nosacījumiem. Ir paredzētas bonusu sistēmas, ja sasniegsim to rezultātu, kādu no mums sagaida, bet atalgojums ir palicis iepriekšējais. Automātiskas līguma pagarināšanas iespējas nav paredzētas. Ja abas puses būs noskaņotas uz tālāku sadarbību, tad par to varēs runāt, bet pašā līgumā šādi punkti nav paredzēti. Līguma darbības termiņš ir līdz 2024. gada beigām, un nekādas automātiskas pagarināšanas iespējas nav."

Par sastāva iztrūkumiem
Kazakevičs: "Šobrīd nav pieejami deviņi spēlētāji, kuri pagājušajā gadā tika saukti diezgan regulāri, toties ir vairāki jaunpienācēji vai spēlētāji, kuriem iepriekš nebija tik liela spēles laika un tagad būs iespēja izcīnīt savas minūtes. Danielam Ontužānam burtiski tajā pašā dienā, kurā bija kandidātu paziņošanas preses konference, bija pozitīvas kovida analīzes. Mārcis Ošs ieradās uz nometni, un, lai arī pirms nometnes bija reālas cerības, ka viņš varēs gatavoties spēlēm, padziļinātākās pārbaudēs kļuva skaidrs, ka viņam ir savainojums, kas liegs spēlēt tuvākās 3-4 nedēļas. Plus diemžēl nācās šķirties no vēl diviem spēlētājiem – Mārtiņa Ķigura un Kriša Kārkliņa, kuri pozitīvu analīžu dēļ nevarēja palikt nometnē un treniņus nemaz neuzsāka [bez Ontužāna, Oša, Ķigura un Kārkliņa nebūs arī Roberta Uldriķa, Raivja Jurkovska, Elvja Stugļa, Artūra Zjuzina un Dāvja Ikaunieka – A.S.]."

Par debitanta Korotkova pamatpozīciju
Kazakevičs: "Iļja var spēlēt divās pozīcijās, bet šajā izlases sasaukumā viņš tiek izskatīts centra/balsta pussarga pozīcijai. Jā, pagājušajā sezonā viņš kluba rindās spēlēja kā centra aizsargs, bet pirms tam spēlēja pussargu līnijā un arī U21 izlasē pagājušajā sezonā pārsvarā spēlēja pussargu līnijā. Arī pirmssezonā, kurā viņš pārsvarā bija aizsardzībā, runājām ar kluba treneriem, ka viņam arī klubā tiek izskatītas divas pozīcijas. Šajā nometnē viņa pamatpozīcija ir centra/balsta pussargs, bet, līdzīgi kā citiem spēlētājiem, paturam prātā, ka viņš var spēlēt vismaz divās pozīcijās."

Par Armēnijas nomaiņu pret Somiju
Emsis: "Armēnijā atrados jau divus gadus, un bija vēlme kaut ko pamainīt – biju nokļuvis komforta zonā. Gribēju veikt soli uz priekšu, un domāju, ka Somija ir laba platforma, kurā sevi parādīt, - spēcīgs, līdzvērtīgs čempionāts. Skatījos arī citus variantus – vairāk uz dienvidiem, kur ir labāki, siltāki laikapstākļi, zāliens, bet beigās izskatījās, ka šis man un manam spēles stilam būs labākais variants. Arī tuvu mājām. Šobrīd esmu apmierināts un gatavojos sezonai [Somijas čempionāts sāksies tikai aprīļa pirmajās dienās – A.S.].

