Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Pirmajā pludmales futbola posmā uzvar "Grifs AG"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmajā pludmales futbola posmā uzvar "Grifs AG"
Foto: facebook.com/bslatvia

Svētdien, 20.jūnijā, tika aizvadīts šīs sesonas pirmais pludmales futbola turnīrs Latvijā – Jūrmalas kausa pirmais posms. Itin nopietnā 14 komandu konkurencē uzvaras laurus plūca “Grifs AG”, pārējās vietas uz godalgoto pjedestāla ieņemot FC “Petrow” un PPFK “Joga Bonita” vienībām.

Sacensības tika aizvadītas divos etapos. Vispirms visas komandas, sadalītas trīs apakšgrupās, noskaidroja, kuras piecas vienības – visu grupu uzvarētāji, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas – otrajā posmā noskaidros vietu sadalījumu no pirmās līdz piektajai, kuras piecas cīnīsies par sesto līdz 10.vietu, bet kuras sadalīs atlikušās vietas.

A grupā divas labākās komandas finišēja ar identisku punktu skaitu – deviņiem, spēlēm par pirmo līdz piekto vietu kvalificējoties gan grupas uzvarētājiem “Joga Bonita”, gan arī “Beitar” vienībai.

B apakšrupā uzvarēja “Grifs AG” komanda, savukārt “Atlas Ropaži” vienība izrādījās vienīgā no otro vietu ieguvējām, kas nekvalificējās labāko pieciniekam, sacensības turpinājumā izcīnot septīto vietu.

Visbeidzot C grupā spēcīgākā izrādījās “Kreiss” vienība, bet labāko pieciniekam kvalificējās arī FC “Petrow”.

Otrajā etapā spēcīgāko grupu miniturnīrā trīs labākās vienības – “Grifs AG”, FC “Petrow” un “Joga Bonita” – izcīnīja identisku punktu skaitu, septiņus, bet pirmo vietu ieguva “Grifs AG”, kas pieveica abas tuvākās konkurentes – 2:1 un 3:1, bet zaudēja punktus mačos ar citām komandām. Otro vietu ieguva FC “Petrow”, bet trešo – “Joga Bonita”.

Interesanti, ka ceturto vietu ieguvusī “Kreiss” vienība no labāko trijnieka atpalika tikai par vienu punktu.

Galīgais vietu sadalījums pirmajā posmā
1. “Grifs AG”
2. FC “Petrow”
3. PPFK “Joga Bonita”
4. “Kreiss”
5. “Beitar”
6. “New Project”
7. “Atlas Ropaži”
8. “Johny Blooms”
9. “Beerhouse No1”
10. “Reg Vardy/TUC”
11. “Free”
12. “Rava Pluss”
13. “PFD J-2B”
14. “PFD PO-8”

Sacensību noslēgumā īpašas balvas saņēma godalgoto vietu ieguvēju labākie spēlētāji - Kārlis Vikmanis (“Grifs AG”), Igors Labuts (FC “Petrow”) un Aleksandrs Ivanovs (PPFK “Joga Bonita”), kā arī turnīra arbitri Jurijs Ivušins un Dmitrijs Stulpiņš par izturību, tiesājot spēles izteikti smagos laika apstākļos.

2021. gada Latvijas-Igaunijas pludmales futbola čempionātu no Latvijas puses un citas Latvijas mēroga pludmales futbola sacensības pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju organizē un vada Futbola Turnīru Asociācija sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Lakševics