Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko preses konferencē: "Varu būt bīstama spēlētāja" (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko preses konferencē: "Varu būt bīstama spēlētāja" (+video)
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

Preses konferencē Latvijas tenisa flagmane Aļona Ostapenko šodien atzina, ka no "Australian Open" paņems tikai pozitīvās lietas, bet pēdējo maču vēlas pēc iespējas ātrāk aizmirst.

Šodienas ceturtdaļfinālā Ostapenko zaudēja kazahietei Jeļenai Ribakinai - 2:6, 4:6.

"Domāju, ka mača līmenis bija daudz zemāks nekā iepriekšējais [astotdaļfinālā pret amerikānieti Koko Gofu]. Ar Koko mums bija patiešām augsta līmeņa teniss, spēlējām ļoti labi. Žēl, ka man neizdevās to līmeni pārnest uz šodienas spēli. Skaidrs, ka viņa servēja labi, taču otrā seta ilgākajās izspēlēs es pārsvarā uzvarēju. Jūtu, ka vakar tik vēlu aizvadīt jaukto dubultspēli varbūt nebija pareizākais lēmums," saka Latvijas tenisiste. "Bet kopumā no šī turnīra varu paņemt tikai pozitīvas lietas. Tagad ir tikai sezonas sākums - ja turpināšu strādāt un spēlēt tādā pašā veidā, tad, domāju, varu būt bīstama spēlētāja."

Vai pēc vakara dubultspēles bija grūti atslābināties, aiziet gulēt un atjaunoties? Šodien tas viss ietekmēja fiziski vai vairāk mentāli? "Domāju, ka vairāk tas bija nogurums mentāli. Kad vakar atgriezos savā numuriņā, bija gandrīz jau plkst. 22. Nedabūju daudz izgulēties, jo nākamajā dienā bija jāspēlē plkst. 12.30, tāpēc ierados jau 10.20. Tas lietu grafiks varbūt nebija tas labākais, bet kā nu ir, tā ir," atzīst Aļona Ostapenko. "Šodien otrajā setā man bija daudz breika iespēju. Vienkārši ietekmēja mazas lietas te un tur, kā arī veiksme vairākos brīžos. Domāju, ka nākamreiz man varētu būt vairāk veiksmes un vēl kā, līdz ar to viss var mainīties."

"Došos uz priekšu un mēģināšu aizmirst šo maču pēc iespējas ātrāk. Izdarīšu pareizos secinājumus, lai nākamreiz tā nenotiktu. Lai būtu labāk gatava un vairāk atjaunojusies, varbūt pieņemot lēmumu par iepriekšējās dienas maču, kas man nozīmēts. Bet kā jau teicu, no šejienes varu paņemt tikai pozitīvās lietas, jo jūtu, ka mana spēle bija ļoti laba visos mačos, izņemot varbūt šodienu, kad īsti nebiju te, bet pretiniecei bija laba diena. Došos uz priekšu un strādāšu. Domāju, ka spēlēšu labāk, ja darīšu pareizās lietas," saka tenisiste.

Ostapenko tagad pirmoreiz iekļuva vienspēļu cietā seguma "Grand Slam" astotdaļfinālā un ceturtdaļfinālā.

Izmantotie resursi:

  -1 [+] [-]

, 2023-01-24 16:15, pirms gada
Tukša runa.

     [+] [-]

, 2023-01-24 17:13, pirms gada
Nevajadzēja piedalīties jauktajā dubultspēlē.

  -1 [+] [-]

, 2023-01-24 17:47, pirms gada
knaible rakstīja: Nevajadzēja piedalīties jauktajā dubultspēlē.
Neaizmirsti viņas tautību. 200K gribēja iemainīt pret 2K