Ar Jāni Ikaunieku par Somiju nerunāju, bet jau pirms tam zināju, ka viņam tur labi klājas. Ar Armēnijas klubu pret Ikaunieka komandu tur arī aizvadījām Eiropas Konferences līgas kvalifikāciju ["Noah" zaudēja ar 1:0, 0:5 – A.S.], un varēja redzēt, ka līmenis ir labs. Domāju, ka tā bija laba izvēle. Virslīga? Konsultējoties ar cilvēkiem, uz kuru komandu pāriet, uzreiz teicu, ka negribu atgriezties Latvijā. Ja Armēnijā biju komforta zonā, tad Latvijā, mājās, tā būtu vēl lielāka komforta zona. Meklēju izaicinājumus ārpus Latvijas un gribu sevi pierādīt dažādās valstīs, kur mani tik labi vēl nepazīst un kur man viss ir jāsāk no jauna. Meklēju izaicinājumus – Latvijā tas būtu pavisam citādi."

Par Kuveitas izlasi
Kazakevičs: "Esam pētījuši Kuveitas izlasi, arī spēlētājiem ir dota informācija, un vēl šodien par to runāsim, bet gatavošanos konkrētai pretiniecei sabalansējam ar tām vajadzībām, kas mums ir šīs nometnes kontekstā, lai gatavotos Nāciju līgas spēlēm jūnijā. Spēku samēra ziņā man ir ļoti grūti ielikt konkrētā plauktiņā, taču skaidrs, ka Kuveitas izlase ir tehniska un ātra komanda ar daudziem tehniskiem izpildītājiem, kurai patīk daudz spēlēt ar bumbu. Mēs arī gribējām tieši šobrīd spēlēt pret līdzīga stila komandu, jo ir vairākas iestrādnes, kuras gribam izmēģināt pret šāda stila un līmeņa pretinieci."

Par Šteinboru
Kazakevičs: "Pāvels izlases rīcībā ir ieradies ļoti labā funkcionālā stāvoklī. Skaidrs, ka spēļu prakses trūkums uztrauc gan viņu, gan mani. Mums ir savs plāns vārtsargu izmantošanai konkrētās spēlēs šajā nometnē, tomēr vēl negribētu to atklāt, jo priekšā vēl ir pirmsspēles treniņš, rītdienas spēle un pēc tam vēl trīs dienas laika. Redzējums, kādu spēles laiku dot vārtsargiem, mums ir, un visi trīs vārtsargi ir labā stāvoklī un gatavojas spēlēm."

Latvijas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiPāvels Šteinbors36Jagiellonia (Polija)20
Roberts Ozols26Riga14
Rihards Matrevics23Valmiera
AizsargiKaspars Dubra31RFS50/3
Igors Tarasovs33Ethnikos (Kipra)44/2
Roberts Savaļnieks29Liepāja38/1
Antonijs Černomordijs25Riga19/1
Vladislavs Sorokins24RFS2
Daniels Balodis23Valmiera
Emīls Birka21Valmiera
Iļja Korotkovs21Auda
PussargiJānis Ikaunieks27KuPS (Somija)39/7
Vladimirs Kamešs33Riga35/3
Andrejs Cigaņiks24Dunajska Streda (Slovākija)29/1
Eduards Emsis26Lahti (Somija)16/1
Alvis Jaunzems22Valmiera15
Vladislavs Fjodorovs25RFS14/1
Kristers Tobers21Lechia (Polija)12
Aleksejs Saveļjevs23Auda6/1
Renārs Varslavāns20RFS2
UzbrucējiVladislavs Gutkovskis26Raków (Polija)31/5
Raimonds Krollis20Valmiera17/2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2022-03-24 15:24, pirms 2 gadiem
Kāda tad alga ir ????? Tas ir valsts noslēpums ????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2022-03-24 15:34, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: Kāda tad alga ir ????? Tas ir valsts noslēpums ????
Jā, kāds varētu padalīties ar informāciju... Oficiālu, neoficiālu, pieļāvumus. Liekam informāciju kopā un līmējam to mozaīku kopā!

  +3 [+] [-]

, 2022-03-24 15:38, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: Kāda tad alga ir ????? Tas ir valsts noslēpums ????
Kādas 10-15 pakas mēnesī gan jau ir

     [+] [-]

, 2022-03-24 15:57, pirms 2 gadiem
Andreju Rubinu par izlases galveno treneri!

