Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupa: Vācijas un Anglijas duelis Leverkūzenē un Londonā

Andrejs Siliņš

E un F grupa: Vācijas un Anglijas duelis Leverkūzenē un Londonā
Bijušie komandas biedri tagad pretējās nometnēs - Frenks Lampards pret Mihaelu Ballaku.
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar pulksten 21:45 UEFA Čempionu līgā sāksies divi dueļi, kuros iesaistīti angļu un vāciešu futbola klubi – E grupā "Bayer 04" centīsies revanšēties Londonas "Chelsea", savukārt Londonā "Arsenal" centīsies nodrosināt vietu nākamajā kārtā, tiekoties ar Dortmundes "Borussia".

E grupa

Grupā joprojām trīs komandas saglabā reālas izredzes uz divām kārotajām veitām spēlēšanai labāko 16 komandu pulkā. Labākās pozīcijas šobrīd ir Londonas "Chelsea", taču tās šovakar centīsies sagrīļot Bundeslīgas čempione "Bayer". Leverkūzenē papildu motivācija nav vajadzīga – galu galā pirmajā spēlē Londonā zaudēts pa nullēm (0:2).

Londoniešu galvenais treneris Andrē Vilašs-Boašs apstiprinājis, ka franču uzbrucējs Nikolā Anelkā ir vesels un gatavs palīdzēt komandai, bet britu mediji vēsta, ka spēlētājs nemaz neesot devies uz Vāciju, jo esot tuvu, lai vienotos par klub apamešanu janvārī. Uzvara arī šī vakara spelē Londonai dotu iespēju nosargāt pozīcijas, taču komandas sniegums pēdējā laikā izraisījis kritikas vilni pašu mājās.

Īpaša šī spēle būs Leverkūzenes pieredzējušajam pussargam Mihaelam Ballakam – tā būs ne tikai cīņa pret bijušo komandu, bet arī simtā spēle Čempionu līgā. Sagatavojies Ballaks noteikti ir labi – to apliecināja arī pussarga gūtie vārti piektdien Bundeslīgas spēlē pret "Kaiserslautern".

Otrā grupas spēlē "Valencia" mājās tiksies ar "Genk" un centīsies uzlabot sniegumu, salīdzinot ar komandu pirmo tikšanos, kas beidzās neizšķirti (0:0). Mājās beļģi vēlreiz spēlējuši neizšķirti (1:1 pret "Chelsea"), bet viesos, kā šovakar, gājis ļoti grūti: vārtus gūt nav izdevies, toties ielaist gan – divus Leverkūzenē un piecus Londonā... Savukārt "Valencia" apliecinājusi savu spēku mājās – pēc neizšķirta pret "Chelsea" sekoja "Bayer" droša apspēlēšana (3:1). Abām komandām iztrūks vairāki spēlētāji, taču tie pietrūkuši jau ilgāku laiku.

VKomandaSUNZVAP
1.Chelsea42209:28
2.Bayer 0442025:66
3.Valencia41215:45
4.Genk40221:82

F grupa

Aizraujošākā spēle Anglijā šovakar būs "Emirates" stadionā Londonā, kur "Arsenal" tiksies ar "Borussia". "Bombardieri" Dortmundē nospēlēja neizšķirti (1:1), lai gan ilgu laiku atradās vadībā, bet uzvara šī vakara spēlē ļautu nodrošināt vietu nākamajā kārtā. Turpretī "Borussia" šī ir pēdējā iespēja aizķerties un saglabāt teorētiskas iespējas paveikt to pašu. Pretējā gadījumā nāksies spēlēt Eiropas līgā, kas pie tam arī vēl nav garantēts.

"Visi apzinās, cik mums svarīgs ir šis vakars," nopietnos nolūkus nodrošināt vietu Top16 apliecina "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers. "Jūtamies pietiekami spēcīgi, lai pabeigtu iesākto darbiņu." Treneris uzsver, ka abas komandas kops pirmās tikšanās reizes pielikušas sniegumā. Vengers arī noliedza baumas par to, ka londonieši vēlas iegūt Dortmundes jauno talantu Mario Goci, lai gan atzina – tas, ka par uzbrucēju ir interese Eiropā, ir tikai loģiski.

Otrā grupas mačā "Olympique" Marseļā uzņems grieķu "Olympiacos". Pireju klubam nav labākie laiki nevienā no tā pārstāvēto sporta veidu komandām, un situācija Čempionu līgā arī nav no spožākajām, maigi sakot. Uzvara pār "Borussia" (3:1) savā laukumā bija kā svaiga odziņa sarūgušā saldēdienā, un, starp citu, tā deva iespēju nezaudēt cerības tikšanai Eiropas līgā.

VKomandaSUNZVAP
1.Arsenal42204:28
2.Olympique42114:17
3.Borussia41123:74
4.Olympiacos41034:53

     [+] [-]

, 2011-11-23 15:50, pirms 13 gadiem
Par Bayer un Dortmundi !

     [+] [-]

, 2011-11-23 16:05, pirms 13 gadiem
Bayer ir Bundeslīgas vicečempione, nevis čempione.
Slēpts komentārs: puslaiks

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 20:50, pirms 13 gadiem
Dortmune ir čempioni, ne Bayer Bundeslīgā.
Bundesliga - official website