Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: TV ekrānos futbols bez vārtsarga un ziemas atkusnis pirms Pekinas

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: TV ekrānos futbols bez vārtsarga un ziemas atkusnis pirms Pekinas
Foto: AFP/Scanpix

Līdzīgi kā Maira Brieža treneru un menedžeru vidū nav neviena, kurā Briedis ieklausītos un izdzirdētu, ka Džeika Pola uzstājīga piesaukšana sociālajos tīklos nav jēdzīga nodarbe, ar kuru mēģināt parādīt amerikāņiem, kas ir Latvija (viņa vārdi, nevis mani), arī Dīvāna eksperts ar mierīgu sirdi turpina apskatīties, kas šonedēļ interesants gaidāms Latvijas sporta TV ekrānos.

Gatavošanās olimpiskajām spēlēm ir acīmredzama, un šoreiz Covid-19 laikos tas arī nozīmē arī ļoti laicīgu ierašanos Pekinā, visvisādu formalitāšu un testu nokārtošanu un attiecīgi sanācis tā, ka ziemas sportos tagad pusotru nedēļu būs nosacīts klusums. Protams, var cerēt uz Latvijas Slēpošanas federāciju, kas šobrīd uzņēmusi 2 s/n ātrumu, prot, divi skandāli nedēļā, taču renes sporta veidiem un biatlonistiem nākamās sacensības būs jau Pekinā.

Tad nu varam izlikties, ka šobrīd ir neliels atkusnis ziemā, un varam pievērst uzmanību arī nemaz ne ziemiskām lietām. Un skaidrs, ka šobrīd nav nekā neziemiskāka par Āfrikas kausu futbolā. Dzirdēta smīkņāšana, sak, gan jau viņi tur spēlē pļavās un Covid-19 testus taisa pēc sistēmas "Jūties labi? Tad viss labi", taču Kamerūnas stadionu infrastruktūru ar Baltiju labāk nesalīdzināt un arī Covid-19 pozitīvie testi tiek konstatēti krietnā skaitā. Šajā ziņā Dīvāna eksperts atzīstas, ka viņam ir salīdzinoši vienalga par astotdaļfinālu favorītiem un tamlīdzīgām sportiskām lietām, taču pirmdienas vakarā "Viaplay" programmā būs nedaudz citādā ziņā interesanta lieta, proti, Komoru izlase palikusi uzreiz bez visiem trim vārtsargiem un būs spiesta vārtos likt kādu no laukuma spēlētājiem. Personīgi turēšu īkšķi par pēcspēles 11 metru sitienu sēriju.

No Covid-19 izskatās atguvusies vietējā basketbola līga, taču te laikam der atminēties, ka Covid-19 nav tikai ķeksītis sportista profilā. "VEF Rīga" sanāca savu izšķirošo Čempionu līgas spēli aizvadīt tieši pēc ilgāka pārtraukuma un slimošanas, un arī treneris preses konferencē sāpīgi teica, ka tā neizskatījās pēc spēles, ko kādam līdzjutējam būtu patīkami skatīties. Tagad gaidāma "Ogres" un "Ventspils" spēle trešdien TV4 ēterā, kuras abas nesen atgriezušās ierindā pēc krietna pārtraukuma. Gatavojoties šim mačam, "Ventspils" boss Ralfs Pleinics gan tika iztraucēts no ierastā darba ar LBS vadoņu Kaspara Ciprusa un Raimonda interviju, kur cita starpā tika piesaukts arī plāns turpināt veidot stiprus klubus. Pleinica "tviterī" vaicātais "Kā tieši tad LBS līdz šim ir veidojusi stiprus klubus?" liekas matemātiski pareizs arī Dīvāna ekspertam, kurš prot skaitīt tikai līdz seši. Jo vairāk klubu mūsu augstākajā līgā nemaz nav.

Taču dzimumu vienlīdzība ir svarīga, par to ir dūri jāsit galdā, un, ja Latvijai ir sieviešu Eirolīgas komanda, tad vajag arī vīriešu Eirolīgas komanda. Tauta gan runā, ka tas varētu maķenīt sarežģītāk un šobrīd bez īsta reāla pamatojuma, taču fakts patiešām ir tāds, ka Latvijai ir sieviešu Eirolīgas komanda. "TTT Rīga" turklāt galīgi tur nav nekāda pastarīte un ieņem piekto vietu savā apakšgrupā. Trešdien "Viaplay" pārraidē bija gaidāms mačs pret "ZVVZ USK Praha" komandu, kas droši pretendē uz zeltu pasaules čempionātā klubiem ar garāko un sarežģītāko nosaukumu ("Závody na výrobu vzduchotechnických zařízení Univerzitní sportovní klub Praha"). Dīvāna eksperta veiktais ieskats šī mača FIBA profilā liecināja, ka TTT pat bija mača favorīte, jo savstarpējos mačos iekrāta pozitīva bilance (4-3), tiesa, sīkāka izpēte atklāja, ka pie četrām TTT uzvarām ir minēti gadskaitļi vēl no PSRS laikiem, kas varbūt nav pats objektīvākais salīdzinājums. Lai nu kā, Covid-19 ir iejaucis arī šeit, un spēle tikusi pārcelta uz nākamo nedēļu.

Vīriešu Eirolīgā, kas savukārt ir Go3 kanālu piedāvājumā, atzīmējama izskatās Rolanda Šmita un "Barcelona" gaidāmā spēle pret Francijas ASVEL, kas būs ceturtdien (un vismaz pagaidām nav atcelta) un pārbaudīs Barsas nelielo krīzi (četri zaudējumi nieka sešu spēļu periodā), tiesa, te nu paškritiski jāatzīmē, ka pat tematā "Latvijas basketbolists ir Eirolīgas vadošā kluba rotācijā" atrodas kaut kādas krīzes ko pieminēt.

Šis tas interesants šonedēļ

NotikumsLaiksDatumsKanāls
Kamerūna-Komoras21:0024.01Viaplay
Ogre-Ventspils19:0026.01TV4
Praha-TTT Rīga20:0026.01Viaplay
Barcelona-ASVEL22:0027.01.Go3
Ekvadora-Brazīlija23:0027.01Viaplay

     [+] [-]

, 2022-01-24 16:37, pirms 2 gadiem
Eliņ, biatlonistiem šonedēļ Eiropas čempis mūsējiem maizes mači Pekina pēc tam...
nākošreiz paskanē Eurosport arī, lai ko nepalaistu garām!