Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlniekam 13 punkti, trešā uzvara Eirolīgā un pirmā Bambergā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Strēlniekam 13 punkti, trešā uzvara Eirolīgā un pirmā Bambergā
Jānis Strēlnieks: trešā uzvara Eirolīgā, pirmā Bambergā
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien, 23. oktobrī, "Turkish Airlines" Eirolīgas spēles notiek Kauņā, Bambergā, Vitorijā, Strasbūrā, Stambulā un Barselonā. Kaspara Vecvagara pārstāvētais basketbola klubs "Žalgiris" divas reizes atspēlējās, taču pēdējās sekundēs piedzīvoja zaudējumu pret Krasnodaras "Lokomotiv". Jānis Strēlnieks otraja puslaikā sameta 11 no 13 punktiem uzvarā pār Stambulas "Daruššafaka".

Žalgiris 74, Lokomotiv 76

Abas komandas turnīru sāka ar uzvarām. “Žalgiris” viesos pārspēja “Zielona Gora” (66:62), savukārt “Lokomotiv” mājās apspēlēja “Panathinaikos” – 81:70. Ņemot vērā, ka “Panathinaikos” vakar pieveica “Pinar Karšijaka”, piektdienas spēles uzvarētāji ieguva iespēju kļūt par C grupas vienīgajiem līderiem. Cīņu tiesāja Oļegs Latiševs.

Spēlē sākās ar dinamisku uzbrukuma basketbolu. Kauņa, pateicoties Jana Vujukas 10 gūtajiem punktiem starta minūtēs, uzdeva toni. Viesu sastāvā gandrīz tikpat efektīvs bija Malkolms Dileinijs, pēc vētrainas pirmās ceturtdaļas noturot Krasnodaru četru punktu attālumā – 31:27.

Nākamajā ceturtdaļā komandu rezultativitāte apsīka. Metienu krīze smagāk skāra “Žalgiri”, ļaujot ciemiņiem puslaikā izvirzīties vadībā – 40:43. Arī trešajā ceturtdaļā notikumus laukumā kontrolēja “Lokomotiv” basketbolisti, taču Vujukas un Kalnieša uzņemšanās pusstundas galotnē sekmēja 6:0 izrāvienu – 57:60.

Izšķirošās desmitminūtes ievadā Pauļus Jankūna tālmetiens izlīdzināja rezultātu – 60:60. Viesi spēja atbildēt ar trīskāršu zalvi, perimetrā izceļoties Brokhofam, Dileinijam un Zubkovam – 64:71. Galotnē mājinieki, par spīti Edgaram Ulanovam piespriestajai tehniskajai piezīmei, labi nospēlēja aizsardzībā, bet Vujukas četru punktu sērija pēdējā minūtē ļāva panākt neizšķirtu – 74:74. Uzvarēt tomēr nebija lemts – Viktors Klavers iemeta abus soda metienus, bet Kalnieša tālmetiens nebija precīzs.

Kauņas aizsargs Kaspars Vecvagars 02:53 minūtēs izdarīja vienu metienu (2p 0/1), vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, izprovocēja vienu piezīmi un nopelnīja lietderības koeficientu 1.

Žalgiris: Vujukas 22, Seibutis 11, Kalnietis 9, Pocjus 8.
Lokomotiv: Dileinijs 21, Brokhofs 13, Klavers 12, Fesenko 9.

Brose Baskets 86, Daruššafaka 76

Eirolīgas sezonas atklāšana Bambergā izvērtās īpaša – pirmo uzvaru Bavārijas kluba sastāvā izcīnīja gan galvenais treneris Andrea Trinkjēri, gan Jānis Strēlnieks. Latviešu aizsargs pirms divām sezonām Kijevas “Budivelnik” sastāvā svinēja uzvaras pār Belgradas “Partizan” un “JSF Nanterre”, bet “Brose Baskets” līdzjutējus iepriecināja pirmo reizi.

