Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lecei un Liepiņlauskai būs sniega volejbola pusfināls Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lecei un Liepiņlauskai būs sniega volejbola pusfināls Eiropas čempionātā
Aleksandrs Solovejs, Alise Lece, Ilze Liepiņlauksa, Rihards Finsters
Foto: instagram.com/finsters_rihards

Austrijas ziemas kūrortā Vagrainā turpinās pirmais Eiropas čempionāts sniega volejbolā. Latvijas duets Alise Lece / Ilze Liepiņlauska šodien izcīnīja divas uzvaras (2-1 un 2-0), iekļūstot pusfinālā. Savukārt mūsu Rihards Finsters / Aleksandrs Solovejs zaudēja astotdaļfinālā (1-2) un ierindojās devītajā vietā.

Eiropas čempionātā dienas pirmās spēles norisinājās skarbos apstākļos (migla, vējš un snigšana). Savukārt tagad saulainā laikā sportistu sajūtas bija krietni vien patīkamākas. Uz izslēgšanas spēlēm sapulcējās arī skatītāji. Astotdaļfināla mačā Alise Lece / Ilze Liepiņlauska (#24) pārspēja ar astoto numuru izliktās lietuvietes Urti Andrjukaitīti un Irinu Zobņinu - 11:6, 4:11, 11:9. Ceturtdaļfinālā pretī stājās čehietes Anna Dostalova / Mihaela Knobločova (#1), kurām vakar tika zaudēts grupas mačā. Šoreiz mūsu sportistes izrādījās pārākas (11:8, 11:9) un iekļuva pusfinālā - 25. martā plkst. 10.30 būs jācīnās pret Lietuvas sieviešu pludmales volejbola līderēm Ievu Dumbauskaiti un Moniku Povilaitīti.

Rihards Finsters / Aleksandrs Solovejs (#17) šodienas astotdaļfinālā piekāpās ar 24. numuru izsētajiem austriešiem Florianam Šneceram un Danielam Milneram - 11:5, 9:11, 9:11, finišējot devītajā vietā.

Kā jau ziņots, janvārī Rihards/Solovejs un Lece/Liepiņlauska uzvarēja Latvijas čempionātā, izcīnot ceļazīmes uz Eiropas meistarsacīkstēm. Pagājušajā gada aprīlī mūsu Jekaterina Stepanova un Marta Ozoliņa triumfēja Eiropas tūres posmā Lihtenšteinā, savukārt 2014. gada martā līdzīgu panākumu guva Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs. Eiropas čempionāta pirmajā dienā Rihards/Solovejs guva divus panākumus, bet Lece/Liepiņlauska zaudēja un uzvarēja.

Atgādinām, ka sniega volejbols ir jauns sporta veids, kurš populārs kļuvis tieši kalnu kūrortos Austrijā un Šveicē. Šis volejbola paveids ir ļoti līdzīgs pludmales volejbolam. Galvenās atšķirības – spēle notiek sniegotā laukumā, laika apstākļi liek spēlētājiem ģērbties silti, drīkst spēlēt cimdos. Lielākā daļa spēlētāju sniega volejbolu spēlē futbola apavos, naglenes pārvietošanos sniegā padara krietni stabilāku. Paši spēlētāji atzīst, ka šis sporta veids ir ļoti traumatisks. Sets sniega volejbolā rit līdz 11 punktiem, ar divu punktu pārsvaru. Ja nepieciešams trešais, arī tas rit līdz 11 punktiem. Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mērķis ir panākt, lai tuvāko gadu laikā sniega volejbols tiktu iekļaut olimpisko spēļu programmā.

Izmantotie resursi:
Women - 2018 CEV Snow Volleyball European Championship
Men - 2018 CEV Snow Volleyball European Championship

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja