Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers apspēlē Mareju, sasniedzot septīto Sinsinati finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers apspēlē Mareju, sasniedzot septīto Sinsinati finālu
Rodžers Federers
Foto: AP/Scanpix

Par Sinsinati "Masters 1000" turnīrā otro finālistu kļuva seškārtējais čempions Rodžers Federers, kurš šajā turnīrā nepārspēts palika arī pērn. Šveicietis otrajā pusfinālā ar 6:4, 7:6(6) apspēlēja Endiju Mareju.

Rodžeram Federeram šonedēļ priekšrocība attiecībā pret konkurentiem ir Monreālas turnīra izlaišana. Šveicietis ir labi atpūties, kas viņam Sinsinati ļāvis spēlēt atbrīvoti un ātrā tempā. Federers visos četros mačos uzvarējis ar 2-0 un vēl ne reizi nav ticis nobreikots.

Pusfinālā pret Endiju Mareju bija tikai viens breiks. Endijs mača pirmajā geimā atspēlēja divas breikbumbas, bet divus geimus vēlāk atspēlēties neprata, trešo geimu pabeidzot ar "forehand" sitienu tīklā. Pašam Marejam breikbumbu nebija, Federeram grūtākais bija mača ceturtais geims, kurā viņš servi noturēja no 0:30.

Arī 2. setā izspēlētais taibreiks beidzās Federeram labvēlīgi. Viņš ceturtā punkta izspēlē pēc Endija "backhand" auta ieguva 3:1 pārsvaru. Britu pirmais numurs atspēlējās septītā punkta izspēlē, kad viņam labi izdevās uzņemt pretinieka servi, kam sekoja Federera sitiens autā. Marejs pie 5:6 ar labu pirmo servi atspēlēja mačbumbu. Nākamo punktu, kas bija uzņemšanā, Federers uzvarēja ļoti eleganti – "dropšots", atsitot servi, pēc tam "svece" un visbeidzot "volley" sitiens. Otrā mačbumba, kas bija ar savu servi, tika realizēta.

Federers Mareju pieveica piekto reizi pēc kārtas, kopējo bilanci uzlabojot līdz 14-11. Skotam pēdējā uzvara bija 2013. gadā "Australian Open" pusfinālā. Federers Mareju Sinsinati apspēlēja arī pērn, to izdarot ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:3, 7:5.

Kamēr pirmā pusfināla uzvarētājam Novakam Džokovičam Sinsinati finālos ir 0-4 bilance, Federeram šeit zaudētu finālu nav (6-0). Rodžers pērn finālā trīs setos pieveica Davidu Fereru. Džokoviču viņš šeit finālā pārspējis 2009. gadā ar rezultātu 6:1, 7:5 un 2012. gadā ar 6:0, 7:6(7).

Kopējā savstarpējo maču bilancē ir neizšķirts 20-20. Džokovičs bija pārāks abu pēdējā tikšanās reizē, četros setos uzvarot Vimbldonas finālā. Viņam pret Federeru trīs uzvaras pēc kārtas, visas finālos (arī Indianvelsā un Romā). Novaks šonedēļ nav spēlējis pārliecinoši, turklāt šoreiz finālā vairāk par trim setiem nebūs. Federeram tradicionāli īsākā mačā ir labākas izredzes, tāpat jāatceras, ka Džokovičs, otro nedēļu pēc kārtas sasniedzot finālu, ir vairāk piekusis.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-23 01:53, pirms 9 gadiem
Leģenda! Uz priekšu, Rodžer!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-23 10:01, pirms 9 gadiem
Vairāk piekusis? Nole turbo režīmi šajā turnīrā ieslēdz tikai tad,kad ūdens smeļas mutē.Un tad viņš desmit-divdesmit minūtēs aiziet garām kā Ferrari Žigulim.

     [+] [-]

, 2015-08-23 10:47, pirms 9 gadiem
Tenisa lielmeistars.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-23 10:57, pirms 9 gadiem
Dkokovic pedejas speles pret gulbi goffin un dolgopolovu ir spelejis neparliecinosi un pasivi, lai ari kaut kada veida uzvarejis. Federers savukart spele loti agresivi un parliecinosi. Domaju ka finala federers uzvares

     [+] [-]

, 2015-08-23 20:00, pirms 9 gadiem
Jā Rodžers uzvarēs,bet savu naudu atstāšu savās kabatās,nelikšu ne uz vienu.