Mājinieki, 6800 līdzjutēju atbalstīti, kontrolēja spēli. Ierastajam līderu četriniekam – Strēlniekam, Vanameikeram, Zisim un Melli – labu atbalstu sniedza Dariuss Millers, Eliass Heriss, Daniels Taiss un Luka Štaigers. Visi astoņi nosauktie guva vismaz astoņus punkts katrs, izcīnot vērtīgu uzvaru.

Jānis Strēlnieks otrajā puslaikā mirdzēja uzbrukumā, salīdzinoši īsā laikā sametot 11 punktus. Aizsargs spēli pabeidza pēc 24:08 nospēlētām minūtēm, šajā laikā gūstot 13 punktus (2p 2/4, 3p 3/5), izcīnot divas bumbas zem groziem, izdarot divas rezultatīvas piespēles, divas reizes kļūdoties un nopelnot lietderības koeficientu 10.

Bambergas un Stambulas klubu bilance pēc divām kārtām ir 1-1. D grupas līderpozīcijās ar bilanci 2-0 atrodas Malagas "Unicaja" un Maskavas CSKA.

Brose Baskets: Strēlnieks 13, Millers 13, Vanameikers 11, Heriss 11, Zisis 10, Melli 8, Štaigers 8, Taiss 8.
Daruššafaka: Milko Bjeļica 16, Cetins 12, Gordons 12, Arslans 12.

Citi rezultāti

Strasbourg 91, Fenerbahce 70
Baskonia 96, Olympiacos 89
FC Barcelona 78, Zielona Gora 72
Dinamo Sassari 78, CSKA 107

Slēpts komentārs: balts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-23 22:16, pirms 9 gadiem
filatov1986 rakstīja: Jehuuu! Pec tas fanu dziesminjas Zalgiris kluvis par niecinatako klubu Eiropa, vismaz manas acis! Ta ka prieks par katru vinju zaagi
Kas par dziesmu?

  +4 [+] [-]

, 2015-10-23 22:34, pirms 9 gadiem
Lai kā man nepatiktu krievu komandas, esmu ļoti priecīgs, ka Žalgiris zaudēja un priecāšos visu laiku, līdz brīdim, ja tāds pienāks, kad viņi sāks vairāk laist laukumā Vecvagaru un sāks paļauties uz viņu!!! Nesaprotu, ko viņš tik sliktu izdarīja, ka bija tik ātri jāņem viņš nost un jālaiž laukumā "Dankans Makleolds" (saucamais Kalnietis)!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-10-23 23:09, pirms 9 gadiem
Prieks par Janku. Ļoti stabils spēlētājs, domāju nākamsezon tiks kādā top 8 Eiropas grandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-10-24 07:43, pirms 9 gadiem
Maapis rakstīja: Lai kā man nepatiktu krievu komandas, esmu ļoti priecīgs, ka Žalgiris zaudēja un priecāšos visu laiku, līdz brīdim, ja tāds pienāks, kad viņi sāks vairāk laist laukumā Vecvagaru un sāks paļauties uz viņu!!! Nesaprotu, ko viņš tik sliktu izdarīja, ka bija tik ātri jāņem viņš nost un jālaiž laukumā "Dankans Makleolds" (saucamais Kalnietis)!!!
'

Nejauc divas pilnīgi atšķirīgas lietas.
Pasaulē nav daudz komandu, kuras svarīgā spēlē turēs uz soliņa savu līderi tikai tāpēc, ka rezervists laukumā nedara neko sliktu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-24 11:30, pirms 9 gadiem
Hokeja fans32 rakstīja: Zhalgiris tomeer zaudeeja Lokomatiivei. VTB apspeeleeja LKL. ZZeel, ka VEF ir tik zemu VTB.
nu krieviem vaidzeja vienu valsts ienaidnieku par ko panirgaties graujot un tur paliga naca vef