Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Ak Bars" bez Dārziņa izcīna otro uzvaru sērijā

Agris Suveizda

"Ak Bars" bez Dārziņa izcīna otro uzvaru sērijā
Lauris Dārziņš
Foto: ak-bars.ru

Šodien aizvadīta viena spēle Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņā. Kazaņas "Ak Bars" bez Laura Dārziņa savā laukumā vēlreiz pieveica Čeļabinskas "Traktor" (3:1) un Austrumu konferences finālsērijā panāca jau 2-0.

Regulārajā sezonā Kazaņas "Ak Bars" ar 104 punktiem 52 spēlēs kļuva par Austrumu konferences uzvarētāju, savukārt Čeļabinskas "Traktor" ar 98 punktiem ierindojās trešajā pozīcijā. Gagarina kausa izcīņas pirmajā kārtā "Ak Bars" četrās spēlēs pieveica Ņižņekamskas "Neftekhimik", bet konferences pusfinālā septiņos mačos tika galā arī ar Ufas "Salavat Yulaev". Tikmēr "Traktor" konferences ceturtdaļfinālā septiņās spēlēs apspēlēja Astanas "Barys", bet pēc tam piecos mačos uzvarēja arī Georgija Pujaca pārstāvēto Omskas "Avangard".

Šosezon komandas bija tikušās trīs reizes, un allaž uzvarēja mājinieces. Regulārajā sezonā "Ak Bars" mājās uzvarēja ar 6:2, bet izbraukumā zaudēja ar 2:3. Konferences fināla pirmajā mačā Kazaņas klubs bija pārāks ar 2:1 - "Traktor" jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā, taču pagarinājumā mājiniekiem uzvaru izrāva Konstantīns Korņejevs (2:1). Vakar visi trīs vārti tika gūti vairākumā, un arī šodien rezultāts tika atklāts, spēlējot piecatā pret četriem. "Ak Bars" 32.minūtē tika pie pirmā vairākuma, un Deniss Kuļašs ar metienu no zilās līnijas panāca 1:0.

Pēc piecarpus minūtēm "Ak Bars" dubultoja pārsvaru. Mājinieki izveidoja teicamu pretuzbrukumu - Niko Kapanens iegāja zonā un atstāja ripu Aleksejam Morozovam, kurš meta tālajā stūrī, bet Daniss Zaripovs precīzi pielaboja ripu vārtu tīklā (2:0). Mača 53.minūtē "Traktor" atguva cerības.Jevgēņijs Kuzņecovs piespēlēja Janam Bulim, un čehs trāpīja pašā tālajā vārtu devītniekā (1:2). 56.minūtē "Ak Bars" vēlreiz izcēlās vairākumā (3:1) bet divas minūtes līdz pamatlaika beigām viesi atkal palika mazākumā un tā arī netika pie iespējas noņemt vārtsargu un mēģināt glābt spēli. Pusminūti pirms beigām saķērās Iļja Ņikulins un Staņislavs Čistovs, kuri abi saņēma pa četrām minūtēm.

"Ak Bars" svinēja otro uzvaru divās spēlēs, bet tagad sērija pārcelsies uz Čeļabinsku. Nākamie mači paredzēti 27. un 28.martā.

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com