Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempione "Riga" piesaista Portugāles čempionu un Čempionu līgas pusfinālistu

Agris Suveizda

Latvijas čempione "Riga" piesaista Portugāles čempionu un Čempionu līgas pusfinālistu
Rafa Fēlikss. Foto: Sporting CP

Latvijas telpu futbola čempionvienība "Riga" šovasar zaudējusi pasaules čempionus Kiki Vaporaki un Rikardinju, taču izziņojusi 26 gadus vecā brazīlieša Rafas Fēliksa pievienošanos vienībai.

Fēlikss iepriekšējās trīs sezonas pavadīja Portugālē. Savā debijas sezonā Eiropā viņš ar "Torreense" gan izkrita no augstākās līgas, taču nākamajā sezonā palīdzēja komandai triumfēt un pats izpelnījās paaugstinājumu uz Lisabonas "Sporting". Jau vienojies ar Portugāles titulētāko klubu, Fēlikss 2022./23. g. sezonas pēdējā mačā gan saplēsa Ahilleja cīpslu un "Sporting" rindās debitēja tikai martā.

Izlaidis iepriekšējās Čempionu līgas fāzes, Fēlikss piedalījās Čempionu līgas finālčetriniekā Erevānā, tomēr 2019. un 2021. gada čempione "Sporting" zaudēja abās spēlēs – ar 4:5 "Barcelona" un ar 3:6 Lisabonas "Benfica", bet pats Fēlikss pirmajā mačā iesita savos vārtos. "Sporting", ar 3-0 sakaujot "Braga", ceturto reizi pēc kārtas, septīto reizi astoņu pabeigtu sezonu laikā un 19. reizi vēsturē kļuva par Portugāles čempioni, taču Fēlikss finālsērijā nespēlēja.

Pagājušajā sezonā palikusi puslaika attālumā no finālčetrinieka, šo Čempionu līgas sezonu "Riga" sāks pamatkārtā (otrajā posmā) oktobra beigās Serbijā, tiekoties ar mājinieci "Banjica" un divām priekšsacīkšu kārtas uzvarētājām. Elites kārtā iekļūs tikai grupas pirmā vieta.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/rigafutsal...