  -3 [+] [-]

, 2022-03-24 16:00, pirms 2 gadiem
Skaidrs ka pa grašiem strādā.. Tāpēc LV arī spēlē amatieru līmenī..

     [+] [-]

, 2022-03-24 16:17, pirms 2 gadiem
bļāviens-nu rakstīja: Kādas 10-15 pakas mēnesī gan jau ir
vai tad Stojanoviču neatlaida dēļ 12 pakām? daiņelim ir mazāk, bet viņš tur savējais un paņem savu daļu no izšeptētā.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-24 16:42, pirms 2 gadiem
Es laikam k-ko sajaucis biju, likās, ka pagarināja uz papildus vienu gadu, bet te sanāk uz papildus 2 gadiem tika pagarināts līgums?

Nesaku, ka ar Daini vispār nevajadzēja pagarināt līgumu, bet fakin sagaidiet Nāciju līgas beigas. Ja iekļūstam C līgā tad loģiski, ka var pagarināt, ja nē tad 2 izgāšanās Nāciju līgā nevar atsvērt ar niču pret Norvēģiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-24 16:43, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: vai tad Stojanoviču neatlaida dēļ 12 pakām? daiņelim ir mazāk, bet viņš tur savējais un paņem savu daļu no izšeptētā.
Tādas runas bija, Dainim domāju, ka kāda puse no tā ir.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-24 17:00, pirms 2 gadiem
KurĀ kanālā rītdienas spēli rādīs pa TV?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-24 17:04, pirms 2 gadiem
Regbists rakstīja: KurĀ kanālā rītdienas spēli rādīs pa TV?
TV6

  -1 [+] [-]

, 2022-03-24 17:08, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Skaidrs ka pa grašiem strādā.. Tāpēc LV arī spēlē amatieru līmenī..
Sapņotājs. Domā gribētāji stāv rindā uz Eiropas vienu vājākajām izlasēm? Te nekad nebūs tā, ka labi spēlētāji savāksies kopā un paši uztaisīs rezultātu. Gan jau ka ir līdzīgi kā hokejā, kur bija izlases nometnēs dažiem jāmāca paši pamati.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-24 17:48, pirms 2 gadiem
Kuveita reitingā ir blakus Latvijai. Saku, ka būs neizšķirts.

     [+] [-]

, 2022-03-24 18:01, pirms 2 gadiem
Tas ir labi, ka Daini atstāja, sakarīgs treneris.

  +1 [+] [-]

, 2022-03-24 18:20, pirms 2 gadiem
algai jābūt mainīgā likmē atkarībā no vektora

     [+] [-]

, 2022-03-24 18:24, pirms 2 gadiem
Starkova alga bija 80,000 gadā.

Pirms Daiņa kandidātus meklēja uz 100,000-120,000

  -2 [+] [-]

, 2022-03-24 20:30, pirms 2 gadiem
Var diskutēt par naudas apjomu, bet man vairāk interesē trenera kvalitātes. Pēc komentāriem redzams, ka domas ir gan atbalstošas, gan pretēji. Pieļaujams, ka līdzīgi ir arī pašā LFF, kura tomēr ir izvēlējusies turpināt sadarbību. Par līguma niansēm neesmu speciālists. Pieļauju, ka pilnīgi normāla prakse, jo jāskatās kā veiksies. Vai tomēr žests?

     [+] [-]

, 2022-03-25 14:31, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Var diskutēt par naudas apjomu, bet man vairāk interesē trenera kvalitātes. Pēc komentāriem redzams, ka domas ir gan atbalstošas, gan pretēji. Pieļaujams, ka līdzīgi ir arī pašā LFF, kura tomēr ir izvēlējusies turpināt sadarbību. Par līguma niansēm neesmu speciālists. Pieļauju, ka pilnīgi normāla prakse, jo jāskatās kā veiksies. Vai tomēr žests?
Jāskatās, ko laiks rādīs.